Poprova meta eterično olje

POPROVA META - eterično olje (Mentha piperita)

4,10 €

100 % naravno aromaterapevtsko eterično olje iz listov poprove mete. Pridobljeno je s postopkom parne destilacije, ter je popolnoma brez sintetičnih primesi. Eterično olje ima močan prodoren - svež vonj po mentolu. Primerno za uporabo v aromaterapiji, kozmetiki in kot dišava.

Na voljo: 10 ml in 100 ml

Referenca
HA32-10
Pakiranje
  • 10 ml
  • 100 ml
Na voljo
Zapri

Po kliku, počakajte 5 sekund, da se izdelek naloži v košarico.

POPROVA META (LISTI) - ETERIČNO OLJE

Naravno eterično olje s kontroliranim poreklom
Pridobljeno s parno destilacijo  Načini uporabe eteričnih olj
• Primerno za aromaterapevtsko uporabo 
• Kot dodatek kozmetičnim izdelkom
• Sestavina masažnim in negovalnim oljem
• Za odišavljanje prostorov v izparilnikih
• Za SPA nego v savnah ali kopelih

Poprova meta
je izredno vsestranska zdravilna rastlina. V antiki so poprovo meto gojili že Egipčani in Grki, ter s pridom izkoriščali njene dobrodejne lastnosti, predvsem kot krepčilo za živce ali v čajih proti prebavnim motnjam. Znano je, da ima eterično olje visoko vsebnost mentola, ki se uporablja tako v kozmetiki, na primer za zobne paste, kot tudi v prehrani, na primer za žvečilne gumije. Zaradi vsebnosti mentola ima značilen svež in močan prodoren vonj.


Aromaterapija Herbana


Za eterično olje poprove mete v aromaterapiji velja, da izboljšuje stanje v primeru napetosti v glavi, zbistri um in spodbuja koncentracijo. Znano je tudi, da deluje blagodejno na dihala pri inhalacijah. V kozmetiki se najbolj pogosto uporablja v hladilnih kremah za športnike, osvežilnih deodorantih in tonikih, ustnih vodicah ter zobnih pastah.  


Vsa eterična olja Herbana so certificirano 100 % naravna in s kontroliranim poreklom!   


Ecogea Natural

Certificiran naravni izdelek ECOGEA

BREZ parabenov, fenoksietanola in virov formaldehida
BREZ umetnih arom in barvil
BREZ mineralnih olj (parafina in vazelina)  
BREZ silikonov (dimetikon)
BREZ sulfatov (SLS in SLES)
BREZ PEG sulbilizatorjev/emulgatorjev
BREZ gensko spremenjenih organizmov (GSO)
BREZ nevarnih sintetičnih aditivovPolnjeno v Sloveniji

Eterična olja so namenjena uporabi v aromaterapiji, kot dodatek kozmetičnim izdelkom in so pogosta sestavina masažnih in negovalnih olj. Izredno popularna so za odišavljanje prostorov in kot preliv za savne ter aromatične kopeli. Lahko se jih dodaja tudi v obkladke ali se jih uporabi za inhalacije v mrzlih dneh. Aromatične snovi so za odpravljanje raznih tegob uporabljala že starodavna ljudstva, kot so Egipčani, Grki, Rimljani in Perzijci. Bolj razširjena uporaba eteričnih olj se je začela z odkritjem postopka parne destilacije v desetem stoletju. Moderna doba aromaterapije se je začela leta 1935 po seriji odkritij francoskega kemika Rene-Maurice Gattefossea s tega področja.Eterična olja Herbana

Eterična olja predstavljajo zmesi raznovrstnih hlapnih, močno dišečih spojin, pridobljenih z destilacijo ali mehanskimi postopki iz rastlinskega materiala. Pogosto se uporablja cvetove, liste, plodove, semena, korenine, skorjo ali les. Eterična olja so topna v oljih, maščobah, vosku, alkoholu in netopna v vodi. Gostota eteričnih olj je manjša od vode in zato plavajo na površini. To je tudi razlog, da se jim reče olja, čeprav kemijsko gledano niso podobna klasičnim rastlinskim oljem.

Aromaterapija

Izdelek lahko uporabljate tudi v kombinaciji z ostalimi izdelki Herbana. Če želite, jih lahko dodate v različna rastlinska olja ali si pripravite masažno mešanico. Po želji si z njimi lahko obogatite tudi kreme za obraz ali losjon za telo.  

PRIMER UPORABE
Masažno olje: Dodajte do 20 kapljic eteričnega olja v 10 ml mandljevega olja.


Hranite dobro zaprto, na suhem in temnem prostoru, pri sobni temperaturi ter nedosegljivo otrokom. 
Ecogea Effective
Aroma-therapeutic
Ecogea sustainable
Cruelity free

SESTAVINE: MENTHA PIPERITA OIL*, LIMONENE***, LINALOOL***

* Sestavine naravnega izvora (100 %)
** Sestavine iz virov ekološkega kmetijstva 
*** Komponente naravnih eteričnih olj

Barva in vonj izdelka se lahko nekoliko razlikujeta glede na serijo oziroma leto pridobivanja. Do tega pride, ker je eterično olje naravna sestavina. To ne vpliva na kakovost izdelka.Vegan logoGlavne komponente: mentol (≤55,00 %), menton (≤32,00 %), mentofuran (≤8,00 %), izo-menton (≤10,00 %), mentil acetat (≤10,00 %), cineol (≤8,00 %) limonen  (≤3,50 %), pulegol (≤3,00 %), mircen (≤3,00 %), beta kariofilen (≤2,00 %), beta-pinen (≤1,00 %), alfa-pinen (≤1,00 %)

Prevladujoče komponente: monoterpenoli in ketoni

Znani alergeni: LIMONENE (≤3,50 %), LINALOOL (≤0,20 %)
*** Alergeni so naravno prisotni v eteričnih oljih

Ph.Eur: MENTHAE PIPERITAE AETHEROLEUM
(Ustreza Ph.Eur, zadnja verzija)

Eterična olja so visoko koncentrirani izvlečki iz določenih delov rastlin, pridobljeni s parno destilacijo ali hladnim stiskanjem. Manjši del eteričnih olj se pridobiva s postopkom enfloracije (ekstrakcije s topili), tem pripravkom praviloma pravimo absoluti. Pri rokovanju z eteričnimi olji bodite pazljivi. Pazite, da ne pridejo v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. Če ste se polili tudi po oblačilih, se preoblecite. Pri rokovanju z eteričnimi olji je priporočljivo nositi zaščitne rokavice, očala in haljo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte med nosečnostjo in v času dojenja. Posebna previdnost velja tudi pri osebah z oslabljenim imunskim sistemom ter kroničnih bolnikih. Ni primerno za otroke, mlajše od 6 let.

Nerazredčena eterična olja niso primerna za uživanje, zato v primeru nenamernega zaužitja poiščite zdravniško pomoč. Uživanje eteričnih olj močno odsvetujemo. Vsem, ki bodo kljub temu eterična olja uživali, svetujemo da to počnejo pod nadzorom certificiranega aromaterapevta ali zdravnika ter v izredno majhnih koncentracijah. Prav tako odsvetujemo uporabo nerazredčenih eteričnih olj direktno na koži in sluznici. Nerazredčena olja se lahko uporabljajo le izjemoma in na majhnem predelu kože (na primer eterično olje prave sivke). Nekatera eterična olja (skoraj vsi citrusi) so fototoksična, kar pomeni da jih ne smemo uporabljati pred izpostavitvijo sončni svetlobi. Ta olja povečajo občutljivost kože na sončno svetlobo. To se izraža v  draženju kože in vnetju, kar lahko vodi do nastanka pigmentnih madežev. Z eteričnimi olji je potrebno ravnati previdno. Pred uporabo se pozanimajte in poučite o njihovem delovanju.


Piktogrami:


Nevarnosti za zdravje
Nevarno za okolje


OPOZORILO:
Nevarno

NEVARNOSTI:
Zdravju škodljivo pri zaužitju. Lahko povzroči alergijski odziv kože. Zelo strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki. 

PREVIDNOSTNI STAVKI:
Ne vdihavati prahu/dima/plina/meglice/hlapov/razpršila. Nositi zaščitne rokavice/zaščitno obleko/zaščito za oči/zaščito za obraz. PRI STIKU Z OČMI: previdno izpirajte z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem. Vsebino/vsebnik odstranite v skladu z lokalnimi predpisi.  

NEVARNE SESTAVINE: limonen

Analizni izvidi in varnostni listi so na voljo na spletni strani www.herbana.eu
Podatki

Tip izdelka
Eterično olje
Osnovno pakiranje
10 ml
Latinsko ime
Mentha piperita
Ph.Eur
Ustreza | MENTHAE PIPERITAE AETHEROLEUM
INCI
MENTHA PIPERITA OIL
CAS
8006-90-4 ; 84082-70-2
Poreklo
Indija
Vrsta vonja
Svež vonj po mentolu
Intenzivnost vonja
Močan prodoren
Učinek
Blagodejni na dihala. Z masažo na mišice in sklepe.
Namen
Aromaterapija, kozmetika in dišave
Uporabljen del
Listi
Barva
Prozorna
Nota
Srednja / Visoka (●●○○○)
Pridobivanje
Parna destilacija
Priporočena koncentracija
do 4 % e.o. v izdelkih
Certifikati
Ecogea Natural
Vegansko
Da (preverila Ecogea)
NE SPREGLEJTE - 1. BREZPLAČNA poštnina po Sloveniji pri nakupu izdelkov nad 40 € | 2. Prejmite DARILO presenečenja pri nakupu izdelkov nad 60 €!