Hamamelis tekoči izvleček

HAMAMELIS, Virginijski nepozebnik - tekoči izvleček, tinktura (Hamamelis virginiana)

6,97 €

Naravni vodno-alkoholni izvleček (tinktura) iz listov hamamelisa (virginijskega nepozebnika). Uporabna je primerna kot prehransko dopolnilo (kapljice) ter kot dodatek kozmetičnim izdelkom. Tradicionalno se uporablja kot dodatek za oboljšo cirkulacijo krvi v kapilarah in zmanjšanu občutka težkih nog. V kozmetičnih izdelkih se uporablja za nego mastne, aknaste kože ter kot poživitveni tonik.

Na voljo: 50 ml in 250 ml (PET)

Referenca
HR3-50
Pakiranje
  • 50 ml
  • 250 ml
Na voljo
Zapri

Po kliku, počakajte 5 sekund, da se izdelek naloži v košarico.

HAMAMELIS, VIRGINIJSKI NEPOZEBNIK - TEKOČI IZVLEČEK (TINKTURA)


Hamamelis virginiana  
Primerno kot prehransko dopolnilo ali kot dodatek kozmetičnim izdelkom.


Pomembne značilnosti - notranja uporaba
• Tradicionalno se uporablja za dobro cirkulacijo krvi v kapilarah  
• Uporablja se za zmanjšanje občutkov težkih nog
• Prispeva k normalnemu krvnemu obtoku
• Prispeva k dobremu počutju ust in je učinkovita pomoč v hladnih dneh
• Prispeva k dobremu fizičnemu počutju
• Dobrodejno deluje na zgornje dihalnih poteh
• Pomaga ohranjati gibljivost in prožnost sklepov
• Prispeva k lajšanju simptomov menopavze

Pomembne značilnosti - zunanja uporaba
• Zaradi vsebnosti taninov deluje krčilno na kožo 
• Pomirja kožo in preprečuje razne kožne težave
• Primerno za nego mastne in aknaste kože 
• Na kožo deluje močno tonično, jo poživi in zoža pore 

Primerno kot

• Dodatek za čaje in druge napitke
• Aktivna učinkovina v kozmetičnih izdelkih


Nepozebnik tinktura - Herbana

Hamamelis imenovan tudi Virginijski nepozebnik, je majhno listnato drevo, ki izvira iz vzhodne Severne Amerike. Splošno je cenjen zaradi svojih edinstvenih in dišečih rumenih cvetov z ozkimi ter nagubanimi cvetnimi listi, ki poženejo pozno jeseni in zgodaj pozimi. Tako predstavlja redek primer rastline, ki cveti v zimskem obdobju v pasu zmernega podnebja. Tradicionalno se nabirajo listi in lubje, ki vsebujejo veliko taninov. Izvlečki hamamelisa so v ljudski uporabi cenjeni zaradi adstrigentnih (krčijo tkiva), tako napenjajo kožo in imajo pomirjujoče lastnosti. Pripravki iz hamamelisa se pogosto uporabljajo v številnih izdelkih za nego kože, vključno s toniki, vodicami po britju in terapevtsko nego proti neprijetnim pojavom na koži. Ameriški staroselci že stoletja poznajo hamamelis v svoji ljudski uporabi, predvsem zaradi blagodejnih učinkov na kožo. V divjini igra Hamamelis pomembno vlogo, saj zagotavlja hrano divjim živalim; njena semena so vir prehrane za različne vrste ptic v redkih zimskih mesecih. Zaradi sposobnost rastline, da prenese nizke zimske temperature, in njena odpornost proti številnim vrtnim škodljivcem je dragocen dodatek za vrtove, ki zahtevajo malo vzdrževanja. 


Aktivne učinkovine, ki se nahajajo v listih nepozebnika, so dobro topne v mešanici vode in etanola. Izdelek preverjene kvalitete. 


Certificirano naravno

Ecogea PUREPolnjeno v Sloveniji

UPORABA KOT PREHRANSKO DOPOLNILO: 10 kapljic raztopine nakapajte od 2 krat na dan v kozarec (150 ml) zeliščnega čaja, vode ali drugega napitka po vaši izbiri. Po mesecu ali dveh uporabe priporočamo kratek premor. Uživanje živila priporočamo v okviru raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja. Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Po dodatku 10 kapljic v 1,5 dcl tekočine je vsebnost alkohola v pripravku zanemarljiva (se zelo razredči). Če izvleček dodate v topel ali bolj vroč napitek, pa je vsebnost skoraj nična, alkohol hitro izhlapi zaradi precej nižjega parnega tlaka od vode (alkohol izhlapi precej hitreje kot voda).

UPORABA V KOZMETIČNIH IZDELKIH: Izvleček lahko uporabite kot učinkovino v kozmetiki. Pri izdelavi kozmetičnega izdelka dodajte od 0,25 do 2 % izvlečka v vodno fazo. Lahko uporabljate tudi skupaj z drugimi učinkovinami in izvlečki. Če želite, lahko po kapljicah izvleček dodate tudi v že narejen kozmetični izdelek (kreme, gele, šampone, ipd.). 


Opozorilo: V primeru preobčutljivosti na sestavine prekinite z uporabo.

Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi v suhem ter temnem prostoru. 

Barva in vonj izdelka se lahko nekoliko razlikujeta glede na serijo. Do tega pride, ker je izdelek naravnega izvora. To ne vpliva na kakovost izdelka.
Ecogea Vegan
Učinkovito
Ecogea Sustainable
Kakšna je razlika med izvlečkom hamamelisa in hidrolatom hamamelisa?

Glavna razlika je v tem, da je izvleček hamamelisa bistveno bolj koncentriran kot hidrolat hamamelisa ter ima širši nabor aktivnih učinovin. Izvleček je potrebno pred uporabo vedno ustrezno razredčiti. Izvleček se pridobiva z ekstrakcijo rastlinskega materiala v topilu (voda-alkohol), hidrolat, se pridobiva s parno destilacijo. Kljub podobnemu učinkovanju imata oba pripravka podobno delovanje na kožo. Izvleček hamamelisa se lahko uporablja kot prehransko dopolnilo ali aktivna učinkovina v kozmetiki, za razliko od hidrolata hamamelisa, ki je primeren samo za zunanjo uporabo. 

Podatki

Tip izdelka
Raztopina
Osnovno pakiranje
50 ml
Sestavine
Tekoči izvleček nepozebnika (Hamamelis virginiana)
Latinsko ime
Hamamelis virginiana
Botanična družina
Nepozebnikovke (Hamamelidaceae)
Tip izvlečka
Vodno - alkoholni (tinktura)
Delež etanola (v/v)
30 %
INCI
HAMAMELIS VIRGINIANA LEAF EXTRACT, AQUA, ALCOHOL
CAS
84696-19-5
Standardizirano
Na tanine
Izvor surovine
Francija
Čas obiranja
Jesen
Namen
Prehransko dopolnilo / Kozmetika
Okus
Tipičen
Uporabljen del
Listi
pH
4,0 - 6,5
Barva
Temna rjavkasta
Topnost
Se meša z vodo
Trdi ostanek (po izparevanju)
7,5 - 12,5 %
Priporočena koncentracija
Prehrana: 10 kapljic 2x/dan | Kozmetika: 0,25 - 2%
Pakirano
v Sloveniji
Certifikati
Ecogea Natural
Vegansko
Da (preverila Ecogea)
NE SPREGLEJTE - 1. BREZPLAČNA poštnina po Sloveniji pri nakupu izdelkov nad 40 € | 2. Prejmite DARILO presenečenja pri nakupu izdelkov nad 60 €!