Masaže, sprostitvena nega in kopeli

OSNOVNO OLJE - masažno in negovalno olje

4,92 €

Osnovno masažno olje brez vonja z rastlinskimi olji, prmerno za masaže telesa ali nego telesa. Primerno za klasične masaže, refleksno masažo stopal ali masaže hrbta. Mešanica naravnih rastlinskih olj mandlja, grozdnih pečk, makadamije, pšeničnih kalčkov in sončnice z dodatkom vitamina E.

Na voljo: 250 ml in 1 L

Referenca
HB5-250
Pakiranje
  • 250 ml
  • 1 L
Na voljo
Zapri

Po kliku, počakajte 5 sekund, da se izdelek naloži v košarico.

OSNOVNO OLJE

Masažno in negovalno olje - brez vonja
Naravno olje za masaže telesa ali hranilno dnevno nego po prhanju.  



Pomembne značilnosti
• Za različne tipe masaž telesa 
• Za hranilno nego kože - še posebej po prhanju
• Za bolj mehko in sijočo kožo
• Deluje blagodejno na kožo in spodbuja njeno delovanje
• V olje si lahko nakapljate svoj izbor eteričnih olj ali dišav


Osnovno masažno olje

Osnovno masažno olje sestavlja mešanica naravnih rastlinskih olj mandlja, grozdnih pečk, makadamije, pšeničnih kalčkov in sončnice, z dodatkom vitamina E. 

Osnovno olje je brez specifičnega vonja in je zelo primerno za mešanje z eteričnimi olji ali raznimi dišavami. Lahko se uporablja tudi samo, brez dodatkov. Še posebej je to priporočljivo pri preobčutljivih posameznikih.

Z masažo blagodejno vplivamo na psihično in fizično stanje telesa. Telesu pomagamo, da se hitreje regenerira, negujemo kožo ter jo nahranimo, sprostimo mišice, razbremenimo sklepe in odpravljamo napetost ter stres.  

Izbrana rastlinska olja delujejo blagodejno na kožo. Zaradi svojega vpliva na procese v koži izboljšujejo obrambni mehanizem kože in spodbujajo njeno delovanje. Koža je po uporabi primerno nahranjena in mehka ter veliko bolj prožna in prijetna na otip. Vitamin E je antioksidant, ki kot »lovilec prostih radikalov« pomaga preprečevati poškodbe celičnih membran in je ključnega pomena za normalno celično presnovo. Kožo ščiti pred stanji, ki jih povzroča oksidativna obremenitev.


Izdelek vsebuje sinergijsko razmerje rastlinskih olj in vitamina E.  


Ecogea Natural

Certificiran naravni izdelek ECOGEA

BREZ parabenov, fenoksietanola in virov formaldehida
BREZ umetnih arom in barvil
BREZ mineralnih olj (parafina in vazelina)  
BREZ silikonov (dimetikon)
BREZ sulfatov (SLS in SLES)
BREZ PEG sulbilizatorjev/emulgatorjev
BREZ gensko spremenjenih organizmov (GSO)
BREZ nevarnih sintetičnih aditivov



Narejeno v Sloveniji

Masažno olje v tankem sloju nanesite na želeni predel kože ter masirajte. Lahko izvajate poljubne tipe masaž. Ko olja na koži začne primanjkovati, lahko dodate novo količino. Olje lahko uporabljate tudi za hranilno nego kože po prhanju. Uporabljate ga lahko vsak dan, neomejeno dolgo. Olje je primerno tudi za otroke.

Osnovno olje je brez specifičnega vonja. V ponudbi sta dve različici masažno negovalnega olja, ki že vsebujeta mešanici eteričnih olj oz. dišav; Antistres olje in Citrus Fresh olje.

Izdelek lahko uporabljate tudi v kombinaciji z ostalimi izdelki Herbana. Če želite olju dodati eterična olja ali dišave, lahko naredite poljubno kombinacijo svojih dišav. V osnovna masažna olja brez vonja, se pogosto dodajajo različne kombinacije eteričnih olj ali naravno-ekoloških dišav. Lahko uporabite tudi naravno-identične dišave in si tako ustvarite mešanice po lastnih željah ali potrebah.

Olje lahko uporabljate tudi v kombinaciji z vlažilno pomirjajočim gelom Aloe Vera & Bezeg, ki bo k negi dodal intenzivno vlaženje kože. Ob masažah lahko uporabljate tudi namenske gele in mazila Herbana z različnimi učinki

Hranite dobro zaprto in pri sobni temperaturi.




Ecogea Effective
Dermatološko testirano
Aroma therapeutic
Ecogea sustainable
Cruelity free
Ključne aktivne učinkovine:

Nosilne:
- Mandelj ... olje iz plodov

- Vitamin E ... aktivna učinkovina

Izpostavljene:
- Makadamija ... olje iz plodov
- Grozdne pečke ... olje iz plodov

- Sončnica ... olje iz semen


Tu je predstavljeno le nekaj ključnih aktivnih učinkovin izdelka. Sam izdelek vsebuje veliko več sestavin, med njimi morda tudi nekatere pomembne aktivne učinkovine, ki tu niso naštete. Celoten spisek vseh sestavin izdelka si lahko ogledate pod zavihkom "Sestavine". Tu najdete sestavine, naštete po INCI nomenklaturi, po padajočem vrstnem redu glede na vsebnost v izdelku.  

 

Vse aktivne učinkovine so v izdelku v primernih koncentracijah in v sinergijskem razmerju za boljše delovanje. Delovanje aktivnih sestavin temelji na preverjeni tradicionalni uporabi ali na osnovi novih znanstvenih dognanj. Vse sestavine so varne za uporabo, ob upoštevanju navodil o namenu in načinu uporabe izdelka. Priporočamo, da si več o samih aktivnih učinkovinah preberete tudi v kateri od ustrezne strokovne literature ali spletnem leksikonu.  



Herbana Fito Kompleks

SESTAVINE: PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (ALMOND SWEET) OIL*, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL*, ORYZA SATIVA GERM (RICE BRAN) OIL*, VITIS VINIFERA (GRAPE) SEED OIL*, MACADAMIA INTEGRIFOLIA SEED OIL*, TRITICUM VULGARE (WHEAT) GERM OIL*, TOCOPHEROL (VITAMIN E)* 

* Sestavine naravnega izvora (100 %)


Barva in vonj izdelka se lahko nekoliko razlikujeta glede na serijo. Do tega pride zaradi naravnih sestavin. To ne vpliva na kakovost izdelka.



Vegan logo

Nasvet za pripravo masažnega olja z dodatkom eteričnega olja:

Eteričnim oljem
pripisujemo širok spekter zanimivih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na fizično in psihično počutje ljudi. Masažno olje z dodatkom eteričnih olj si pripravimo tako, da vzamemo Herbana osnovno olje ali drugo rastlinsko olje po izbiri, ter vanj vmešamo od 0,5 % do 2 % enega ali več eteričnih olj. Pomembno je, da eteričnih olj nikoli ne nanašamo direktno na kožo, saj so preveč koncentrirana. Pozorni moramo biti tudi  pri izbiri eteričnega olja. Določena eterična olja so veliko bolj dražeča od drugih. Kot primer lahko navedemo limonsko travo in cimet, ki sta izredno dražeča v primerjavi s sivko ali pomarančo. Poleg eteričnih olj lahko v masažne mešanice dodajamo tudi razne dišave. Le-te lepo dišijo, nimajo pa aromaterapevtskega učinka kot eterična olja.

Primer priprave olja za masažo telesa:
V 10 mL (2 žlički) osnovnega masažnega olja kanite 3 do 6 kapljic eteričnih olj (po občutku). Za popolno telesno masažo potrebujete od 15 do 30 mL (3 - 5 žličk) mešanice, odvisno od velikosti osebe in suhosti kože. V eno plastenko 250 mL osnovnega olja dodate približno pol do eno čajno žličko eteričnih olj.

Podatki

Tip izdelka
Tekoče olje
Osnovno pakiranje
250 ml
Predel uporabe
Celotno telo
Vsebnost lipidov (olj)
Zelo visoka (●●●●●)
Vsebnost vlažilcev (humektanti)
Blaga (●○○○○)
Vrsta vonja
Nevtralna, rahlo po olju
Intenzivnost vonja
Brez vonja - ni dodanih dišav
Učinek
Hranilno-sproščujoč
Namen
Masaža in nega
Barva
Transparentna
Vpojnost v kožo
Postopna počasnejša
Izpostavljena aktivna učinkovina
Mandljevo olje
Certifikati
Ecogea Natural
Vegansko
Da (preverila Ecogea)
NE SPREGLEJTE - 1. BREZPLAČNA poštnina po Sloveniji pri nakupu izdelkov nad 40 € | 2. Prejmite DARILO presenečenja pri nakupu izdelkov nad 60 €!