Velika kopriva tinktura

VELIKA KOPRIVA - tekoči izvleček, tinktura (Urtica dioica)

6,85 €

Naravni vodno-alkoholni izvleček (tinktura) iz listov koprive. Uporabna je primerna kot prehransko dopolnilo (kapljice) ter kot dodatek kozmetičnim izdelkom. Tradicionalno se uporablja kot dodatek za ohranjanje zdravja srca in ožilja ter proti slabokrvnosti. V kozmetičnih izdelkih deluje proti težavam lasišča in preprečuje nastajanje prhljaja.

Na voljo: 50 ml in 250 ml (PET)

Referenca
HR16-50
Pakiranje
  • 50 ml
  • 250 ml
Na voljo
Zapri

Po kliku, počakajte 5 sekund, da se izdelek naloži v košarico.

VELIKA KOPRIVA - TEKOČI IZVLEČEK (TINKTURA)


Urtica dioica  
Primerno kot prehransko dopolnilo ali kot dodatek kozmetičnim izdelkom.


Pomembne značilnosti - notranja uporaba
• Deluje poživitveno oz. vitalno na telo ter pomaga, da se počutite bolj energični
• Vsebuje učinkovine, ki pripomorejo k zmanjševanju alergij in imajo protivnetne lastnosti
• Pomaga ohranjati zdravje srca in ožilja, saj ima ugoden vpliv na krvni obtok
• Podpira boljšo vensko cirkulacijo ter lahko zmanjša občutek utrujenih in težkih nog
• Dobrodejno deluje na imunski sistem, vsebuje minerale (železo) in zmanjšuje slabokrvnost  
• Blagodejno deluje na dihala saj spodbuja izkašljevanje in zmanjšuje bronhialne krče

Pomembne značilnosti - zunanja uporaba
• Dobrodejno deluje pri preprečevanju in odpravljanju prhljaja
• Pomirja razdraženo kožo in dobrodejno deluje proti seboreji

Primerno kot

• Dodatek za čaje in druge napitke
• Aktivna učinkovina v kozmetičnih izdelkih


Kopriva tinktura - Herbana

Velika kopriva je trajna cvetoča rastlina ki izvira iz Evrope, Azije, severne Afrike in Severne Amerike. Ima podolgovate, jajčaste liste sivozelene barve, ki so znani po pekočih dlakah na listih in steblih. Ob dotiku le-ti vbrizgajo histamin in druge dražilne snovi, kar povzroča pekoč občutek. Kljub obrambnemu mehanizmu je kopriva dragocena rastlina, tako prehransko kot v tradicionalni ljudski uporabi; njeni listi so bogati z vitamini A, C in K ter minerali, kot so železo, magnezij in kalcij. Zeliščarji pogosto priporočajo koprivo zaradi njenih diuretičnih lastnosti in sposobnosti podpiranja zdravja sklepov ter lajšanja simptomov alergijskih reakcij. Mlade poganjke in liste kopriv lahko kuhamo in uživamo kot zeleno zelenjavo, ki z blanširanjem nevtralizira pekoče kemikalije in jih naredi varne za uživanje. V tekstilni industriji so koprivna vlakna v zgodovini uporabljali kot nadomestek za bombaž ali lan pri izdelavi trpežnih tkanin, podobno kot konoplja ali lan. Kopriva je koristna tudi za ekosistem, saj je prehranska rastlina za ličinke več vrst metuljev in vešč, s čimer prispeva k biotski raznovrstnosti. Koprivo so uporabljali v prehrani že v starem Egiptu. Egipčani so koprivo kultivirali v povrtnino, od njih so jo v iste namene prevzeli tudi Grki in Rimljani. Hipokrat in Horacij že pišeta o koristnosti uživanja kopriv, Plinij starejši pa celo zapiše, da mlade koprive spomladi dajejo dobro in zdravo hrano telesu in tistega, ki jih uživa, celo leto varujejo pred boleznimi. Koprivin čaj iz posušenih listov je tradicionalna zeliščna pijača, ki naj bi delovala zelo blagodejno in se včasih uporablja kot domači pripravek za artritis in sezonske alergije. Koprivo se pogosto uporablja za nego kože in las, predvsem za nego problematičnega lasišča. Znano je, da kmetje uporabljajo koprivo kot naravno gnojilo ali krmo za rastline, zaradi visoke vsebnosti dušika in mineralov, ki lahko pomagajo pri rasti drugih rastlin. 


Aktivne učinkovine, ki se nahajajo v listih koprive, so dobro topne v mešanici vode in etanola.
Izdelek preverjene kvalitete. 


Certificirano naravno

Ecogea PUREPolnjeno v Sloveniji

UPORABA KOT PREHRANSKO DOPOLNILO: 20 kapljic raztopine nakapajte od 2 do 3 krat na dan v kozarec (150 ml) zeliščnega čaja, vode ali drugega napitka po vaši izbiri. Po mesecu ali dveh uporabe priporočamo kratek premor. Uživanje živila priporočamo v okviru raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja. Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Po dodatku 20 kapljic v 1,5 dcl tekočine je vsebnost alkohola v pripravku zanemarljiva (se zelo razredči). Če izvleček dodate v topel ali bolj vroč napitek, pa je vsebnost skoraj nična, alkohol hitro izhlapi zaradi precej nižjega parnega tlaka od vode (alkohol izhlapi precej hitreje kot voda).

UPORABA V KOZMETIČNIH IZDELKIH: Izvleček lahko uporabite kot učinkovino v kozmetiki. Pri izdelavi kozmetičnega izdelka dodajte od 0,25 do 2 % izvlečka v vodno fazo. Lahko uporabljate tudi skupaj z drugimi učinkovinami in izvlečki. Če želite, lahko po kapljicah izvleček dodate tudi v že narejen kozmetični izdelek (kreme, gele, šampone, ipd.). 


Opozorilo: V primeru preobčutljivosti na sestavine prekinite z uporabo.

Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi v suhem ter temnem prostoru. 

Barva in vonj izdelka se lahko nekoliko razlikujeta glede na serijo. Do tega pride, ker je izdelek naravnega izvora. To ne vpliva na kakovost izdelka.
Ecogea Vegan
Učinkovito
Ecogea Sustainable

Podatki

Tip izdelka
Raztopina
Osnovno pakiranje
50 ml
Sestavine
Tekoči izvleček listov koprive (Urtica dioica)
Latinsko ime
Urtica dioica
Botanična družina
Koprivovke (Urticaceae)
Tip izvlečka
Vodno - alkoholni (tinktura)
Delež etanola (v/v)
20 %
INCI
URTICA DIOICA LEAF EXTRACT
CAS
84012-40-8
Standardizirano
Na flavonoide
Izvor surovine
Italija
Čas obiranja
Poletje-jesen
Namen
Prehransko dopolnilo / Kozmetika
Okus
Tipičen
Uporabljen del
Listi
pH
5,0 - 7,5
Barva
Temna rjavkasta
Topnost
Se meša z vodo
Trdi ostanek (po izparevanju)
7,5 - 11 %
Priporočena koncentracija
Prehrana: 20 kapljic 2-3x/dan | Kozmetika: 0,25 - 2%
Pakirano
v Sloveniji
Certifikati
Ecogea Natural
Vegansko
Da (preverila Ecogea)
NE SPREGLEJTE - 1. BREZPLAČNA poštnina po Sloveniji pri nakupu izdelkov nad 40 € | 2. Prejmite DARILO presenečenja pri nakupu izdelkov nad 60 €!