Žajbelj naravno eterično olje

ŽAJBELJ - eterično olje (Salvia officinalis)

4,92 €

100 % naravno aromaterapevtsko eterično olje iz listov žajblja. Pridobljeno je s postopkom parne destilacije, ter je popolnoma brez sintetičnih primesi. Eterično olje ima močan prodoren, svež zeliščno-medicinski vonj. Primerno za uporabo v aromaterapiji, kozmetiki in kot dišava.

Na voljo: 10 ml in 100 ml

Referenca
HA3-10
Pakiranje
  • 10 ml
  • 100 ml
Na voljo
Zapri

Po kliku, počakajte 5 sekund, da se izdelek naloži v košarico.

ŽAJBELJ (LISTI) - ETERIČNO OLJE

Naravno eterično olje s kontroliranim poreklom
Pridobljeno s parno destilacijo  Načini uporabe eteričnih olj
• Primerno za aromaterapevtsko uporabo 
• Kot dodatek kozmetičnim izdelkom
• Sestavina masažnim in negovalnim oljem
• Za odišavljanje prostorov v izparilnikih
• Za SPA nego v savnah ali kopelih

Žajbelj
je majhen vednozeleni polgrmiček z olesenelimi stebli, sivkastimi listi in modrimi do škrlatnimi cvetovi. Rastlina ima ovalne zelene liste in bele ali roza cvetove. Samo latinsko ime, 'salvia' izhaja iz latinske besede 'salvere', kar pomeni rešiti oz. zdraviti. Rastlino so častili in spoštovali že stari Rimljani. Ima značilen prodoren svež zeliščno-medicinski vonj in je zelo popularen v kulinariki, kot začimba. 


Aromaterapija Herbana


Za eterično olje žajblja v aromaterapiji velja, da deluje proti utrujenosti in izčrpanosti. Pogosto se ga uporablja za osvežitev prostora ali v deodorantih za kožo. Žajbelj je tradicionalno del pripravkov za grgranje v primeru bolečega grla in glasilk. V ustnih vodicah krepi dlesni in neguje ustno votlino. V kozmetiki se uporablja v izdelkih proti celulitu, kot učinkovina v izdelkih za nego stopal ter v šamponih proti mastnim lasem in prhljaju.  


Vsa eterična olja Herbana so certificirano 100 % naravna in s kontroliranim poreklom!   


Ecogea Natural

Certificiran naravni izdelek ECOGEA

BREZ parabenov, fenoksietanola in virov formaldehida
BREZ umetnih arom in barvil
BREZ mineralnih olj (parafina in vazelina)  
BREZ silikonov (dimetikon)
BREZ sulfatov (SLS in SLES)
BREZ PEG sulbilizatorjev/emulgatorjev
BREZ gensko spremenjenih organizmov (GSO)
BREZ nevarnih sintetičnih aditivovPolnjeno v Sloveniji

Eterična olja so namenjena uporabi v aromaterapiji, kot dodatek kozmetičnim izdelkom in so pogosta sestavina masažnih in negovalnih olj. Izredno popularna so za odišavljanje prostorov in kot preliv za savne ter aromatične kopeli. Lahko se jih dodaja tudi v obkladke ali se jih uporabi za inhalacije v mrzlih dneh. Aromatične snovi so za odpravljanje raznih tegob uporabljala že starodavna ljudstva, kot so Egipčani, Grki, Rimljani in Perzijci. Bolj razširjena uporaba eteričnih olj se je začela z odkritjem postopka parne destilacije v desetem stoletju. Moderna doba aromaterapije se je začela leta 1935 po seriji odkritij francoskega kemika Rene-Maurice Gattefossea s tega področja.Eterična olja Herbana

Eterična olja predstavljajo zmesi raznovrstnih hlapnih, močno dišečih spojin, pridobljenih z destilacijo ali mehanskimi postopki iz rastlinskega materiala. Pogosto se uporablja cvetove, liste, plodove, semena, korenine, skorjo ali les. Eterična olja so topna v oljih, maščobah, vosku, alkoholu in netopna v vodi. Gostota eteričnih olj je manjša od vode in zato plavajo na površini. To je tudi razlog, da se jim reče olja, čeprav kemijsko gledano niso podobna klasičnim rastlinskim oljem.

Aromaterapija

Izdelek lahko uporabljate tudi v kombinaciji z ostalimi izdelki Herbana. Če želite, jih lahko dodate v različna rastlinska olja ali si pripravite masažno mešanico. Po želji si z njimi lahko obogatite tudi kreme za obraz ali losjon za telo.  

PRIMER UPORABE
Olje za nego lasišča: dodajte do 3 kapljice eteričnega olja v 10 ml jojobinega olja.


Hranite dobro zaprto, na suhem in temnem prostoru ter pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom. 
Ecogea Effective
Aroma-therapeutic
Ecogea sustainable
Cruelity free

SESTAVINE: SALVIA OFFICINALIS OIL, LIMONENE*, LINALOOL*, GERANIOL*

* Sestavine naravnega izvora (100 %)
** Sestavine iz virov ekološkega kmetijstva 
*** Komponente naravnih eteričnih olj

Barva in vonj izdelka se lahko nekoliko razlikujeta glede na serijo oziroma leto pridobivanja. Do tega pride, ker je eterično olje naravna sestavina. To ne vpliva na kakovost izdelka.Vegan logoGlavne komponente: alfa-tujon (≤30 %), kafra (≤25,00 %), 1,8-cineol [evkaliptol] (≤25,00 %), limonen (≤12,50 %), beta-tujon (≤7,00 %), kamfen (≤5,50 %), linalil acetat (≤5,50 %), alfa-humulen (≤5,50 %), alfa-pinen (≤4,00 %), beta-kariofilen (≤4,00 %), beta-pinen (≤3,00 %), sabinen (≤2,00 %), borneol (≤1,00 %), trpentil acetat (≤1,00 %), mircen (≤1,00 %), terpinen-1-ol-4 (≤1,00 %), alfa-terpineol (≤1,00 %), para-cimen (≤1,00 %)

Prevladujoče komponente: ketoni, oksidi, monoterpeni, estri in monoterpenoli

Znani alergeni: LIMONENE (≤ 12,50 %), LINALOOL (≤ 2,50 %), GERANIOL (≤ 0,10 %) 
*** Alergeni so naravno prisotni v eteričnih oljih

Eterična olja so visoko koncentrirani izvlečki iz določenih delov rastlin, pridobljeni s parno destilacijo ali hladnim stiskanjem. Manjši del eteričnih olj se pridobiva s postopkom enfloracije (ekstrakcije s topili), tem pripravkom praviloma pravimo absoluti. Pri rokovanju z eteričnimi olji bodite pazljivi. Pazite, da ne pridejo v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. Če ste se polili tudi po oblačilih, se preoblecite. Pri rokovanju z eteričnimi olji je priporočljivo nositi zaščitne rokavice, očala in haljo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte med nosečnostjo in v času dojenja. Posebna previdnost velja tudi pri osebah z oslabljenim imunskim sistemom ter kroničnih bolnikih. Ni primerno za otroke, mlajše od 6 let.

Nerazredčena eterična olja niso primerna za uživanje, zato v primeru nenamernega zaužitja poiščite zdravniško pomoč. Uživanje eteričnih olj močno odsvetujemo. Vsem, ki bodo kljub temu eterična olja uživali, svetujemo da to počnejo pod nadzorom certificiranega aromaterapevta ali zdravnika ter v izredno majhnih koncentracijah. Prav tako odsvetujemo uporabo nerazredčenih eteričnih olj direktno na koži in sluznici. Nerazredčena olja se lahko uporabljajo le izjemoma in na majhnem predelu kože (na primer eterično olje prave sivke). Nekatera eterična olja (skoraj vsi citrusi) so fototoksična, kar pomeni da jih ne smemo uporabljati pred izpostavitvijo sončni svetlobi. Ta olja povečajo občutljivost kože na sončno svetlobo. To se izraža v  draženju kože in vnetju, kar lahko vodi do nastanka pigmentnih madežev. Z eteričnimi olji je potrebno ravnati previdno. Pred uporabo se pozanimajte in poučite o njihovem delovanju.


Piktogrami:


Nevarnosti za zdravje
Nevarno za okolje
Herbana eterično olje

Herbana eterično oljeOPOZORILO: Nevarno

NEVARNOSTI:
Vnetljiva tekočina in hlapi. Zdravju škodljivo pri zaužitju. Pri zaužitju in vstopu v dihalne poti je lahko smrtno. Povzroča draženje kože. Lahko povzroči alergijski odziv kože. Povzroča hude poškodbe oči. Povzroča hudo draženje oči. Lahko povzroči draženje dihalnih poti. Sum škodljivosti za plodnost ali nerojenega otroka. Zelo strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.

PREVIDNOSTNI STAVKI:
Ne vdihavati prahu/dima/plina/meglice/hlapov/razpršila. Nositi zaščitne rokavice/zaščitno obleko/zaščito za oči/zaščito za obraz. PRI STIKU Z OČMI: previdno izpirajte z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem. Vsebino/vsebnik odstranite v skladu z lokalnimi predpisi.

NEVARNE SESTAVINE: linalool, alfa-pinen, limonen, gernaiol

Analizni izvidi in varnostni listi so na voljo na spletni strani www.herbana.eu
Podatki

Tip izdelka
Eterično olje
Osnovno pakiranje
10 ml
Latinsko ime
Salvia officinalis
INCI
SALVIA OFFICINALIS OIL
CAS
8022-56-8 ; 84776-73-8
Poreklo
Španija
Vrsta vonja
Svež zeliščno-medicinski
Intenzivnost vonja
Močan prodoren
Učinek
Osvežitev, grgranje, stopala
Namen
Aromaterapija, kozmetika in dišave
Uporabljen del
Listi
Barva
Prozorna
Nota
Srednja (●●●○○)
Pridobivanje
Parna destilacija
Priporočena koncentracija
do 0,25 % e.o. v izdelkih
Certifikati
Ecogea Natural
Vegansko
Da (preverila Ecogea)
NE SPREGLEJTE - 1. BREZPLAČNA poštnina po Sloveniji pri nakupu izdelkov nad 40 € | 2. Prejmite DARILO presenečenja pri nakupu izdelkov nad 60 €!