Ingver eterično olje

INGVER - eterično olje (Zingiber officinalis)

12,70 €

100 % naravno aromaterapevtsko eterično olje iz korenin ingverja. Pridobljeno je s postopkom parne destilacije, ter je popolnoma brez sintetičnih primesi. Eterično olje ima prodoren, sveže-začimbni vonj. Primerno za uporabo v aromaterapiji, kozmetiki in kot dišava.

Na voljo: 10 ml in 100 ml

Referenca
HA18-10
Pakiranje
  • 10 ml
  • 100 ml
Na voljo
Zapri

Po kliku, počakajte 5 sekund, da se izdelek naloži v košarico.

INGVER (KORENINE) - ETERIČNO OLJE

Naravno eterično olje s kontroliranim poreklom
Pridobljeno s parno destilacijo  Načini uporabe eteričnih olj
• Primerno za aromaterapevtsko uporabo 
• Kot dodatek kozmetičnim izdelkom
• Sestavina masažnim in negovalnim oljem
• Za odišavljanje prostorov v izparilnikih
• Za SPA nego v savnah ali kopelih

Ingver
je dobro poznana začimbna rastlina z specifičnimi približno 20 cm dolgimi korenikami. Raste v tropskem in subtropskem pasu, predvsem v Indiji, na Kitajskem, Tajskem in v Avstraliji. Uporaba Ingverja je izredno razširjena v kulinariki. Ima značilen začimbni rahlo pekoč okus in prijeten prodoren sveže-začimbni vonj z zemeljskimi podtoni.  


Aromaterapija Herbana


Za eterično olje ingverja v aromaterapiji velja, da poživlja in greje ter deluje kot afrodiziak. Tradicionalno se uporablja kot pomoč pri slabosti ter v primeru trebušnih in prebavnih težav. Pogosto je dodan tudi v mešanice lajšanje težav z dihali. V kozmetiki se uporablja v izdelkih kjer deluje poživitveno s stimulativnim delovanjem. Na koži ima rahlo ogrevalni učinek, ki je primeren za vse ki jim je učinek gretja čilija premočan. Uporablja se v raznih masažnih gelih in oljih pri zategnjenih ter bolečih mišicah, ter za masaže bolečih sklepov. Najdemo ga tudi v šamponih proti težavam z lasiščem. V parfumih se uporablja kot srednja nota in se lepo poveže z lesenimi vonji, kot sta sandalovina in cedra.  


Vsa eterična olja Herbana so certificirano 100 % naravna in s kontroliranim poreklom!   


Ecogea Natural

Certificiran naravni izdelek ECOGEA

BREZ parabenov, fenoksietanola in virov formaldehida
BREZ umetnih arom in barvil
BREZ mineralnih olj (parafina in vazelina)  
BREZ silikonov (dimetikon)
BREZ sulfatov (SLS in SLES)
BREZ PEG sulbilizatorjev/emulgatorjev
BREZ gensko spremenjenih organizmov (GSO)
BREZ nevarnih sintetičnih aditivovPolnjeno v Sloveniji

Eterična olja so namenjena uporabi v aromaterapiji, kot dodatek kozmetičnim izdelkom in so pogosta sestavina masažnih in negovalnih olj. Izredno popularna so za odišavljanje prostorov in kot preliv za savne ter aromatične kopeli. Lahko se jih dodaja tudi v obkladke ali se jih uporabi za inhalacije v mrzlih dneh. Aromatične snovi so za odpravljanje raznih tegob uporabljala že starodavna ljudstva, kot so Egipčani, Grki, Rimljani in Perzijci. Bolj razširjena uporaba eteričnih olj se je začela z odkritjem postopka parne destilacije v desetem stoletju. Moderna doba aromaterapije se je začela leta 1935 po seriji odkritij francoskega kemika Rene-Maurice Gattefossea s tega področja.Eterična olja Herbana

Eterična olja predstavljajo zmesi raznovrstnih hlapnih, močno dišečih spojin, pridobljenih z destilacijo ali mehanskimi postopki iz rastlinskega materiala. Pogosto se uporablja cvetove, liste, plodove, semena, korenine, skorjo ali les. Eterična olja so topna v oljih, maščobah, vosku, alkoholu in netopna v vodi. Gostota eteričnih olj je manjša od vode in zato plavajo na površini. To je tudi razlog, da se jim reče olja, čeprav kemijsko gledano niso podobna klasičnim rastlinskim oljem.

Aromaterapija

Izdelek lahko uporabljate tudi v kombinaciji z ostalimi izdelki Herbana. Če želite, jih lahko dodate v različna rastlinska olja ali si pripravite masažno mešanico. Po želji si z njimi lahko obogatite tudi kreme za obraz ali losjon za telo.  

PRIMER UPORABE
Olje za nego lasišča: dodajte do 3 kapljice eteričnega olja v 10 ml jojobinega olja.
Priprava masažnega olja: Dodajte do 5 kapljic eteričnega olja v 10 ml rastlinskega olja.


Hranite dobro zaprto, na suhem in temnem prostoru ter pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom. 
Ecogea Effective
Aroma-therapeutic
Ecogea sustainable
Cruelity free

SESTAVINE: ZINGIBER OFFICINALE ROOT OIL*, CITRAL***, LIMONENE***, LINALOOL***, GERANIOL***

* Sestavine naravnega izvora (100 %)
** Sestavine iz virov ekološkega kmetijstva 
*** Komponente naravnih eteričnih olj

Barva in vonj izdelka se lahko nekoliko razlikujeta glede na serijo oziroma leto pridobivanja. Do tega pride, ker je eterično olje naravna sestavina. To ne vpliva na kakovost izdelka.Vegan logoGlavne komponente: alfa-zingiberen (20 - 50 %) beta-seskvifelandren (≤15,00 %), AR-kurkumen (≤12,00 %), kamfen (≤12,00 %), beta-felandren (≤8,00 %), alfa-farnezen (≤7,00 %), beta-bisabolen (≤7,00 %), geranial + neral (≤5,00 %), alfa-pinen (≤4,00 %), limonen (≤2,50 %), beta-mircen (≤1,50 %), linalool (≤1,50 %), beta-felandren (≤0,50 %), germacren B (≤0,50 %), kopaen (≤0,50 %), geranil acetat (≤0,50 %), trans nerolidol (≤0,50 %), bornil acetat (≤0,50 %), terpinolen (≤0,50 %), beta-pinen (≤0,25 %), triciklen (≤0,25 %), paracimen (≤0,20 %)


Prevladujoče komponente: seskviterpeni in monoterpeni

Znani alergeni: CITRAL (≤ 5,00 %), LIMONENE (≤ 2,50 %), LINALOOL (≤ 1,50 %), GERANIOL (≤ 1,50 %)
*** Alergeni so naravno prisotni v eteričnih oljih

Eterična olja so visoko koncentrirani izvlečki iz določenih delov rastlin, pridobljeni s parno destilacijo ali hladnim stiskanjem. Manjši del eteričnih olj se pridobiva s postopkom enfloracije (ekstrakcije s topili), tem pripravkom praviloma pravimo absoluti. Pri rokovanju z eteričnimi olji bodite pazljivi. Pazite, da ne pridejo v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. Če ste se polili tudi po oblačilih, se preoblecite. Pri rokovanju z eteričnimi olji je priporočljivo nositi zaščitne rokavice, očala in haljo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte med nosečnostjo in v času dojenja. Posebna previdnost velja tudi pri osebah z oslabljenim imunskim sistemom ter kroničnih bolnikih. Ni primerno za otroke, mlajše od 6 let.

Nerazredčena eterična olja niso primerna za uživanje, zato v primeru nenamernega zaužitja poiščite zdravniško pomoč. Uživanje eteričnih olj močno odsvetujemo. Vsem, ki bodo kljub temu eterična olja uživali, svetujemo da to počnejo pod nadzorom certificiranega aromaterapevta ali zdravnika ter v izredno majhnih koncentracijah. Prav tako odsvetujemo uporabo nerazredčenih eteričnih olj direktno na koži in sluznici. Nerazredčena olja se lahko uporabljajo le izjemoma in na majhnem predelu kože (na primer eterično olje prave sivke). Nekatera eterična olja (skoraj vsi citrusi) so fototoksična, kar pomeni da jih ne smemo uporabljati pred izpostavitvijo sončni svetlobi. Ta olja povečajo občutljivost kože na sončno svetlobo. To se izraža v  draženju kože in vnetju, kar lahko vodi do nastanka pigmentnih madežev. Z eteričnimi olji je potrebno ravnati previdno. Pred uporabo se pozanimajte in poučite o njihovem delovanju.


Piktogrami:


Nevarnosti za zdravje
Nevarno za okolje
Herbana eterično olje

Herbana eterično oljeOPOZORILO: Nevarno

NEVARNOSTI:
Vnetljiva tekočina in hlapi. Zdravju škodljivo pri zaužitju. Pri zaužitju in vstopu v dihalne poti je lahko smrtno. Povzroča draženje kože. Lahko povzroči alergijski odziv kože. Povzroča hude poškodbe oči. Povzroča hudo draženje oči. Lahko povzroči draženje dihalnih poti. Sum škodljivosti za plodnost ali nerojenega otroka. Zelo strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.

PREVIDNOSTNI STAVKI:
Ne vdihavati prahu/dima/plina/meglice/hlapov/razpršila. Nositi zaščitne rokavice/zaščitno obleko/zaščito za oči/zaščito za obraz. PRI STIKU Z OČMI: previdno izpirajte z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem. Vsebino/vsebnik odstranite v skladu z lokalnimi predpisi.

NEVARNE SESTAVINE: linalool, limonen, citral

Analizni izvidi in varnostni listi so na voljo na spletni strani www.herbana.eu
Podatki

Tip izdelka
Eterično olje
Osnovno pakiranje
10 ml
Latinsko ime
Zingiber officinalis
INCI
ZINGIBER OFFICINALE ROOT OIL
CAS
84696-15-1
Poreklo
Indija
Vrsta vonja
Sveže-začimbni vonj
Intenzivnost vonja
Izrazit značilen
Učinek
Pošivljajoč in stimulativen w Proti trebušnim težavam
Namen
Aromaterapija, kozmetika in dišave
Uporabljen del
Korenine
Barva
Prozorna
Nota
Srednja (●●●○○)
Pridobivanje
Parna destilacija
Priporočena koncentracija
do 0,5 % e.o. v izdelkih
Certifikati
Ecogea Natural
Vegansko
Da (preverila Ecogea)
NE SPREGLEJTE - 1. BREZPLAČNA poštnina po Sloveniji pri nakupu izdelkov nad 40 € | 2. Prejmite DARILO presenečenja pri nakupu izdelkov nad 60 €!