Cimet lubje - cejlonski naravno eterično olje

CIMET, Lubje, cejlonski - eterično olje (Cinnamomum zeylanicum)

7,38 €

100 % naravno aromaterapevtsko eterično olje iz lubja cejlonskega cimeta. Pridobljeno je s postopkom parne destilacije, ter je popolnoma brez sintetičnih primesi. Eterično olje ima močan značilen pikantno-sladek začimbni vonj. Primerno za uporabo v aromaterapiji, kozmetiki in kot dišava.

Na voljo: 10 ml in 100 ml

Referenca
HA13-10
Pakiranje
  • 10 ml
  • 100 ml
Na voljo
Zapri

Po kliku, počakajte 5 sekund, da se izdelek naloži v košarico.

CEJLONSKI CIMET (LUBJE) - ETERIČNO OLJE

Naravno eterično olje s kontroliranim poreklom
Pridobljeno s parno destilacijo  Načini uporabe eteričnih olj
• Primerno za aromaterapevtsko uporabo 
• Kot dodatek kozmetičnim izdelkom
• Sestavina masažnim in negovalnim oljem
• Za odišavljanje prostorov v izparilnikih
• Za SPA nego v savnah ali kopelih

Cimet
je zimzeleno drevo, z dišečimi stebli, ki raste v tropskem področju. Sam cimet je že stoletja izredno priljubljena začimba v kulinariki. Najbolj kvaliteten naj bi izviral iz Šri Lanke (cejlonski), precej kvalitetnega pa izvažajo iz Indije in Madagaskarja. Cenejše eterično olje cimeta pripravljajo iz vejic in listov (manj intenzivno), dražje izredno aromatično in kvalitetno olje pripravljajo s parno destilacijo lubja. Cimet ima močan pikanten sladkasto-začimbni vonj, s podtoni Orienta.


Aromaterapija Herbana


Za eterično olje cejlonskega cimeta v aromaterapiji velja, da ima močno stimulativno delovanje ter je znan afrodiziak. Vonj deluje prijetno toplo, krepčilno ter spominja na zimske praznike. Med eteričnimi olji mu pripisujejo najmočnejše protibakterijsko delovanje. Zaradi močne jakosti vonja ga praviloma v dišavnih mešanicah uporabljamo v majhnih koncentracijah. V kozmetiki se eterično olje cimeta uporablja v izredno nizkih koncentracijah, saj deluje zelo dražilno na kožo. V majhnih koncentracijah se pojavlja v raznih izdelkih za lokalne masaže problematičnih bolečih predelov, kot so sklepi, vezi ali hrbet.  


Vsa eterična olja Herbana so certificirano 100 % naravna in s kontroliranim poreklom!   


Ecogea Natural

Certificiran naravni izdelek ECOGEA

BREZ parabenov, fenoksietanola in virov formaldehida
BREZ umetnih arom in barvil
BREZ mineralnih olj (parafina in vazelina)  
BREZ silikonov (dimetikon)
BREZ sulfatov (SLS in SLES)
BREZ PEG sulbilizatorjev/emulgatorjev
BREZ gensko spremenjenih organizmov (GSO)
BREZ nevarnih sintetičnih aditivovPolnjeno v Sloveniji

Eterična olja so namenjena uporabi v aromaterapiji, kot dodatek kozmetičnim izdelkom in so pogosta sestavina masažnih in negovalnih olj. Izredno popularna so za odišavljanje prostorov in kot preliv za savne ter aromatične kopeli. Lahko se jih dodaja tudi v obkladke ali se jih uporabi za inhalacije v mrzlih dneh. Aromatične snovi so za odpravljanje raznih tegob uporabljala že starodavna ljudstva, kot so Egipčani, Grki, Rimljani in Perzijci. Bolj razširjena uporaba eteričnih olj se je začela z odkritjem postopka parne destilacije v desetem stoletju. Moderna doba aromaterapije se je začela leta 1935 po seriji odkritij francoskega kemika Rene-Maurice Gattefossea s tega področja.Eterična olja Herbana

Eterična olja predstavljajo zmesi raznovrstnih hlapnih, močno dišečih spojin, pridobljenih z destilacijo ali mehanskimi postopki iz rastlinskega materiala. Pogosto se uporablja cvetove, liste, plodove, semena, korenine, skorjo ali les. Eterična olja so topna v oljih, maščobah, vosku, alkoholu in netopna v vodi. Gostota eteričnih olj je manjša od vode in zato plavajo na površini. To je tudi razlog, da se jim reče olja, čeprav kemijsko gledano niso podobna klasičnim rastlinskim oljem.

Aromaterapija

Izdelek lahko uporabljate tudi v kombinaciji z ostalimi izdelki Herbana. Če želite, jih lahko dodate v različna rastlinska olja ali si pripravite masažno mešanico.  

PRIMER UPORABE
Masažno olje za noge: Dodajte do 1 kapljico eteričnega olja v 10 ml rastlinskega olja.


Hranite dobro zaprto, na suhem in temnem prostoru, pri sobni temperaturi ter nedosegljivo otrokom. 
Ecogea Effective
Aroma-therapeutic
Ecogea sustainable
Cruelity free

SESTAVINE: CINNAMOMUM ZEYLANICUM BARK OIL*, CINNAMAL***, EUGENOL***, LIMONENE***, LINALOOL***, BENZYL BENZOATE***, CINNAMYL ALCOHOL***

* Sestavine naravnega izvora (100 %)
** Sestavine iz virov ekološkega kmetijstva 
*** Komponente naravnih eteričnih olj

Barva in vonj izdelka se lahko nekoliko razlikujeta glede na serijo oziroma leto pridobivanja. Do tega pride, ker je eterično olje naravna sestavina. To ne vpliva na kakovost izdelka.Vegan logoGlavne komponente: cinamal (cimetov aldehid) (≤75,00 %, min. 40 %), cinamil acetat (≤25,00 %), evgenol (≤10,00 %), beta-karofilen (≤5,00 %), linalool (≤5,00 %), alfa-pinen (≤4,00 %), beta-felandren (≤4,00 %), kamfen (≤3,00 %), kopaen (≤3,00 %) beta-pinen (≤2,00 %), limonen (≤1,00 %), terpinen-1-ol-4 (≤1,00 %), alfa-felandren (≤0,50 %), alfa-terpinen (≤0,50 %), para-cimen (≤0,50 %), benzil benzoat (≤0,50 %), cinamil alkohol (≤0,50 %), 2-metoksicinamal (≤0,50 %)

Prevladujoče komponente: aldehidi, seskviterpeni in monoterpeni

Znani alergeni: CINNAMAL (≤75,00 %), EUGENOL (≤10,00 %), LINALOOL (≤5,00 %), LIMONENE (≤1,00 %), BENZYL BENZOATE (≤0,50 %), CINNAMYL ALCOHOL (≤0,50 %)
*** Alergeni so naravno prisotni v eteričnih oljih

Eterična olja so visoko koncentrirani izvlečki iz določenih delov rastlin, pridobljeni s parno destilacijo ali hladnim stiskanjem. Manjši del eteričnih olj se pridobiva s postopkom enfloracije (ekstrakcije s topili), tem pripravkom praviloma pravimo absoluti. Pri rokovanju z eteričnimi olji bodite pazljivi. Pazite, da ne pridejo v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. Če ste se polili tudi po oblačilih, se preoblecite. Pri rokovanju z eteričnimi olji je priporočljivo nositi zaščitne rokavice, očala in haljo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte med nosečnostjo in v času dojenja. Posebna previdnost velja tudi pri osebah z oslabljenim imunskim sistemom ter kroničnih bolnikih. Ni primerno za otroke, mlajše od 6 let.

Nerazredčena eterična olja niso primerna za uživanje, zato v primeru nenamernega zaužitja poiščite zdravniško pomoč. Uživanje eteričnih olj močno odsvetujemo. Vsem, ki bodo kljub temu eterična olja uživali, svetujemo da to počnejo pod nadzorom certificiranega aromaterapevta ali zdravnika ter v izredno majhnih koncentracijah. Prav tako odsvetujemo uporabo nerazredčenih eteričnih olj direktno na koži in sluznici. Nerazredčena olja se lahko uporabljajo le izjemoma in na majhnem predelu kože (na primer eterično olje prave sivke). Nekatera eterična olja (skoraj vsi citrusi) so fototoksična, kar pomeni da jih ne smemo uporabljati pred izpostavitvijo sončni svetlobi. Ta olja povečajo občutljivost kože na sončno svetlobo. To se izraža v  draženju kože in vnetju, kar lahko vodi do nastanka pigmentnih madežev. Z eteričnimi olji je potrebno ravnati previdno. Pred uporabo se pozanimajte in poučite o njihovem delovanju. 


Piktogrami:


Nevarnosti za zdravje
Nevarno za okolje
Resne nevarnosti za zdravje
VnetljivoOPOZORILO: Nevarno

NEVARNOSTI:
Vnetljiva tekočina in hlapi. Zdravju škodljivo pri zaužitju. Pri zaužitju in vstopu v dihalne poti je lahko smrtno. Povzroča draženje kože. Lahko povzroči alergijski odziv kože. Povzroča hudo draženje oči. Zelo strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki. 

PREVIDNOSTNI STAVKI:
Hraniti ločeno od vročine/isker/odprtega ognja/vročih površin. – Kajenje prepovedano. Uporabiti električno/prezračevalno opremo, opremo za razsvetljavo, odporno proti eksplozijam. PRI ZAUŽITJU: takoj pokličite CENTER ZA ZASTRUPITVE ali zdravnika. PRI STIKU S KOŽO (ali lasmi): takoj odstraniti/sleči vsa kontaminirana oblačila. Izprati kožo z vodo/prho. Hraniti zaklenjeno. Vsebino/vsebnik odstranite v skladu z lokalnimi predpisi. 

NEVARNE SESTAVINE: cinamal, limonen, evgenol 

Analizni izvidi in varnostni listi so na voljo na spletni strani www.herbana.eu
Podatki

Tip izdelka
Eterično olje
Osnovno pakiranje
10 ml
Latinsko ime
Cinnamomum zeylanicum
INCI
CINNAMOMUM ZEYLANICUM BARK OIL
CAS
84649-98-9
Poreklo
Indija
Vrsta vonja
Pikanten, sladek, začimbni
Intenzivnost vonja
Močan prodoren
Učinek
Stimulativen, krepčilni
Namen
Aromaterapija, kozmetika in dišave
Uporabljen del
Lubje
Barva
Prozorna, rjavkasta
Nota
Nizka / Srednja (●●●●○)
Pridobivanje
Parna destilacija
Priporočena koncentracija
do 0,07 % e.o. v izdelkih
Certifikati
Ecogea Natural
Vegansko
Da (preverila Ecogea)
NE SPREGLEJTE - 1. BREZPLAČNA poštnina po Sloveniji pri nakupu izdelkov nad 40 € | 2. Prejmite DARILO presenečenja pri nakupu izdelkov nad 60 €!