SLOVENIJA – SONČNA STRAN ALP

 
Neokrnjena narava in čisto okolje
 
Slovenija je majhna evropska država, ki leži na stičišču alpskega, sredozemskega, panonskega in kraškega sveta. Prostrani gozdovi, bogati vodni viri in mirno podeželje, jo uvršča med biotsko najbogatejša območja v Evropi. Slovenija spada med ekološko najbolj zelena in čista naseljena  področja v Evropi.

Površina znaša 20.271 km² in ima približno 2 milijona prebivalcev, kar uvršča Slovenijo med manjše do srednje velike evropske države. Glavno mesto je Ljubljana, ki je gospodarsko, kulturno in politično središče, najvišji vrh pa je Triglav (2864 m).

 

Blejsko jezero Slovenija

 


POMEMBNA DEJSTVA

1. Več kot polovica države je okoljevarstveno zaščitena

Slovenija se zavzema za zaščito okolja, kar kaže tudi dejstvo, da je več kot 50% slovenskega ozemlja okoljevarstveno zaščiteno. Kar 37 % površine Slovenije je vključeno v evropsko omrežje posebnih varstvenih območij Natura 2000.

2. Zeleni vrt Evrope

Slovenija je s približno 60 % gozdnih površin tretja najbolj gozdnata država v Evropi. Znana je po svojih naravnih parkih, od katerih je najbolj znano zaščiteno območje vsekakor Triglavski narodni park, ki zavzema precejšen del slovenskih Alp.  Poleg tega je možno obiskati še tri regijske parke in 46 krajinskih parkov.

 

Pohorsko gorovje Slovenija3. Biotsko bogato področje

Več kot 22.000 živalskih in rastlinskih vrst Slovenijo uvršča med biotsko najbogatejša območja v Evropi. V slovenskih gozdovih še vedno živijo vse tri velike zveri: medvedi, risi in volkovi. Nekatera področja z izredno pisanimi habitati so do danes ostala še skoraj povsem nedotaknjena.
 

4. Narod čebelarjev

Slovenci so tudi znani kot strastni čebelarji. Kar 90.000 čebelarjev aktivno prideluje različne tipe medu in ostale čebelarske izdelke. V Sloveniji je doma avtohtona vrsta kranjske čebele, ki je znana po svojem dokaj mirnem karakterju in pridnosti.
 

5. Čista pitna voda izjemne kakovosti

Slovenija se ponaša s celovito oskrbo s pitno vodo izjemne kakovosti. V Sloveniji je skupno okoli 28.000 kilometrov vodotokov in 300 jezer. Večina prebivalcev Slovenije lahko uživa izredno čisto pitno vodo kar iz domače pipe.

Reka Soča blizu Bovca, Slovenija

 
 
V različnih izdelkih blagovne znamke Herbana uporabljamo čisto izvirsko vodo iz Alpskega predela Slovenije. Le-ta je mikrobiološko in kemijsko neoporečna, ter vsebuje pomembne snovi, ki so nujno potrebni za zdrav izgled in dobro počutje.
 

Vse izdelke podjetja Herbana izdelujemo v Sloveniji, ter so tako plod domačega znanja in razvoja.