SINERGIJA UČINKOVIN

Izdelki Herbana vsebujejo sinergijsko in celostno kombinacijo aktivnih učinkovin v naravni ali ekološki osnovi. Prave aktivne učinkovine v pravilnem razmerju in v pravilni koncentraciji naredijo izdelke izjemne. Le tako je možno doseči pravi potencial izdelkov z ustreznim delovanjem na koži in telesu.

Izdelki Herbana so plod tradicionalnega znanja zeliščarstva ter modernih, inovativnih z znanostjo podprtih konceptov. Večina izdelkov je plod večletnih raziskav, testiranj in nadgrajevanj s strani strokovno usposobljene ekipe s področja kemije in farmacije. Precej izdelkov vsebuje t.i. Herbana Fito Kompleks, ki je nastal kot plod teh raziskav.

 

PREDSTAVLJAMO HERBANA FITO KOMPLEKS

Herbana fito kompleks zajema celostno delovanje v posameznem izdelku in je kombinacija rastlinskih lipidov in bioaktivnih zeliščnih ekstraktov v kombinaciji s komponentami iz eteričnih olj. Glavni namen kompleksa je doseči različne ugodne učinke na kožo ali lase. Fito kompleks se v izdelke dodaja kot celota ali le en njegov del, odvisno od njegove funkcije v izdelku.

Najpogosteje ga kombiniramo z drugimi aktivnimi sestavinami, da dosežemo različne želene učinke. Torej je podlaga za različne možne funkcije. Standardizacija ekstraktov in aromaterapevtskih hlapnih sestavin eteričnih olj na znane aktivne spojine nam omogoča, da dosežemo ponovljivost funkcionalnosti v vsaki seriji izdelkov.

 

Herbana fito kompleks

 

 

POMEMBNA DEJSTVA

 

1. Bioaktivni lipidi

Zagotavljajo široko paleto blagodejnih učinkov brez neprijetnega občutka na koži. Delujejo neposredno na povrhnjico na več ravneh tako, da uravnavajo nivo hidracije povrhnjice, zaščitijo kožne pregrade in tako ščitijo pred dejavniki okolja in vplivajo na celično regeneracijo s spodbujanjem celičnega nastajanja v bazalni plasti. V izdelkih Herbana se pogosto uporabljajo rastlinski steroli, ki ustvarjajo gladko in bujno kožo in izboljšujejo njeno teksturo. 

2. Učinkovine za dostavo učinkovin

Za dostavo učinkovin se uporablja več različnih malih molekul. Najbolj poznana sta oljčni skvalan in piperin. Bolj priljubljeni skvalan je aktivna majhna molekula, ki se hitro absorbira v povrhnjico in ne pušča mastnega ali lepljivega filma. S seboj v podkožje potegne tudi ostale aktivne učinkovine in jim tako omogoči tarčno  delovanje v globljih plasteh kože. Posledično je koža bolj mehka in ima prijeten zdrav izgled.

3. Standardizirani rastlinski izvlečki

Širok nabor standardiziranih rastlinskih izvlečkov omogoča precej obsežen nabor različnih učinkovanj. Za pomiritev kože se na primer pogosto uporablja na faradiol estre standardiziran izvleček ognjiča. Za splošno nego in regeneracijo sta primerna na aliklamide (kanabinomimemtiki) standardiziran ameriški slamnik ali na hiperforine standardizirana šentjanževka. V starih časih so rekli za vsako tegobo rožica raste. Herbana v svojih izdelkih uporablja več kot 100 različnih standardiziranih rastlinskih izvlečkov.

4. Komponente iz aromaterapevtskih eteričnih olj

Z naravnimi eteričnimi olji in komponentami iz njih lahko v pravilnih razmerjih dosežemo precejšen blagodejni vpliv na kožo ter na počutje. Na primer znano je, da sivka pomirja razdraženo kožo in umirja čustveno tesnobo. Meta lajša boleče mišice in oživlja izčrpano energijo. Čajevec zdravi akne, okužbe in pomirja kožo po pikih žuželk. Bisabolol iz kamilice deluje protivnetno in pomirjajoče ter je tako primeren za občutljivo kožo. Herbana v svojih izdelkih uporablja več kot 50 različnih eteričnih olj ali komponent iz eteričnih olj.

5. Naravni antioksidanti

Antioksidanti v izdelkih imajo izredno pomembno vlogo, ki jo lahko razdelimo v dva glavna segmenta. Prvi je, da ščiti izdelek pred oksidacijo lipidov in tako omogoča, da ostanejo bioaktivni lipidi, dlje časa uporabni. Sam rok izdelka je tako daljši. Drugi je učinek na koži saj ščiti celice pred prostimi radikali. Kot naravna antioksidanta se pogosto uporabljata vitamin E ter na fenolne diterpene standardiziran izvlek rožmarina. Oba sta redno prisotna v izdelkih Herbana.

Herbana rastlinski izvlečki  

 

Izdelki Herbana vsebujejo visoko vsebnost aktivnih učinkovin v pravilnih razmerjih in v pravilnih kombinacijah, med seboj sinergijsko delujočih komponent. Efektivno delovanje izdelkov je bilo dokazano tudi v različnih študijah in v dolgoletni uporabi izdelkov z precej povratnimi informacijami zvestih uporabnikov.

Vse izdelke podjetja Herbana izdelujemo v Sloveniji, ter so tako plod domačega znanja in razvoja.