Damaščanska vrtnica eterično olje

VRTNICA, Damaščanska - eterično olje (Rosa damascena)

20,49 €

100 % naravno aromaterapevtsko eterično olje iz cvetov damaščanske vrtnice. Pridobljeno je s postopkom parne destilacije, ter je popolnoma brez sintetičnih primesi. Eterično olje ima značilen globok in topel cvetni vonj. Primerno za uporabo v aromaterapiji, kozmetiki in kot dišava.

Na voljo: 1 ml in 5 ml

Referenca
HA40-1
Pakiranje
  • 1 ml
  • 5 ml
Na voljo
Zapri

Po kliku, počakajte 5 sekund, da se izdelek naloži v košarico.

DAMAŠČANSKA VRTNICA (CVETOVI) - ETERIČNO OLJE

Naravno eterično olje s kontroliranim poreklom
Pridobljeno s parno destilacijo  Načini uporabe eteričnih olj
• Primerno za aromaterapevtsko uporabo 
• Kot dodatek kozmetičnim izdelkom
• Sestavina masažnim in negovalnim oljem
• Za odišavljanje prostorov v izparilnikih
• Za SPA nego v savnah ali kopelih

Damaščanska vrtnica
izvira iz Orienta in je v naravi grm s prelepimi in dišečimi roza cvetovi. Danes so največja gojišča v Bolgariji, Turčiji, Maroku in v Iranu. Eterično olje je izredno drago, saj za 1 ml olja potrebujemo kar okoli 1500 cvetov vrtnice. Zelo pogosto se uporablja tudi hidrot ali rožna voda vrtnice, ki je cenejša od eteričnega olja, ampak ima precej dobrodejnih učinkov. O uporabi vrtnice so pisali že stari Rimljani. V zgodovinskih zapisih se pojavlja ob različnih priložnostih, pogosto v povezavi s slavji in obredi. Zahvale za popularnost vrtnic pripisujejo tudi križarju Robertu de Brie, ki je vrtnice prinesel v Evropo po obleganju Damaska leta 1148. Eterično olje vrtnice ima značilen globok in topel cvetni vonj z medenimi podtoni. 


Nasad vrtnic Herbana


Za eterično olje damaščanske vrtnice velja, da ima širok spekter delovanja v aromaterapiji. Vonj vrtnice močno sprošča ter pomirja, odganja strahove ter zmanjšuje razdražljivost. Poleg tega je vrtnica tudi roža brezpogojne ljubezni, tako da prostor napolni s čustvenim nabojem in erotičnim ozračjem. V kozmetičnih izdelkih se pogosto uporablja za zrelo, suho kožo ter v izdelkih za nego proti vidnim znakom staranja (anti-age). Vrtnica je primerna tudi za nego in odpravo kožnih težav, ter v izdelkih, kjer je potrebno uravnavaje izločanje sebuma. Zaradi razkošnega vonja se pogosto dodaja v dražje parfume. 

Eterično olje vrtnice kupujemo direktno pri certificiranemu dobavitelju iz Bolgarije, ki ima svoje nasade v znani dolini rož med naseljema Karlovo in Kazaniak. 


Vsa eterična olja Herbana so certificirano 100 % naravna in s kontroliranim poreklom!   


Ecogea Organic

Certificiran ekološki izdelek ECOGEA

BREZ parabenov, fenoksietanola in virov formaldehida
BREZ umetnih arom in barvil
BREZ mineralnih olj (parafina in vazelina)  
BREZ silikonov (dimetikon)
BREZ sulfatov (SLS in SLES)
BREZ PEG sulbilizatorjev/emulgatorjev
BREZ gensko spremenjenih organizmov (GSO)
BREZ nevarnih sintetičnih aditivovPolnjeno v Sloveniji

Eterična olja so namenjena uporabi v aromaterapiji, kot dodatek kozmetičnim izdelkom in so pogosta sestavina masažnih in negovalnih olj. Izredno popularna so za odišavljanje prostorov in kot preliv za savne ter aromatične kopeli. Lahko se jih dodaja tudi v obkladke ali se jih uporabi za inhalacije v mrzlih dneh. Aromatične snovi so za odpravljanje raznih tegob uporabljala že starodavna ljudstva, kot so Egipčani, Grki, Rimljani in Perzijci. Bolj razširjena uporaba eteričnih olj se je začela z odkritjem postopka parne destilacije v desetem stoletju. Moderna doba aromaterapije se je začela leta 1935 po seriji odkritij francoskega kemika Rene-Maurice Gattefossea s tega področja.Eterična olja Herbana

Eterična olja predstavljajo zmesi raznovrstnih hlapnih, močno dišečih spojin, pridobljenih z destilacijo ali mehanskimi postopki iz rastlinskega materiala. Pogosto se uporablja cvetove, liste, plodove, semena, korenine, skorjo ali les. Eterična olja so topna v oljih, maščobah, vosku, alkoholu in netopna v vodi. Gostota eteričnih olj je manjša od vode in zato plavajo na površini. To je tudi razlog, da se jim reče olja, čeprav kemijsko gledano niso podobna klasičnim rastlinskim oljem.

Cvetovi damaščanske vrtnice

Izdelek lahko uporabljate tudi v kombinaciji z ostalimi izdelki Herbana. Če želite, jih lahko dodate v različna rastlinska olja ali si pripravite masažno mešanico. Po želji si z njimi lahko obogatite tudi kreme za obraz ali losjon za telo.  

PRIMER UPORABE
Priprava olja za nego obraza: Dodajte do 2 kapljici eteričnega olja v 10 ml šipkovega olja ali jojobinega olja.


Hranite dobro zaprto, na suhem in temnem prostoru, pri sobni temperaturi ter nedosegljivo otrokom. 
Ecogea Effective
Aroma-therapeutic
Ecogea sustainable
Cruelity free

SESTAVINE: ROSA DAMASCENA FLOWER OIL*, CITRONELLOL***, GERANIOL***, FARNESOL***, LINALOOL***, EUGENOL***, LIMONENE***

* Sestavine naravnega izvora (100 %)
** Sestavine iz virov ekološkega kmetijstva 
*** Komponente naravnih eteričnih olj

Barva in vonj izdelka se lahko nekoliko razlikujeta glede na serijo oziroma leto pridobivanja. Do tega pride, ker je eterično olje naravna sestavina. To ne vpliva na kakovost izdelka.Vegan logoGlavne komponente: citronellol (20 - 49 %), geraniol (6 - 29 %), n-nondekan [C19] (6 - 16 %), nerol (3 - 12 %), n-heneikosan [C21] (1,5 - 5,5 %), n-heptadekan [C17] (0,6 - 4 %), feniletil alkohol (≤ 3,5 %), 9-nondekan [C19] (≤ 2,5 %), farnesol (≤ 2 %), geranil acetat (≤ 2 %), metil evgenol (≤ 1,5 %), alfa-pinen (≤ 1,5 %), evgenol (≤ 1 %), linalool (≤ 1 %), cis-vrtnični oksid (≤ 0,4 %), feniletil acetat (≤ 0,3 %), trans-vrtnični oksid (≤ 0,2 %), limonen (≤ 0,2 %), beta-kariofilen (≤ 0,2 %), mircen (≤ 0,1 %)

Prevladujoče komponente: monoterpenoli

Znani alergeni: CITRONELLOL (≤49,00 %), GERANIOL (≤29,00 %), FARNESOL (≤2,00 %), LINALOOL (≤1,00 %), EUGENOL (≤1,00 %), LIMONENE (≤0,50 %)
*** Alergeni so naravno prisotni v eteričnih oljih

Eterična olja so visoko koncentrirani izvlečki iz določenih delov rastlin, pridobljeni s parno destilacijo ali hladnim stiskanjem. Manjši del eteričnih olj se pridobiva s postopkom enfloracije (ekstrakcije s topili), tem pripravkom praviloma pravimo absoluti. Pri rokovanju z eteričnimi olji bodite pazljivi. Pazite, da ne pridejo v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. Če ste se polili tudi po oblačilih, se preoblecite. Pri rokovanju z eteričnimi olji je priporočljivo nositi zaščitne rokavice, očala in haljo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte med nosečnostjo in v času dojenja. Posebna previdnost velja tudi pri osebah z oslabljenim imunskim sistemom ter kroničnih bolnikih. Ni primerno za otroke, mlajše od 6 let.

Nerazredčena eterična olja niso primerna za uživanje, zato v primeru nenamernega zaužitja poiščite zdravniško pomoč. Uživanje eteričnih olj močno odsvetujemo. Vsem, ki bodo kljub temu eterična olja uživali, svetujemo da to počnejo pod nadzorom certificiranega aromaterapevta ali zdravnika ter v izredno majhnih koncentracijah. Prav tako odsvetujemo uporabo nerazredčenih eteričnih olj direktno na koži in sluznici. Nerazredčena olja se lahko uporabljajo le izjemoma in na majhnem predelu kože (na primer eterično olje prave sivke). Nekatera eterična olja (skoraj vsi citrusi) so fototoksična, kar pomeni da jih ne smemo uporabljati pred izpostavitvijo sončni svetlobi. Ta olja povečajo občutljivost kože na sončno svetlobo. To se izraža v  draženju kože in vnetju, kar lahko vodi do nastanka pigmentnih madežev. Z eteričnimi olji je potrebno ravnati previdno. Pred uporabo se pozanimajte in poučite o njihovem delovanju. 


Piktogrami:


Nevarnosti za zdravje
Nevarno za okoljeOPOZORILO: Nevarno

NEVARNOSTI:
Povzroča draženje kože. Povzroča hude poškodbe oči. Lahko povzroči alergijski odziv kože. Zdravju škodljivo pri zaužitju. Pri zaužitju in vstopu v dihalne poti je lahko smrtno. Strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.  

PREVIDNOSTNI STAVKI:
PRI ZAUŽITJU: takoj pokličite CENTER ZA ZASTRUPITVE ali zdravnika. PRI STIKU S KOŽO (ali lasmi): takoj odstraniti/sleči vsa kontaminirana oblačila. Izprati kožo z vodo/prho. PRI STIKU Z OČMI: previdno izpirajte z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem. Hraniti zaklenjeno. Vsebino/vsebnik odstranite v skladu z lokalnimi predpisi.  

NEVARNE SESTAVINE: citronellol, linalool, geraniol 

Analizni izvidi in varnostni listi so na voljo na spletni strani www.herbana.eu
Podatki

Tip izdelka
Eterično olje
Osnovno pakiranje
1 ml
Latinsko ime
Rosa damascena
INCI
ROSA DAMASCENA FLOWER OIL
CAS
90106-38-0 ; 8007-01-0
Poreklo
Bolgarija
Vrsta vonja
Cvetni, medeni
Intenzivnost vonja
Izrazit značilen
Učinek
Sprošča in pomirja. Anti-age
Namen
Aromaterapija, kozmetika in dišave
Uporabljen del
Cvetovi
Barva
Prozorna
Nota
Srednja (●●●○○)
Pridobivanje
Parna destilacija
Priporočena koncentracija
do 0,1 % e.o. v izdelkih
Certifikati
Ecogea Natural
Vegansko
Da (preverila Ecogea)
NE SPREGLEJTE - 1. BREZPLAČNA poštnina po Sloveniji pri nakupu izdelkov nad 40 € | 2. Prejmite DARILO presenečenja pri nakupu izdelkov nad 60 €!