Sivka eterično olje

SIVKA, Prava - eterično olje (Lavandula angustifolia)

5,74 €

100 % naravno aromaterapevtsko eterično olje iz cvetov prave sivke. Pridobljeno je s postopkom parne destilacije, ter je popolnoma brez sintetičnih primesi. Eterično olje ima izrazit sladkast, začimbno-cvetni vonj po sivki. Primerno za uporabo v aromaterapiji, kozmetiki in kot dišava.

Na voljo: 10 ml in 100 ml

Referenca
HA1-10
Pakiranje
  • 10 ml
  • 100 ml
Na voljo
Zapri

Po kliku, počakajte 5 sekund, da se izdelek naloži v košarico.

PRAVA SIVKA (CVETOVI) - ETERIČNO OLJE

Naravno eterično olje s kontroliranim poreklom
Pridobljeno s parno destilacijo  Načini uporabe eteričnih olj
• Primerno za aromaterapevtsko uporabo 
• Kot dodatek kozmetičnim izdelkom
• Sestavina masažnim in negovalnim oljem
• Za odišavljanje prostorov v izparilnikih
• Za SPA nego v savnah ali kopelih

Sivka
je rod majhnih divjih ali gojenih zimzelenih polgrmastih rastlin, katerih cvetove uporabljamo kot zelišče. Dandanes jo gojijo praktično po celem svetu. Eterično olje sivke je daleč najbolj razširjeno olje v aromaterapiji. Ima značilen izrazit sladkast, začimbno-cvetni vonj po sivki. Zelo pomembno je, da prave sivke ne zamenjamo z lavandinom, saj imata eterični olji precej drugačne učinke. 


Aromaterapija Herbana


Za eterično olje prave sivke v aromaterapiji velja, da deluje proti stresu, pomirja, odpravlja nervozo in živčno napetost. Uporablja se tudi pri premagovanju nespečnosti. Znano je tudi, da deluje blagodejno na kožo in se tako uporablja v kozmetiki proti kožnim težavam ter proti raznim neželenim pojavom na koži. Pogosto je sestavina sprostitvenih masažnih olj ali krem za nego problematične kože.  


Vsa eterična olja Herbana so certificirano 100 % naravna in s kontroliranim poreklom!   


Ecogea Natural

Certificiran naravni izdelek ECOGEA

BREZ parabenov, fenoksietanola in virov formaldehida
BREZ umetnih arom in barvil
BREZ mineralnih olj (parafina in vazelina)  
BREZ silikonov (dimetikon)
BREZ sulfatov (SLS in SLES)
BREZ PEG sulbilizatorjev/emulgatorjev
BREZ gensko spremenjenih organizmov (GSO)
BREZ nevarnih sintetičnih aditivovPolnjeno v Sloveniji

Eterična olja so namenjena uporabi v aromaterapiji, kot dodatek kozmetičnim izdelkom in so pogosta sestavina masažnih in negovalnih olj. Izredno popularna so za odišavljanje prostorov in kot preliv za savne ter aromatične kopeli. Lahko se jih dodaja tudi v obkladke ali se jih uporabi za inhalacije v mrzlih dneh. Aromatične snovi so za odpravljanje raznih tegob uporabljala že starodavna ljudstva, kot so Egipčani, Grki, Rimljani in Perzijci. Bolj razširjena uporaba eteričnih olj se je začela z odkritjem postopka parne destilacije v desetem stoletju. Moderna doba aromaterapije se je začela leta 1935 po seriji odkritij francoskega kemika Rene-Maurice Gattefossea s tega področja.Eterična olja Herbana

Eterična olja predstavljajo zmesi raznovrstnih hlapnih, močno dišečih spojin, pridobljenih z destilacijo ali mehanskimi postopki iz rastlinskega materiala. Pogosto se uporablja cvetove, liste, plodove, semena, korenine, skorjo ali les. Eterična olja so topna v oljih, maščobah, vosku, alkoholu in netopna v vodi. Gostota eteričnih olj je manjša od vode in zato plavajo na površini. To je tudi razlog, da se jim reče olja, čeprav kemijsko gledano niso podobna klasičnim rastlinskim oljem.

Aromaterapija

Izdelek lahko uporabljate tudi v kombinaciji z ostalimi izdelki Herbana. Če želite, jih lahko dodate v različna rastlinska olja ali si pripravite masažno mešanico. Po želji si z njimi lahko obogatite tudi kreme za obraz ali losjon za telo.  

PRIMER UPORABE
Masažno olje: dodajte do 10 kapljic eteričnega olja v 10 ml rastlinskega olja po želji.


Hranite dobro zaprto, na suhem in temnem prostoru, pri sobni temperaturi ter nedosegljivo otrokom. 
Ecogea Effective
Aroma-therapeutic
Ecogea sustainable
Cruelity free

SESTAVINE: LAVANDULA ANGUSTIFOLIA FLOWER OIL*, LINALOOL***, LIMONENE***, GERANIOL***, COUMARIN***

* Sestavine naravnega izvora (100 %)
** Sestavine iz virov ekološkega kmetijstva 
*** Komponente naravnih eteričnih olj

Barva in vonj izdelka se lahko nekoliko razlikujeta glede na serijo oziroma leto pridobivanja. Do tega pride, ker je eterično olje naravna sestavina. To ne vpliva na kakovost izdelka.Vegan logoGlavne komponente: linalool (≤ 38,00%), linalil acetate (≤ 29,00%), cineol 1,8 (≤ 11,00%), cis-beta-ocimen (≤ 7,00%), terpinen-4-ol (≤7,00 %), trans-beta-ocimen (≤ 5,00%), beta-kariofilen (≤5,00 %), lavandulol (≤5,00 %), lavandulil acetate (≤2,00%), 3-oktanon (≤2,00%), limonen (≤1,50%), borneol (≤1,50%), geraniol (≤0,60 %), kumarin (≤0,15 %)

Prevladujoče komponente: monoterpenoli in estri

Znani alergeni: LINALOOL (≤38,00 %), LIMONENE (≤1,50 %), GERANIOL (≤0,60 %), COUMARIN (≤0,15 %)
*** Alergeni so naravno prisotni v eteričnih oljih

Ph.Eur: LAVANDULAE AETHEROLEUM
(Ustreza Ph.Eur, zadnja verzija)

Eterična olja so visoko koncentrirani izvlečki iz določenih delov rastlin, pridobljeni s parno destilacijo ali hladnim stiskanjem. Manjši del eteričnih olj se pridobiva s postopkom enfloracije (ekstrakcije s topili), tem pripravkom praviloma pravimo absoluti. Pri rokovanju z eteričnimi olji bodite pazljivi. Pazite, da ne pridejo v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. Če ste se polili tudi po oblačilih, se preoblecite. Pri rokovanju z eteričnimi olji je priporočljivo nositi zaščitne rokavice, očala in haljo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte med nosečnostjo in v času dojenja. Posebna previdnost velja tudi pri osebah z oslabljenim imunskim sistemom ter kroničnih bolnikih. Ni primerno za otroke, mlajše od 6 let.

Nerazredčena eterična olja niso primerna za uživanje, zato v primeru nenamernega zaužitja poiščite zdravniško pomoč. Uživanje eteričnih olj močno odsvetujemo. Vsem, ki bodo kljub temu eterična olja uživali, svetujemo da to počnejo pod nadzorom certificiranega aromaterapevta ali zdravnika ter v izredno majhnih koncentracijah. Prav tako odsvetujemo uporabo nerazredčenih eteričnih olj direktno na koži in sluznici. Nerazredčena olja se lahko uporabljajo le izjemoma in na majhnem predelu kože (na primer eterično olje prave sivke). Nekatera eterična olja (skoraj vsi citrusi) so fototoksična, kar pomeni da jih ne smemo uporabljati pred izpostavitvijo sončni svetlobi. Ta olja povečajo občutljivost kože na sončno svetlobo. To se izraža v  draženju kože in vnetju, kar lahko vodi do nastanka pigmentnih madežev. Z eteričnimi olji je potrebno ravnati previdno. Pred uporabo se pozanimajte in poučite o njihovem delovanju. 


Piktogrami:


Nevarnosti za zdravje
Nevarno za okoljeOPOZORILO: Nevarno

NEVARNOSTI:
Povzroča draženje kože. Lahko povzroči alergijski odziv kože. Strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki. 

PREVIDNOSTNI STAVKI:
Ne vdihavati prahu/dima/plina/meglice/hlapov/razpršila. Nositi zaščitne rokavice/zaščitno obleko/zaščito za oči/zaščito za obraz. PRI STIKU Z OČMI: previdno izpirajte z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem. Takoj pokličite CENTER ZA ZASTRUPITVE ali zdravnika. Posebno zdravljenje (glejte na tej etiketi). Vsebino/vsebnik odstranite v skladu z lokalnimi predpisi. 

NEVARNE SESTAVINE: alfa-pinen, delta-3-karen, beta-pinen

Analizni izvidi in varnostni listi so na voljo na spletni strani www.herbana.eu
Podatki

Tip izdelka
Eterično olje
Osnovno pakiranje
10 ml
Latinsko ime
Lavandula augustifolium
Ph.Eur
Ustreza | LAVANDULAE AETHEROLEUM
INCI
LAVANDULA ANGUSTIFOLIA FLOWER OIL
CAS
8000-28-0 ; 90063-37-9
Poreklo
Francija
Vrsta vonja
Sladkast, začimbno-cvetni
Intenzivnost vonja
Izrazit značilen
Učinek
Pomiritev, antistres, nega kože
Namen
Aromaterapija, kozmetika in dišave
Uporabljen del
Cvetovi
Barva
Prozorna
Nota
Srednja / Visoka (●●○○○)
Pridobivanje
Parna destilacija
Priporočena koncentracija
do 3 % e.o. v izdelkih
Certifikati
Ecogea Natural
Vegansko
Da (preverila Ecogea)
NE SPREGLEJTE - 1. BREZPLAČNA poštnina po Sloveniji pri nakupu izdelkov nad 40 € | 2. Prejmite DARILO presenečenja pri nakupu izdelkov nad 60 €!