Inhalacije mešanica eteričnih olj

INHALACIJE - mešanica eteričnih olj

4,51 €

100 % naravna mešanica eteričnih olj evkalipta, poprove mete, bora in čajevca. Mešanica ima značilen svež vonj, v katerem prevladuje evkalipt in poprova meta. Odpira dihalne poti, pomaga v primeru težav s sinusi in daje občutek ugodja. Primerno za inhalacije, savne ali kot dišava v izparilnikih. 

Na voljo: 10 ml in 100 ml (priložen ročni inhalator)

Referenca
HA75-10
Pakiranje
  • 10 ml
  • 100 ml
Na voljo
Zapri

Po kliku, počakajte 5 sekund, da se izdelek naloži v košarico.

INHALACIJE - MEŠANICA ETERIČNIH OLJ

Naravna eterična olja s kontroliranim poreklom
Pridobljena s parno destilacijo  Načini uporabe mešanice za inhalacije
• Primerno za aromaterapevtsko uporabo 
• Kot dodatek za inhalacije v ročnem inhalatorju ali s paro
• Deluje blagodejno na dihalne poti in sinuse
• Za odišavljanje prostorov v izparilnikih
• Za SPA nego v savnah ali kopelih

Inhalacije
je uravnotežena in sinergijska mešanica eteričnih olj, namenjena za vdihavanje ali inhalacije v primeru težav dihalnih poti. Priporočljivo tudi za terapije v mrzlih zimskih dneh. Vsebuje olja evkalipta, poprove mete, bora in čajevca. Ima značilen prodoren svež vonj, v katerem prevladuje evkalipt in poprova meta. Zaznamo tudi prijeten podton iglavcev in malalevke. 


Inhalacije Herbana


Za mešanico eteričnih olj inhalacije velja, da ima prijeten svež vonj po evkaliptu in poprovi meti s prijetnimi balzamičnimi podtoni bora in malalevke. Aromaterapevtsko deluje tako, da odpira dihalne poti, pomaga v primeru težav s sinusi in daje občutek ugodja.   


Vsa eterična olja Herbana so certificirano 100 % naravna in s kontroliranim poreklom!   


Ecogea Natural

Certificiran naravni izdelek ECOGEA

BREZ parabenov, fenoksietanola in virov formaldehida
BREZ umetnih arom in barvil
BREZ mineralnih olj (parafina in vazelina)  
BREZ silikonov (dimetikon)
BREZ sulfatov (SLS in SLES)
BREZ PEG sulbilizatorjev/emulgatorjev
BREZ gensko spremenjenih organizmov (GSO)
BREZ nevarnih sintetičnih aditivovPolnjeno v Sloveniji

Eterična olja so namenjena uporabi v aromaterapiji, kot dodatek kozmetičnim izdelkom in so pogosta sestavina masažnih in negovalnih olj. Izredno popularna so za odišavljanje prostorov in kot preliv za savne ter aromatične kopeli. Lahko se jih dodaja tudi v obkladke ali se jih uporabi za inhalacije v mrzlih dneh. Aromatične snovi so za odpravljanje raznih tegob uporabljala že starodavna ljudstva, kot so Egipčani, Grki, Rimljani in Perzijci. Bolj razširjena uporaba eteričnih olj se je začela z odkritjem postopka parne destilacije v desetem stoletju. Moderna doba aromaterapije se je začela leta 1935 po seriji odkritij francoskega kemika Rene-Maurice Gattefossea s tega področja.Eterična olja Herbana

Eterična olja predstavljajo zmesi raznovrstnih hlapnih, močno dišečih spojin, pridobljenih z destilacijo ali mehanskimi postopki iz rastlinskega materiala. Pogosto se uporablja cvetove, liste, plodove, semena, korenine, skorjo ali les. Eterična olja so topna v oljih, maščobah, vosku, alkoholu in netopna v vodi. Gostota eteričnih olj je manjša od vode in zato plavajo na površini. To je tudi razlog, da se jim reče olja, čeprav kemijsko gledano niso podobna klasičnim rastlinskim oljem.

Nosni inhalator Herbana

Mešanico eteričnih olj za inhalacije uporabljajte za:
- Nosni inhalator: Nakapajte približno 15 kapljic v nosni inhalator. Nosni inhalator vtaknite približno pol centimetra v nos in naredite nekaj globokih vdihov. Po potrebi vdihujte, večkrat na dan.
- Inhalacijska kopel: Segrejte vodo na približno 80 °C ter v njo vrzite nekaj suhih listov žajblja ali timijana. V kopel nakapajte od 10 do 20 kapljic mešanice eteričnih olj inhalacije. Pokrijte se z brisačo čez glavo, da si ustvarite zaprto področje nad posodo za inhalacije. Globoko vdihujte in si vmes izpihajte nos, če je potrebno. Terapija naj traja vsaj 15 - 20 minut. 
- Savne: Mešanico eteričnih olj lahko uporabljate tudi v finski ali turški savni. Mešanico dodajajte po vaših potrebah ter naredite vsaj nekaj globokih vdihov, ko boste v savni. Upoštevajte varnostna priporočila o dolžini obiska savne.

Mešanico inhalacije lahko uporabljate tudi v kombinaciji z ostalimi izdelki Herbana. Če želite, jih lahko dodate v različna rastlinska olja ali si pripravite masažno mešanico. Po želji lahko mešanico kombinirate tudi z drugimi eteričnimi olji.  


Hranite dobro zaprto, na suhem in temnem prostoru, pri sobni temperaturi ter nedosegljivo otrokom. 
Ecogea Effective
Aroma-therapeutic
Ecogea sustainable
Cruelity free

SESTAVINE: FRAGRANCE (ESSENTIAL OIL MIX)1, LIMONENE***, LINALOOL***, CITRAL***, GERANIOL***, EUGENOL***

* Sestavine naravnega izvora (100 %)
** Sestavine iz virov ekološkega kmetijstva 
*** Komponente naravnih eteričnih olj

1 ESSENTIAL OIL MIX: EUCALYPTUS GLOBULUS LEAF OIL*, MENTHA PIPERITA OIL*, PINUS SYLVESTRIS LEAF OIL*, MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL*


Barva in vonj izdelka se lahko nekoliko razlikujeta glede na serijo oziroma leto pridobivanja. Do tega pride, ker je eterično olje naravna sestavina. To ne vpliva na kakovost izdelka.Vegan logoZnani alergeni: LIMONENE, LINALOOL, CITRAL, GERANIOL, EUGENOL
*** Alergeni so naravno prisotni v eteričnih oljih

Eterična olja so visoko koncentrirani izvlečki iz določenih delov rastlin, pridobljeni s parno destilacijo ali hladnim stiskanjem. Manjši del eteričnih olj se pridobiva s postopkom enfloracije (ekstrakcije s topili), tem pripravkom praviloma pravimo absoluti. Pri rokovanju z eteričnimi olji bodite pazljivi. Pazite, da ne pridejo v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. Če ste se polili tudi po oblačilih, se preoblecite. Pri rokovanju z eteričnimi olji je priporočljivo nositi zaščitne rokavice, očala in haljo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte med nosečnostjo in v času dojenja. Posebna previdnost velja tudi pri osebah z oslabljenim imunskim sistemom ter kroničnih bolnikih. Ni primerno za otroke, mlajše od 6 let.

Nerazredčena eterična olja niso primerna za uživanje, zato v primeru nenamernega zaužitja poiščite zdravniško pomoč. Uživanje eteričnih olj močno odsvetujemo. Vsem, ki bodo kljub temu eterična olja uživali, svetujemo da to počnejo pod nadzorom certificiranega aromaterapevta ali zdravnika ter v izredno majhnih koncentracijah. Prav tako odsvetujemo uporabo nerazredčenih eteričnih olj direktno na koži in sluznici. Nerazredčena olja se lahko uporabljajo le izjemoma in na majhnem predelu kože (na primer eterično olje prave sivke). Nekatera eterična olja (skoraj vsi citrusi) so fototoksična, kar pomeni da jih ne smemo uporabljati pred izpostavitvijo sončni svetlobi. Ta olja povečajo občutljivost kože na sončno svetlobo. To se izraža v  draženju kože in vnetju, kar lahko vodi do nastanka pigmentnih madežev. Z eteričnimi olji je potrebno ravnati previdno. Pred uporabo se pozanimajte in poučite o njihovem delovanju. 


Piktogrami:


Nevarnosti za zdravje
Nevarno za okolje
Resne nevarnosti za zdravje
VnetljivoOPOZORILO: Nevarno

NEVARNOSTI:
Vnetljiva tekočina in hlapi. Zdravju škodljivo pri zaužitju. Pri zaužitju in vstopu v dihalne poti je lahko smrtno. Povzroča draženje kože. Lahko povzroči alergijski odziv kože. Povzroča hudo draženje oči. Zelo strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki. 

PREVIDNOSTNI STAVKI:
Hraniti ločeno od vročine/isker/odprtega ognja/vročih površin. – Kajenje prepovedano. Uporabiti električno/prezračevalno opremo, opremo za razsvetljavo, odporno proti eksplozijam. PRI ZAUŽITJU: takoj pokličite CENTER ZA ZASTRUPITVE ali zdravnika. PRI STIKU S KOŽO (ali lasmi): takoj odstraniti/sleči vsa kontaminirana oblačila. Izprati kožo z vodo/prho. Hraniti zaklenjeno. Vsebino/vsebnik odstranite v skladu z lokalnimi predpisi. 

NEVARNE SESTAVINE: limonen, linalool, alfa-pinen 

Analizni izvidi in varnostni listi so na voljo na spletni strani www.herbana.eu
Podatki

Tip izdelka
Eterično olje
Osnovno pakiranje
10 ml
Poreklo
Polnjeno v Sloveniji
Vrsta vonja
Svež po evkaliptu in poprovi meti
Intenzivnost vonja
Izrazit značilen
Učinek
Odpira dihalne poti
Namen
Inhalacije
Uporabljen del
Različno - glej posamezna eterična olja
Barva
Prozorna
Nota
Srednja / Visoka (●●○○○)
Priporočena koncentracija
10 - 20 kapljic v kopel za inhalacije ali ročni inhalator
Certifikati
Ecogea Natural
Vegansko
Da (preverila Ecogea)
NE SPREGLEJTE - 1. BREZPLAČNA poštnina po Sloveniji pri nakupu izdelkov nad 40 € | 2. Prejmite DARILO presenečenja pri nakupu izdelkov nad 60 €!