MOŽNOSTI DOSTAVE

 

V spletni trgovini Herbana.si ponujamo več možnosti dostave 

1. Dostava preko Pošte Slovenije na želeni naslov naslov
2. Dostava preko hitre pošte (GLS, DPD,…) na želeni naslov
3. Osebni prevzem v trgovini v Ljubljani
4. Mednarodna dostava na želeni naslov v tujino
 
 

1. DOSTAVA PO POŠTI NA ŽELENI NASLOV V SLOVENIJI

Dostava po Pošti

Pakete vsem fizičnim osebam pošiljamo preko Pošte Slovenije. Naročila oddana do 12. ure v večini primerov odpremimo najkasneje v roku dveh delovnih dni. Ob sobotah, nedeljah in praznikih ne pošiljamo paketov. Naročila lahko kljub temu oddate preko spletnega nakupa in bodo obdelana prvi naslednji delovni dan.

 

STROŠKI DOSTAVE PAKETOV DO 40 €:

- Stroški dostave paketov do 2 kg znašajo 3,50- (večina naročil je v tem rangu)
- Stroški dostave paketov med 2 - 5 kg znašajo 4,50
- Stroški dostave paketov nad 5 kg znašajo 5,50

Odkupnina:
V primeru plačila po povzetju pri paketih do 40 € je poleg stroška dostave potrebno upoštevati tudi dodaten strošek odkupnine, ki znaša 0,40 € in se prišteje k strošku dostave po potrditvi naročila. Kupec poleg tega ob prevzemu plača dodatno tudi provizijo Pošte Slovenije za odkupne pošiljke, katera znaša ~1 €. Skupni znesek dostave (vključno s provizijo Pošte Slovenije) pri nakupu z odkupnino se tako poveča za ~1,4 € - 1, 6 € (prišteje k zgornjemu znesku poštnine).

Najbolj ugodno? - Najceneje in brez vseh provizij je če izberete opcijo plačila preko bančnega nakazila

 

STROŠKI DOSTAVE PAKETOV NAD 40 €:

Za vsa naročila nad 40 € stroške dostave krijemo mi! V primeru odkupnih pošiljk po pogodbi s Pošto Slovenije krijemo tudi provizijo Pošte Slovenije, torej stranka nima nobenih stroškov z dostavo. Vsa naročila nad 40 € imajo brezplačno dostavo!
 
Pošta Slovenije: Pošta Slovenije pošiljke praviloma dostavi naslednji delovni dan, občasno pa tudi v dveh delovnih dneh (predvsem v času praznikov zaradi povečanega obsega dela, slabših vremenskih razmer na cestah, itn.). Priporočene pošiljke oz. naročila z odkupnino Pošta Slovenije dostavlja tudi ob sobotah.
 

2. DOSTAVA PREKO HITRE POŠTE (GLS, DPD,…) NA ŽELENI NASLOV V SLOVENIJO

Hitra pošta

Pakete pošiljamo tudi preko različnih dostavnih služb hitre pošte. Te storitve uporabljamo večinoma za dostavo paketov podjetjem. Končnim kupcem oz. fizičnim osebam, pakete dostavljamo preko Pošte Slovenije. Preko hitre pošte pakete dostavljamo tudi v tujino. Za podrobnosti si oglejte mednarodni cenik in pogoje dostave pošiljk v tujino pod točko 4.

 
 

3. OSEBNI PREVZEM V TRGOVINI V LJUBLJANI

Osebni prevzem Pakete lahko tudi brezplačno osebno prevzamete v naši partnerski trgovini v Ljubljani (Šiška). Če izberete to možnost potem imate na voljo le vnaprejšnje plačilo po predračunu ter plačilo s kreditno kartico ali Paypalom. Plačilo za paket ob prevzemu NI MOŽNO. Trgovina, ki hrani vaše pakete do prevzema je partnerska in ne more izdajati računov v našem imenu. Ko je paket pripravljen za prevzem o tem prejmete obvetilo po e-mailu, kjer je naveden tudi točen naslov trgovine, delovni čas in kontakti. Podrobnosti o trgovini si lahko preberete tudi na tej strani (spodaj).

 

POTEK NAROČILA OB IZBRANI OPCIJI OSEBNEGA PREVZEMA:

 
1. KORAK: Preko spletne trgovine opravite nakup, kjer si izberete pri možnostih dostave "Osebni prevzem".
 
2. KORAK: Znesek poravnate V NAPREJ preko bančnega nakazila (predračun), z bančno kartico (direktno spletno plačilo) ali preko Paypal-a.
 
3. KORAK: Predvidoma v roku 2 delovnih dni (praviloma že naslednji dan) vas po e-mailu obvestimo, da je vaš paket pripravljen. Zraven vam pošljemo tudi naslov trgovine, delovni čas in vse ostale potrebne podatke za prevzem paketa. Pakete je v trgovini potrebno prevzeti v roku 7 delovnih dni.
 
 
POMEMBNO: Paketov NE HODITE prevzemati preden vas ne obvestimo, da vas paket čaka za prevzem. Pakete pakiramo na drugi lokaciji in jih nato dnevno dostavljamo v trgovino. 

Lokacija trgovine: Alaja Mit, Vodnikova cesta 123a, Ljubljana-Šiška (Zemljevid trgovine)

 
 

4. MEDNARODNA DOSTAVA NA ŽELENI NASLOV V TUJINO - INTERNATIONAL DELIVERY

Mednarodna dostava

Preko Pošte Slovenije in drugih dostavnih služb pakete dostavljamo tudi v tujino. Pakete se pošilja preko Pošte Slovenije ali preko različnih dostavnih služb (GLS, DPD, FedEx,...). Pakete iz spletne trgovine Herbana.si pošiljamo v Evropske države in peščico držav izven EU (predvsem ex-Yu). Če želite naročiti izdelke iz držav drugod po svetu ali Evrope, lahko obiščete tudi našo mednarodno spletno trgovino Herbana.com, ki je v angleškem jeziku. Cena dostave je odvisna od lokacije dostave oz. države v katero se pošilja. Za podrobnosti si oglejte mednarodni cenik in pogoje dostave.

 
 

ČAS ODPREME MED PRAZNIKI IN DRUGIMI NEPREDVIDENIMI DOGODKI

V času povečanih nakupov (Božično-novoletni prazniki), lahko pride v kakšnem primeru do krajše zamude pri odpremi paketov (do 24 ur). V primeru, da kakšnega izdelka slučajno ni na zalogi vas o tem pravočasno obvestimo. Prav tako v primeru, da se zaradi nepredvidljivih razlogov blaga ne more odpremiti v obljubljenem roku, o novem dobavnem roku stranke dobijo obvestilo preko posredovanih kontaktnih podatkov.