CERTIFIKATI IN KVALITETA

Izdelki Herbana so ponosni nosilci več ekoloških certifikatov in znakov kakovosti. Podrobnostih o njih si preberite spodaj.

EKOLOŠKI CERTIFIKAT ZA KOZMETIKO

ECOGEA ORGANIC

Ecogea Organic

Izdelki so izdelani po standardu za ekološko kozmetiko. Vsi izdelki so pregledani in certificirani s strani Inštituta ECOGEA v skladu z standardom za naravno in ekološko kozmetiko, čistila in dišave. Standard je izdelan v skladu s standardi EU za naravne in ekološke kozmetične izdelke (www.ecogea.org).

ECOGEA ne dovoli uporabe:
- Sestavin, ki so pridobljene iz živih ali mrtvih živali, razen če jih te naravno proizvajajo, kot so med, čebelji vosek, mleko itd.
- Uporabe mineralnih olj in silikonov v izdelkih, ki so certificirani kot ekološki
- Nevarnih sintetičnih sestavin
- Nanomaterialov (dokler ne bodo dokazano varni za uporabo)
- Gensko spremenjenih organizov (GSO)
- Gama in rentgenskega obsevanja
- Testiranje na živalih

ECOGEA NATURAL in NATURAL-ORGANIC

Ecogea NaturalEcogea Natural - Organic

Obstajajo tri stopnje certificiranja. Za uvrstitev izdelka v eno od treh kategorij morajo biti izpolnjeni določeni pogoji: naravni, naravno-ekološki (naravni z deležem ekoloških sestavin) in ekološki. Sestava vsakega izdelka je v postopku certificiranja podrobno preučena. Nekateri Herbanini izdelki so tudi certificirani kot naravni ali naravno-ekološki, v primeru, da na trgu ni dovolj ekoloških surovin. V vsakem primeru morajo biti izpolnjeni visoki standardi kakovosti.

Preberite si več o Ecogea Natural, Natural-Organic in Organic certifikaciji…
(odprla se bo nova stran v zavihku)
EKOLOŠKI CERTIFIKAT ZA ŽIVILA IN PREHRANSKA DOPOLNILA

Ekološka prehrana

Izdelki so proizvedeni po standardih ekološke pridelave. Pregledano in certificirano s strani akreditiranega nadzornega organa EU SI-EKO-001 v skladu s členom 29(1) Uredbe (ES) 834/2007. Ekipa Herbana skrbno izbira le visokokakovostne surovine za živila in izdelke prehranskih dopolnil. Na tem področju se nikoli se ne sklepajo kompromisi.

Obiščite našo spletno stran podjetja Herbana za dostop do certifikatov ...
(odprla se bo nova stran v zavihku)CERTIFIKAT KAKOVOSTI ZA ŽIVILA IN PREHRANSKA DOPOLNILA

Ekološka PURE

Ecogea PURE predstavlja novost med certifikati za kakovost živil. Nudi garancijo s tretje osebe, neodvisne inštitucije preverjeno dokumentacijo proizvoda in zagotavlja:
Peverjeno analizirana mikrobiloška ustreznost
Peverjeno analizirana kemijska osneževala (pesticidi in težke kovine)  
Peverjeno poreklo in izvor sestavin izdelka
Peverjeno brez problematičnih additivov
Peverjeno spoštovanje okoljskih regulativ
Peverjeno spoštovanje pravičnih poslovnih praks za surovine
Peverjeno brez nedovoljenih gensko spremenjenih organizmov (GSO)

Preberite si več o Ecogea Pure certifikaciji...
(odprla se bo nova stran v zavihku)ZNAKI KAKOVOSTI-VERIFIKACIJE IN PREVERJENE TRDITVE


1. VEGANSKO

Vegansko

Nekateri izdelki Herbana so preverjeni veganski. Veganstvo je življenjski stil brez uporabe živalskih proizvodov, zlasti v prehrani, in s tem povezana filozofija, ki zavrača status blaga živali. Veganski izdelki ne vsebujejo surovin, pridobljenih iz živali. Inštitut Ecogea izdelke pregleda in jim potrjuje veganski status izdelkov.2.
DERMATOLOŠKO TESTIRANO

Dermatološko testirano

Dermatološko testirano pomeni, da so izdelek testirali dermatologi na človeški koži s standardnimi metodami za toleranco in preverjali znake očitnih ali hudih kožnih reakcij. Inštitut Ecogea zagotavlja akreditirane laboratorije tretjih oseb za omenjene teste. Večina Herbana izdelkov je dermatološko testiranih.3.
HIPALERGENO

Hipoalergijsko

Ta izjave potrjuje, da je pri izdelkih, na katerih je navedena trditev hipoalergeno, manj verjetno, da bodo le-ti povzročili alergijske reakcije kot pri konkurenčnih izdelkih. Taki izdelki so tako primerni tudi za zelo občutljive posameznike. Izdelki običajno ne vsebujejo znanih alergenov ali pa so ti prisotni v izjemno nizkih koncentracijah. Inštitut Ecogea zagotavlja akreditirane laboratorije tretjih oseb za potrebne teste.4.
BREZ ALERGENOV

Brez alergenov

Ta izjave potrjuje, da je pri izdelkih, na katerih je navedena trditev brez alergenov, manj verjetno, da bodo le-ti povzročili alergijske reakcije kot pri konkurenčnih izdelkih. Izdelki običajno ne vsebujejo znanih alergenov drugače prisotnih v kozmetičnih, prehranskih in sorodnih izdelkih ali pa so ti prisotni v tako nizkih koncentracijah, da jih ni možno zaznati s standardnimi metodami testiranja. Inštitut Ecogea zagotavlja akreditirane laboratorije tretjih oseb za potrebne teste.5.
AROMATERAPEVTSKO

Aromaterapevtsko

Aromaterapija ali terapija z eteričnimi olji se nanaša na vrsto tradicionalnih, alternativnih ali komplementarnih terapij, ki uporabljajo eterična olja in druge aromatične rastlinske spojine. Inštitut Ecogea pregleda izdelke ali surovine, da preveri, ali so v skladu z aromaterapevtskim statusom. Obvezna je uporaba 100 % naravnih neponarejenih eteričnih olj ali drugih aromatičnih spojin.6.
EFEKTIVNO

Efektivno

Izraz se nanaša na izdelke za nego kože s preverjenimi in preizkušenimi učinkovinami za kratkoročno ali dolgoročno izboljšanje stanje kože. Opraviti je treba preizkuse učinkovitosti za različne učinke (npr. vlaženje, delovanje proti gubam, TEWL itd.), odvisno od zahtev stranke in navedenih trditev. Inštitut Ecogea zagotavlja akreditirane laboratorije tretjih oseb za omenjene teste.7.
NABRANO V DIVJINI

Nabrano v divjini

Nabrano v divjini pomeni, da so rastline ali deli rastlin, nabrani ali pobrani z določenih območij v divjini, ki se ohranjajo v naravnem stanju in se ne obdelujejo ali drugače upravljajo. Inštitut Ecogea pregleduje izdelke in potrjuje status tako pridelanih surovin ali izdelkov na podlagi dokumentacije in specifikacij.8.
ROČNO NAREJENO

Ročno narejeno

Pomen ročne izdelave je, da so izdelki izdelani ročno ali z uporabo orodja in ne s stroji. To daje izdelkom posebno pristnost, dodano vrednost in lahko bi rekli tudi dušo. Večina izdelkov v tej kategoriji so mila, kopalne kroglice in drugi podobni izdelki. Inštitut Ecogea potrjuje, da so izdelki v tej kategoriji le tisti, ki ustrezajo klasičnemu konceptu rokodelstva.9.
TRAJNOSTNO

Trajnostno

Za ohranitev našega okolja je treba naravne vire uporabljati čim bolj učinkovito, ne da bi pri tem izčrpavali naš planet. Nekatere surovine so kritične glede vpliva na okolje. Dober primer tega je palmovo olje. Trajnostno preverjanje inštituta Ecogea je zagotovilo za stranko, da je palmovo olje, uporabljeno v izdelkih, pridobljeno iz trajnostnih nasadov. Enako velja za druge problematične surovine.10.
ŽIVALIM PRIJAZNO

Živalim prijazno

Živalim prijazno pomeni, da je bil izdelek narejen od začetka do konca brez, da bi bile pri tem poškodovane ali celo ubite živali. V preteklosti so se kozmetični izdelki redno testirali na živalih, oz. na njihovi obriti kože, kjer se je opazoval vpliv izdelka na kožo. Te prakse na končnih kozmetičnih izdelki v EU niso več dovoljene. Novodobni, modernejši testi v epruvetah so popolnoma nadomestili stare prakse. Znak kakovosti dodatno preverja, da so upoštevana vsa načela »cruelty-free«, ter da pri nastanku izdelka ni bila poškodovana ali ubita nobena žival.11.
NARAVNO IDENTIČNO

Naravno identično

Naravno identično pomeni, da so sestavine oz. njihove komponente sicer pridobljene sintetično a so kemijsko enake naravnim ter brez prisotnih kemijskih onesnaževal. Razlog za to je, da so v določenih primerih nekatere naravne sestavine v naravi prisotne v izredno majhnih koncentracijah ali pa da je njihovo pridobivanje izredno potratno za okolje. V tem primeru je bistveno bolj ekonomsko in ekološko vzdržno, če se uporabi naravno identične sestavine.12.
FARMACEVTSKA KAKAVOST ALI PH.EUR

Farmacevtska kakavost

Farmacevtska kakovost ali Ph.Eur pomeni, da je izdelek ali sestavine ustrezne kvalitete za uporabo v farmacevtski industriji. To pomeni, da ustrezna točno določenim parametrom določenim v farmakopeji. Pomembna lastnost izdelkov in surovin farmacevtske kakovosti je tudi izredno visoka čistost brez neželenih polutantov oziroma onesnaževal.

HERBANA ZNAKI IN IZJAVE


FITOKOMPLEKS

Fito komplek Herbana

Izdelki Herbana vsebujejo sinergijsko in celostno kombinacijo aktivnih učinkovin v naravni ali ekološki osnovi. Prave aktivne učinkovine v pravilnem razmerju in v pravilni koncentraciji naredijo izdelke izjemne. Le tako je možno doseči pravi potencial izdelkov z ustreznim delovanjem na koži in telesu. Izdelki Herbana so plod tradicionalnega znanja zeliščarstva ter modernih, inovativnih z znanostjo podprtih konceptov. Večina izdelkov je plod večletnih raziskav, testiranj in nadgrajevanj s strani strokovno usposobljene ekipe s področja kemije in farmacije. Precej izdelkov vsebuje t.i. Herbana Fito Kompleks, ki je nastal kot plod teh raziskav.

Preberite več o Herbana fito kompleksu


STANDARDIZACIJA IZDELKOV

Večina Herbana izdelkov je standardiziranih na specifične učinkovine, ki jih vsebujejo aktivne snovi. Na ta način je zagotovljena dosledna kakovost. Veliko zeliščnih surovin je mogoče standardizirati. Na primer ognjič na faradiol estre, ameriški slamnik na kanabinomimetike, arniko na seskviterpene itd. Standard GMP s kontrolo kakovosti (QC) in zagotavljanjem kakovosti (QA) zagotavlja ohranjanje visokih proizvodnih standardov. Informacije o standardizaciji učinkovin najdete na embalaži izdelka ali na predstavitvah izdelkov na spletni strani.