Artičoka tekoči izvleček - tinktura

ARTIČOKA - tekoči izvleček, tinktura (Cynara scolymus)

6,15 €

Naravni vodno-alkoholni izvleček (tinktura) listov artičoke. Uporaba je primerna kot prehransko dopolnilo (kapljice) ter kot dodatek kozmetičnim izdelkom. Aktivne učinkovine, ki se nahajajo v listih artičoke, so dobro topne v mešanici vode in etanola.

Na voljo: 50 ml in 250 ml (PET)

Referenca
HR34-50
Pakiranje
  • 50 ml
  • 250 ml
Na voljo
Zapri

Po kliku, počakajte 5 sekund, da se izdelek naloži v košarico.

ARTIČOKA - TEKOČI IZVLEČEK (TINKTURA)


Cynara scolymus  
Primerno kot prehransko dopolnilo ali kot dodatek kozmetičnim izdelkom.


Pomembne značilnosti - notranja uporaba
• Pripomore k normalnemu delovanju in zdravju jeter
• Pomaga pomaga pri razstrupljanju telesa
• Prispeva k vzdrževanju normalnega nivoja maščob v krvi (holesterol)

Pomembne značilnosti - zunanja uporaba
• Na kožo ima detoks lastnosti ter deluje proti oksidativnemu stresu

Primerno kot
• Dodatek za čaje in druge napitke
• Aktivna učinkovina v kozmetičnih izdelkih


Artičoka tinktura - Herbana

Artičoka je trajnica iz družine nebinovk, ki izvira iz Sredozemlja in zraste do dva metra v višino. Rastlina ima značilne obokane, globoko narezane srebrno-zelene liste, ki se uporabljajo za izdelavo raznih pripravkov oz. napitkov. Le-ti so pogosto standardizirani na vsebnost cinarina, derivata kafeoilkininske kisline. V kulinariki se uporablja užitni del rastline, ki je sestavljen iz mesnatih spodnjih delov ovojnih lističev in podlage, imenovane srčika in velja za kulinarično poslastico. Zgodovinsko gledano so stari Grki in Rimljani cenili artičoke zaradi njihovih slovesnih koristi za zdravje, vključno s podporo za zdravje jeter in prebavo. Srca artičok se pogosto pripravljajo na pari ali kuhanju, lahko pa so tudi pečena na žaru, pražena ali dušena, kar ponuja vsestransko uporabno sestavino, ki doda okus po oreščkih različnim jedem. Poleg uporabe kot živilo se artičoka tradicionalno uporabljajo v zeliščni ljudski uporabi, saj blagodejno deluje na jetra ter prispeva k vzdrževanju normalnega nivoja lipidov (holesterola) v krvi. Artičoke niso le estetsko prijetne v kuhinjskih vrtovih, ampak imajo tudi praktično vlogo pri sajenju, saj lahko pomagajo ustvariti senco za rastline, občutljive na sonce, in privabiti koristne žuželke, kot so čebele. 


Izdelek preverjene kvalitete. 


Certificirano naravno

Ecogea PUREPolnjeno v Sloveniji

UPORABA KOT PREHRANSKO DOPOLNILO: 20 kapljic raztopine nakapajte od 2 do 3 krat na dan v kozarec (150 ml) zeliščnega čaja, vode ali drugega napitka po vaši izbiri. Po mesecu ali dveh uporabe priporočamo kratek premor. Uživanje živila priporočamo v okviru raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja. Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Po dodatku 20 kapljic v 1,5 dcl tekočine je vsebnost alkohola v pripravku zanemarljiva (se zelo razredči). Če izvleček dodate v topel ali bolj vroč napitek, pa je vsebnost skoraj nična, alkohol hitro izhlapi zaradi precej nižjega parnega tlaka od vode (alkohol izhlapi precej hitreje kot voda).

UPORABA V KOZMETIČNIH IZDELKIH: Izvleček lahko uporabite kot učinkovino v kozmetiki. Pri izdelavi kozmetičnega izdelka dodajte od 0,25 do 2 % izvlečka v vodno fazo. Lahko uporabljate tudi skupaj z drugimi učinkovinami in izvlečki. Če želite, lahko po kapljicah izvleček dodate tudi v že narejen kozmetični izdelek (kreme, gele, šampone, ipd.). 


Opozorilo: V primeru preobčutljivosti na sestavine prekinite z uporabo.

Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi v suhem ter temnem prostoru. 

Barva in vonj izdelka se lahko nekoliko razlikujeta glede na serijo. Do tega pride, ker je izdelek naravnega izvora. To ne vpliva na kakovost izdelka.
Ecogea Vegan
Učinkovito
Ecogea Sustainable

Podatki

Tip izdelka
Raztopina
Osnovno pakiranje
50 ml
Sestavine
Tekoči izvleček artičoke (Cynara scolymus)
Latinsko ime
Cynara scolymus
Botanična družina
Nebinovke (Asteraceae)
Tip izvlečka
Vodno - alkoholni (tinktura)
Delež etanola (v/v)
20 %
INCI
CYNARA SCOLYMUS LEAF EXTRACT, AQUA, ALCOHOL
CAS
84012-14-6
Standardizirano
Na klorogensko kislino
Izvor surovine
Francija
Čas obiranja
Poletje-jesen
Namen
Prehransko dopolnilo / Kozmetika
Okus
Tipičen
Uporabljen del
Listi
pH
4,0 - 6,0
Barva
Temna rjavkasta
Topnost
Se meša z vodo
Trdi ostanek (po izparevanju)
10 - 15 %
Priporočena koncentracija
Prehrana: 20 kapljic 2-3x/dan | Kozmetika: 0,25 - 2%
Pakirano
v Sloveniji
Certifikati
Ecogea Natural
Vegansko
Da (preverila Ecogea)
NE SPREGLEJTE - 1. BREZPLAČNA poštnina po Sloveniji pri nakupu izdelkov nad 40 € | 2. Prejmite DARILO presenečenja pri nakupu izdelkov nad 60 €!