Sibirski ginseng tinktura

SIBIRSKI GINSENG - tekoči izvleček, tinktura (Eleutherococcus senticosus)

7,76 €

Naravni vodno-alkoholni izvleček (tinktura) korenin sibirskega ginsenga. Uporaba je primerna kot prehransko dopolnilo (kapljice) ter kot dodatek kozmetičnim izdelkom. Aktivne učinkovine, ki se nahajajo v koreninah siberskega ginsenga, so dobro topne v mešanici vode in etanola.

Na voljo: 50 ml in 250 ml (PET)

Referenca
HR73-50
Pakiranje
  • 50 ml
  • 250 ml
Na voljo
Zapri

Po kliku, počakajte 5 sekund, da se izdelek naloži v košarico.

SIBIRSKI GINSENG je tonik, ki deluje adoptogeno. Tradicionalno je znan, da pomaga pri cirkulaciji krvi in pripomore, k normalnemu krvnemu tlaku. Dobrodejno deluje tudi na zgornja dihala in pripomore k svežemu zadahu.


UPORABA KOT PREHRANSKO DOPOLNILO: 20 kapljic raztopine nakapajte od 2 do 3 krat na dan v kozarec (150 ml) zeliščnega čaja, vode ali drugega napitka po vaši izbiri. Po mesecu ali dveh uporabe priporočamo kratek premor. Uživanje živila priporočamo v okviru raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja. Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Po dodatku 20 kapljic v 1,5 dcl tekočine je vsebnost alkohola v pripravku zanemarljiva (se zelo razredči). Če izvleček dodate v topel ali bolj vroč napitek, pa je vsebnost skoraj nična, alkohol hitro izhlapi zaradi precej nižjega parnega tlaka od vode (alkohol izhlapi precej hitreje kot voda).

UPORABA V KOZMETIČNIH IZDELKIH: Izvleček lahko uporabite kot učinkovino v kozmetiki. Pri izdelavi kozmetičnega izdelka dodajte od 0,25 do 2 % izvlečka v vodno fazo. Lahko uporabljate tudi skupaj z drugimi učinkovinami in izvlečki. Če želite, lahko po kapljicah izvleček dodate tudi v že narejen kozmetični izdelek (kreme, gele, šampone, ipd.). 


Opozorilo: V primeru preobčutljivosti na sestavine prekinite z uporabo.

Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi v suhem ter temnem prostoru. 

Barva in vonj izdelka se lahko nekoliko razlikujeta glede na serijo. Do tega pride, ker je izdelek naravnega izvora. To ne vpliva na kakovost izdelka.

Podatki

Tip izdelka
Raztopina
Osnovno pakiranje
50 ml
Sestavine
Tekoči izvleček korenin sibirskega ginsenga (Eleutherococcus senticosus)
Latinsko ime
Eleutherococcus senticosus
Botanična družina
Bršljanovke (Araliaceae)
Tip izvlečka
Vodno - alkoholni (tinktura)
Delež etanola (v/v)
40 %
INCI
ELEUTHEROCOCCUS SENTICOSUS ROOT EXTRACT
CAS
84696-12-8
Standardizirano
Na glukozide (eleuterozida B+E)
Izvor surovine
Kitajska
Čas obiranja
Jesen
Namen
Prehransko dopolnilo / Kozmetika
Okus
Tipičen
Uporabljen del
Korenine
pH
4,0 - 6,5
Barva
Temna rjavkasta
Topnost
Se meša z vodo
Trdi ostanek (po izparevanju)
1,5 - 3,0 %
Priporočena koncentracija
Prehrana: 20 kapljic 2-3x/dan | Kozmetika: 0,25 - 2%
Pakirano
v Sloveniji
Certifikati
Ecogea Natural
Vegansko
Da (preverila Ecogea)
NE SPREGLEJTE - 1. BREZPLAČNA poštnina po Sloveniji pri nakupu izdelkov nad 40 € | 2. Prejmite DARILO presenečenja pri nakupu izdelkov nad 60 €!