Timijan tinktura

TIMIJAN - tekoči izvleček, tinktura (Thymus vulgaris)

6,85 €

Naravni vodno-alkoholni izvleček (tinktura) iz listov timijana. Uporabna je primerna kot prehransko dopolnilo (kapljice) ter kot dodatek kozmetičnim izdelkom. Aktivne učinkovine, ki se nahajajo v listih timijana, so dobro topne v mešanici vode in etanola.

Na voljo: 50 ml in 250 ml (PET)

Referenca
HR12-50
Pakiranje
  • 50 ml
  • 250 ml
Na voljo
Zapri

Po kliku, počakajte 5 sekund, da se izdelek naloži v košarico.

TIMIJAN deluje pomirjajoče na dihala in dihalne poti v primeru draženja oz. kašlja ter naredi prijeten občutek v grlu, žrelu in glasilkah, prispeva k bolj svežemu dahu ter podpira naravno delovanje imunskega sistema. V kozmetičnih izdelkih se uporablja v šamponih proti težavam lasišča.
 
UPORABA KOT PREHRANSKO DOPOLNILO: 20 kapljic raztopine nakapajte od 2 do 3 krat na dan v kozarec (150 ml) zeliščnega čaja, vode ali drugega napitka po vaši izbiri. Po mesecu ali dveh uporabe priporočamo kratek premor. Uživanje živila priporočamo v okviru raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja. Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Po dodatku 20 kapljic v 1,5 dcl tekočine je vsebnost alkohola v pripravku zanemarljiva (se zelo razredči). Če izvleček dodate v topel ali bolj vroč napitek, pa je vsebnost skoraj nična, alkohol hitro izhlapi zaradi precej nižjega parnega tlaka od vode (alkohol izhlapi precej hitreje kot voda).

UPORABA V KOZMETIČNIH IZDELKIH: Izvleček lahko uporabite kot učinkovino v kozmetiki. Pri izdelavi kozmetičnega izdelka dodajte od 0,25 do 2 % izvlečka v vodno fazo. Lahko uporabljate tudi skupaj z drugimi učinkovinami in izvlečki. Če želite, lahko po kapljicah izvleček dodate tudi v že narejen kozmetični izdelek (kreme, gele, šampone, ipd.).
 
SHRANJUJTE dobro zaprto, pri sobni temperaturi in v temnem prostoru. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Podatki

Tip izdelka
Raztopina
Osnovno pakiranje
50 ml
Sestavine
Tekoči izvleček listov timijana (Thymus vulgaris)
Latinsko ime
Thymus vulgaris
Botanična družina
Ustnatice (Lamiaceae)
Tip izvlečka
Vodno - alkoholni (tinktura)
Delež etanola (v/v)
20 %
INCI
THYMUS VULGARIS LEAF EXTRACT
CAS
84929-51-1
Standardizirano
Na eterično olje, tanine in flavonoide
Izvor surovine
Različni predeli Europe
Čas obiranja
Poletje-jesen
Namen
Prehransko dopolnilo / Kozmetika
Okus
Tipičen, zeliščni
Uporabljen del
Listi
pH
4,0 - 6,5
Barva
Temna rjavkasta
Topnost
Se meša z vodo
Trdi ostanek (po izparevanju)
7 - 13 %
Priporočena koncentracija
Prehrana: 20 kapljic 2-3x/dan | Kozmetika: 0,25 - 2%
Pakirano
v Sloveniji
Certifikati
Ecogea Natural
Vegansko
Da (preverila Ecogea)
NE SPREGLEJTE - 1. BREZPLAČNA poštnina po Sloveniji pri nakupu izdelkov nad 40 € | 2. Prejmite DARILO presenečenja pri nakupu izdelkov nad 60 €!