Grenki komarček eterično olje

KOMARČEK, Grenki - eterično olje (Foeniculum vulgare)

4,51 €

100 % naravno aromaterapevtsko eterično olje iz semen grenkega komarčka. Pridobljeno je s postopkom parne destilacije, ter je popolnoma brez sintetičnih primesi. Eterično olje ima značilen prodoren sladko-zeliščni začimbni vonj. Primerno za uporabo v aromaterapiji, kozmetiki in kot dišava.

Na voljo: 10 ml in 100 ml

Referenca
HA24-10
Pakiranje
  • 10 ml
  • 100 ml
Na voljo
Zapri

Po kliku, počakajte 5 sekund, da se izdelek naloži v košarico.

GRENKI KOMARČEK (SEMENA) - ETERIČNO OLJE

Naravno eterično olje s kontroliranim poreklom
Pridobljeno s parno destilacijo  



Načini uporabe eteričnih olj
• Primerno za aromaterapevtsko uporabo 
• Kot dodatek kozmetičnim izdelkom
• Sestavina masažnim in negovalnim oljem
• Za odišavljanje prostorov v izparilnikih
• Za SPA nego v savnah ali kopelih

Grenki komarček
imenovan tudi koprc je dvoletna rastlina, ki zraste približno 1 -1,5 m v višino. Rumeni cvetovi rastejo v kobulastih socvetjih, plodovi so podolgovati, rebrasti in nekoliko sploščeni ter imajo značilen aromatičen vonj. Eterično olje iz semen ima prodoren sladko zeliščni začimbni vonj. Obstajata dve vrsti komarčka, grenki (Foeniculum vulgare var. vulgare) in sladki (Foeniculum vulgare var. dulce), ki se uporabljata za podobne namene a se kljub temu po lasnostih nekoliko razlikujeta. Grenki komarček vsebuje v eteričnem olju nekoliko več ketona fenkona, ki mu daje malo bolj grenako-pekoči okus, sladki komarček pa vsebuje več trans-anetola, ki mu daje bolj sladkast okus. V farmacevtskih pripravkih se bolj pogosto uporablja grenki komarček.


Aromaterapija Herbana


Za eterično olje grenkega komarčka v aromaterapiji velja, da spodbuja sprostitev in pomaga pri zmanjševanju napetosti zaradi stresa. Njegov sladek vonj, ki je podoben sladkemu korenu, naj bi imel pomirjujoč učinek na duha in telo, zaradi česar je priljubljena izbira za dišave za prostor ali kot dodatek kopelim. Običajno se v zelo majhnih količinah uporablja v pripravkih za pomoč pri prebavi in ​​lajšanje prebavnih težav, kot sta napenjanje in zaprtje. Blagodejno deluje tudi na dihala, zato se ga uporablja pri inhalacijah skupaj z evkaliptom in poprovo meto. V kozmetičnih izdelkih ima dobrodejni vpliv na celotno teksturo in ton kože ter gladi gube na obrazu. Najdemo ga tudi v pripravkih za nego aken ali nečistega lasišča, saj pomaga uravnavati nastajanje maščobe in odpravlja kožne težave. Lahko se dodaja tudi masažnim oljem za sprostitvene masaže.  


Vsa eterična olja Herbana so certificirano 100 % naravna in s kontroliranim poreklom!   


Ecogea Natural

Certificiran naravni izdelek ECOGEA

BREZ parabenov, fenoksietanola in virov formaldehida
BREZ umetnih arom in barvil
BREZ mineralnih olj (parafina in vazelina)  
BREZ silikonov (dimetikon)
BREZ sulfatov (SLS in SLES)
BREZ PEG sulbilizatorjev/emulgatorjev
BREZ gensko spremenjenih organizmov (GSO)
BREZ nevarnih sintetičnih aditivov



Polnjeno v Sloveniji

Eterična olja so namenjena uporabi v aromaterapiji, kot dodatek kozmetičnim izdelkom in so pogosta sestavina masažnih in negovalnih olj. Izredno popularna so za odišavljanje prostorov in kot preliv za savne ter aromatične kopeli. Lahko se jih dodaja tudi v obkladke ali se jih uporabi za inhalacije v mrzlih dneh. Aromatične snovi so za odpravljanje raznih tegob uporabljala že starodavna ljudstva, kot so Egipčani, Grki, Rimljani in Perzijci. Bolj razširjena uporaba eteričnih olj se je začela z odkritjem postopka parne destilacije v desetem stoletju. Moderna doba aromaterapije se je začela leta 1935 po seriji odkritij francoskega kemika Rene-Maurice Gattefossea s tega področja.



Eterična olja Herbana

Eterična olja predstavljajo zmesi raznovrstnih hlapnih, močno dišečih spojin, pridobljenih z destilacijo ali mehanskimi postopki iz rastlinskega materiala. Pogosto se uporablja cvetove, liste, plodove, semena, korenine, skorjo ali les. Eterična olja so topna v oljih, maščobah, vosku, alkoholu in netopna v vodi. Gostota eteričnih olj je manjša od vode in zato plavajo na površini. To je tudi razlog, da se jim reče olja, čeprav kemijsko gledano niso podobna klasičnim rastlinskim oljem.

Aromaterapija

Izdelek lahko uporabljate tudi v kombinaciji z ostalimi izdelki Herbana. Če želite, jih lahko dodate v različna rastlinska olja ali si pripravite masažno mešanico. Po želji si z njimi lahko obogatite tudi kreme za obraz ali losjon za telo.  

PRIMER UPORABE
Masažno olje: dodajte do 3 kapljice eteričnega olja v 10 ml rastlinskega olja po želji.


Hranite dobro zaprto, na suhem in temnem prostoru, pri sobni temperaturi ter nedosegljivo otrokom. 




Ecogea Effective
Aroma-therapeutic
Ecogea sustainable
Cruelity free

SESTAVINE: FOENICULUM VULGARE FRUIT OIL*, LIMONENE***

* Sestavine naravnega izvora (100 %)
** Sestavine iz virov ekološkega kmetijstva 
*** Komponente naravnih eteričnih olj

Barva in vonj izdelka se lahko nekoliko razlikujeta glede na serijo oziroma leto pridobivanja. Do tega pride, ker je eterično olje naravna sestavina. To ne vpliva na kakovost izdelka.



Vegan logo



Glavne komponente: trans-anetol (55,0 - 75,0 %), fenkon (12,0 - 25,0 % ), estragol (≤6,0 %), alfa-pinen (1,0 - 10,0 %), limonen (0,9 - 5,0 %),  anisaldehis (≤2,0 %), alfa pinen/limonen (≤1,0 %), cis-anetol (≤0,5 %)

Prevladujoče komponente: estri

Znani alergeni: LIMONENE (≤5,0 %)
*** Alergeni so naravno prisotni v eteričnih oljih

Ph.Eur: FOENICULI AMARI FRUCTUS AETHEROLEUM
(Ustreza Ph.Eur, zadnja verzija)

Eterična olja so visoko koncentrirani izvlečki iz določenih delov rastlin, pridobljeni s parno destilacijo ali hladnim stiskanjem. Manjši del eteričnih olj se pridobiva s postopkom enfloracije (ekstrakcije s topili), tem pripravkom praviloma pravimo absoluti. Pri rokovanju z eteričnimi olji bodite pazljivi. Pazite, da ne pridejo v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. Če ste se polili tudi po oblačilih, se preoblecite. Pri rokovanju z eteričnimi olji je priporočljivo nositi zaščitne rokavice, očala in haljo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte med nosečnostjo in v času dojenja. Posebna previdnost velja tudi pri osebah z oslabljenim imunskim sistemom ter kroničnih bolnikih. Ni primerno za otroke, mlajše od 6 let.

Nerazredčena eterična olja niso primerna za uživanje, zato v primeru nenamernega zaužitja poiščite zdravniško pomoč. Uživanje eteričnih olj močno odsvetujemo. Vsem, ki bodo kljub temu eterična olja uživali, svetujemo da to počnejo pod nadzorom certificiranega aromaterapevta ali zdravnika ter v izredno majhnih koncentracijah. Prav tako odsvetujemo uporabo nerazredčenih eteričnih olj direktno na koži in sluznici. Nerazredčena olja se lahko uporabljajo le izjemoma in na majhnem predelu kože (na primer eterično olje prave sivke). Nekatera eterična olja (skoraj vsi citrusi) so fototoksična, kar pomeni da jih ne smemo uporabljati pred izpostavitvijo sončni svetlobi. Ta olja povečajo občutljivost kože na sončno svetlobo. To se izraža v  draženju kože in vnetju, kar lahko vodi do nastanka pigmentnih madežev. Z eteričnimi olji je potrebno ravnati previdno. Pred uporabo se pozanimajte in poučite o njihovem delovanju. 


Piktogrami:


Nevarnosti za zdravje
Nevarno za okolje



OPOZORILO: Nevarno

NEVARNOSTI:
Povzroča draženje kože. Lahko povzroči alergijski odziv kože. Strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki. 

PREVIDNOSTNI STAVKI:
Ne vdihavati prahu/dima/plina/meglice/hlapov/razpršila. Nositi zaščitne rokavice/zaščitno obleko/zaščito za oči/zaščito za obraz. PRI STIKU Z OČMI: previdno izpirajte z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem. Takoj pokličite CENTER ZA ZASTRUPITVE ali zdravnika. Posebno zdravljenje (glejte na tej etiketi). Vsebino/vsebnik odstranite v skladu z lokalnimi predpisi. 

NEVARNE SESTAVINE: anetol, limonen

Analizni izvidi in varnostni listi so na voljo na spletni strani www.herbana.eu




Podatki

Tip izdelka
Eterično olje
Osnovno pakiranje
10 ml
Latinsko ime
Foeniculum vulgare var. vulgare
INCI
FOENICULUM VULGARE FRUIT OIL
CAS
84775-71-3 ; 8015-73-4
Poreklo
Italija
Vrsta vonja
Sladko-zeliščni začimbni
Intenzivnost vonja
Močan prodoren
Učinek
Sprostitev, prebavne težave, nečista koža
Namen
Aromaterapija, kozmetika in dišave
Uporabljen del
Semena
Barva
Prozorna
Nota
Srednja (●●●○○)
Pridobivanje
Parna destilacija
Priporočena koncentracija
do 0,5 % e.o. v izdelkih
Certifikati
Ecogea Natural
Vegansko
Da (preverila Ecogea)
NE SPREGLEJTE - 1. BREZPLAČNA poštnina po Sloveniji pri nakupu izdelkov nad 40 € | 2. Prejmite DARILO presenečenja pri nakupu izdelkov nad 60 €!