Bergamotka eterično olje

BERGAMOTKA - eterično olje (Citrus bergamia)

6,97 €

100 % naravno aromaterapevtsko eterično olje iz lupine bergamotke. Pridobljeno je s postopkom hladnega stiskanja lupine, ter je čisto brez sintetičnih primesi. Eterično olje ima močan sproščujoč, svež vonj po citrusih. Primerno za uporabo v aromaterapiji, kozmetiki in kot dišava.

Na voljo: 10 ml in 100 ml

Referenca
HA6-10
Pakiranje
  • 10 ml
  • 100 ml
Na voljo
Zapri

Po kliku, počakajte 5 sekund, da se izdelek naloži v košarico.

BERGAMOTKA (LUPINA) - ETERIČNO OLJE

Naravno eterično olje s kontroliranim poreklom
Pridobljeno s hladnim stiskanjem  Načini uporabe eteričnih olj
• Primerno za aromaterapevtsko uporabo 
• Kot dodatek kozmetičnim izdelkom
• Sestavina masažnim in negovalnim oljem
• Za odišavljanje prostorov v izparilnikih
• Za SPA nego v savnah ali kopelih

Bergamotka
spada med citruse. Drevo ima dolge zelene liste in bele cvetove, ki izredno lepo dišijo. Bergamotka spada med najbolj zahtevne citruse, saj potrebuje posebne klimatske pogoje in zemljo. 


Aromaterapija Herbana


Za eterično olje bergamotke velja, da v aromaterapiji deluje blagodejno na duševno počutje. V kozmetičnih izdelkih se uporablja za poživljajočo nego obraza ter za nego mastne in aknaste kože. Pogosto je tudi sestavina osvežilcev za prostor, saj prijetno osveži zrak ter uravnava čustveno ravnovesje. 


Vsa eterična olja Herbana so certificirano 100 % naravna in s kontroliranim poreklom!   


Ecogea Natural

Certificiran naravni izdelek ECOGEA

BREZ parabenov, fenoksietanola in virov formaldehida
BREZ umetnih arom in barvil
BREZ mineralnih olj (parafina in vazelina)  
BREZ silikonov (dimetikon)
BREZ sulfatov (SLS in SLES)
BREZ PEG sulbilizatorjev/emulgatorjev
BREZ gensko spremenjenih organizmov (GSO)
BREZ nevarnih sintetičnih aditivovPolnjeno v Sloveniji

Eterična olja so namenjena uporabi v aromaterapiji, kot dodatek kozmetičnim izdelkom in so pogosta sestavina masažnih in negovalnih olj. Izredno popularna so za odišavljanje prostorov in kot preliv za savne ter aromatične kopeli. Lahko se jih dodaja tudi v obkladke ali se jih uporabi za inhalacije v mrzlih dneh. Aromatične snovi so za odpravljanje raznih tegob uporabljala že starodavna ljudstva, kot so Egipčani, Grki, Rimljani in Perzijci. Bolj razširjena uporaba eteričnih olj se je začela z odkritjem postopka parne destilacije v desetem stoletju. Moderna doba aromaterapije se je začela leta 1935 po seriji odkritij francoskega kemika Rene-Maurice Gattefossea s tega področja.Eterična olja Herbana

Eterična olja predstavljajo zmesi raznovrstnih hlapnih, močno dišečih spojin, pridobljenih z destilacijo ali mehanskimi postopki iz rastlinskega materiala. Pogosto se uporablja cvetove, liste, plodove, semena, korenine, skorjo ali les. Eterična olja so topna v oljih, maščobah, vosku, alkoholu in netopna v vodi. Gostota eteričnih olj je manjša od vode in zato plavajo na površini. To je tudi razlog, da se jim reče olja, čeprav kemijsko gledano niso podobna klasičnim rastlinskim oljem.

Aromaterapija

Izdelek lahko uporabljate tudi v kombinaciji z ostalimi izdelki Herbana. Če želite, jih lahko dodate v različna rastlinska olja ali si pripravite masažno mešanico. Po želji si z njimi lahko obogatite tudi kreme za obraz ali losjon za telo.  

PRIMER UPORABE
Priprava olja za nego kože: Dodajte do 5 kapljic eteričnega olja v 10 ml jojobinega olja.


Hranite dobro zaprto, na suhem in temnem prostoru, pri sobni temperaturi ter nedosegljivo otrokom. 
Ecogea Effective
Aroma-therapeutic
Ecogea sustainable
Cruelity free

SESTAVINE: CITRUS AURANTIUM BERGAMIA PEEL OIL*, LIMONENE***, LINALOOL***,  GERANIOL***, CITRAL*** 

* Sestavine naravnega izvora (100 %)
** Sestavine iz virov ekološkega kmetijstva 
*** Komponente naravnih eteričnih olj

Barva in vonj izdelka se lahko nekoliko razlikujeta glede na serijo oziroma leto pridobivanja. Do tega pride, ker je eterično olje naravna sestavina. To ne vpliva na kakovost izdelka.Vegan logoGlavne komponente: limonen (≤45,00 %), linalil acetat (≤35,00 % ) linalool (≤15,00 %), beta-pinen (≤10,00 %), gama-terpinen (≤10,00 %), beta-mircen (≤2,50 %), alfa-pinen (≤2,00 %), sabinen (≤1,00 %), geranial & neral (≤1,00 %), beta-bisabolen (≤1,00 %), neril acetat (≤1,00 %), geranil acetat (≤1,00 %), beta-kariofilen (≤0,50 %), terpinolen (≤0,50 %), alfa-tujen (≤1,00 %), alfa-bergamoten (≤0,50 %), paracimen (≤0,50 %), beta-felandren (≤0,25 %), alfa-terpineol (≤0,35 %), alfa-terpinen (≤0,25 %), nerol (≤0,25 %)

Prevladujoče komponente: monoterpeni in estri

Znani alergeni: LIMONENE (≤0,45 %), LINALOOL (≤15,00 %), GERANIOL(≤0,10 %), CITRAL(≤0,10 %)
*** Alergeni so naravno prisotni v eteričnih oljih

Eterična olja so visoko koncentrirani izvlečki iz določenih delov rastlin, pridobljeni s parno destilacijo ali hladnim stiskanjem. Manjši del eteričnih olj se pridobiva s postopkom enfloracije (ekstrakcije s topili), tem pripravkom praviloma pravimo absoluti. Pri rokovanju z eteričnimi olji bodite pazljivi. Pazite, da ne pridejo v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. Če ste se polili tudi po oblačilih, se preoblecite. Pri rokovanju z eteričnimi olji je priporočljivo nositi zaščitne rokavice, očala in haljo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte med nosečnostjo in v času dojenja. Posebna previdnost velja tudi pri osebah z oslabljenim imunskim sistemom ter kroničnih bolnikih. Ni primerno za otroke, mlajše od 6 let.

Nerazredčena eterična olja niso primerna za uživanje, zato v primeru nenamernega zaužitja poiščite zdravniško pomoč. Uživanje eteričnih olj močno odsvetujemo. Vsem, ki bodo kljub temu eterična olja uživali, svetujemo da to počnejo pod nadzorom certificiranega aromaterapevta ali zdravnika ter v izredno majhnih koncentracijah. Prav tako odsvetujemo uporabo nerazredčenih eteričnih olj direktno na koži in sluznici. Nerazredčena olja se lahko uporabljajo le izjemoma in na majhnem predelu kože (na primer eterično olje prave sivke). Nekatera eterična olja (skoraj vsi citrusi) so fototoksična, kar pomeni da jih ne smemo uporabljati pred izpostavitvijo sončni svetlobi. Ta olja povečajo občutljivost kože na sončno svetlobo. To se izraža v  draženju kože in vnetju, kar lahko vodi do nastanka pigmentnih madežev. Z eteričnimi olji je potrebno ravnati previdno. Pred uporabo se pozanimajte in poučite o njihovem delovanju.

Fototoksičnost: Eterično olje bergamotke je fototoksično. Če bergamotko uporabljate ob sončnih dneh, še posebej poleti se izogibajte izpostavljanju direktni sončni svetlobi. Na trgu je dostopna tudi bergamotka brez bergaptena (BPT free), ki ni fototoksična.
- IFRA (najvišja koncentracija): 0,4 % 


Piktogrami:


Nevarnosti za zdravje
Nevarno za okolje
Resne nevarnosti za zdravje
VnetljivoOPOZORILO: Nevarno

NEVARNOSTI:
Vnetljiva tekočina in hlapi. Zdravju škodljivo pri zaužitju. Pri zaužitju in vstopu v dihalne poti je lahko smrtno. Povzroča draženje kože. Lahko povzroči alergijski odziv kože. Povzroča hudo draženje oči. Zelo strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki. 

PREVIDNOSTNI STAVKI:
Hraniti ločeno od vročine/isker/odprtega ognja/vročih površin. – Kajenje prepovedano. Uporabiti električno/prezračevalno opremo, opremo za razsvetljavo, odporno proti eksplozijam. PRI ZAUŽITJU: takoj pokličite CENTER ZA ZASTRUPITVE ali zdravnika. PRI STIKU S KOŽO (ali lasmi): takoj odstraniti/sleči vsa kontaminirana oblačila. Izprati kožo z vodo/prho. Hraniti zaklenjeno. Vsebino/vsebnik odstranite v skladu z lokalnimi predpisi. 

NEVARNE SESTAVINE: limonen, beta-pinen, alfa-pinen 

Analizni izvidi in varnostni listi so na voljo na spletni strani www.herbana.eu
Podatki

Tip izdelka
Eterično olje
Osnovno pakiranje
10 ml
Latinsko ime
Citrus aurantium bergamia
INCI
CITRUS AURANTIUM BERGAMIA PEEL OIL
CAS
89957-91-5
Poreklo
Italija/Šanija
Vrsta vonja
Sproščuječ, svež po citrusih
Intenzivnost vonja
Močan prodoren
Učinek
Blagodejno na duševno počutje. Proti aknam.
Namen
Aromaterapija, kozmetika in dišave
Uporabljen del
Lupina
Barva
Prozorna
Nota
Visoka (●○○○○)
Pridobivanje
Hladno tlačno stiskanje
Priporočena koncentracija
do 0,5 % e.o. v izdelkih
Certifikati
Ecogea Natural
Vegansko
Da (preverila Ecogea)
NE SPREGLEJTE - 1. BREZPLAČNA poštnina po Sloveniji pri nakupu izdelkov nad 40 € | 2. Prejmite DARILO presenečenja pri nakupu izdelkov nad 60 €!