Rastlinski vazelin - olus oil

Rastlinski vazelin (pasta) - olus oil

9,84 €

Rastlinski vazelin (pasta) - olus oil. Rastlinski vazelin je inovativna naravna alternativa sintetičnemu vazelinu iz naftnih derivatov (petrolatum). Primeren je kot dodatek v praktično vse kozmetične izdelke. Uporablja se kot osnova za različna brezvodna mazila, kot maščobni del za hranilne kreme in razne druge pripravke. Poleg tega, da deluje kot emolient (mehča kožo) izdelkom povečuje gostoto.  

Pakiranje: 250 g in 1000 g

Referenca
HM81-250
Pakiranje
  • 250 g
  • 1 KG
Na voljo
Zapri

Po kliku, počakajte 5 sekund, da se izdelek naloži v košarico.

RASTLINSKI VAZELIN (PASTA) - OLUS OIL

Naravna alternativa petrolatumu iz nafte
Proizvod rastlinskega izvora.  Delovanje in uporaba

Rastlinski vazelin lahko v izdelkih popolnama nadomesti sintetični vazelin iz naftnih derivatov oz. petrolatum (mineralana olja). Zaradi izjemne obstojnosti tudi podaljša rok uporabe samega izdelka. Izredno lepo je mazljiv in je praktično brez vonja. Z belo prozorno barvo ne vpliva na obarvanost samega izdelka. Uporablja se lahko v večini kozmetičnih formulacij od tekočih losjonov, krem do balzamov in brezvodnih mazil. Po vseh Evropskih ekoloških certifikatih se ga lahko uporablja za izdelke ki potrebujejo BIO (ekološki) certifikat.


Rastlinski vazelin - Herbana

Rastlinski vazelin (Olus oil) je mešanica trigliceridov rastlinskega izvora in predstavlja patentirano, inovativno in naravno alternativo vazelinu iz naftnih derivatov (petrolatum). Pridelan je iz kvalitetnih plodov kokosa in palme in se odlikuje po izjemi obstojnosti proti oksidaciji ter dobri kompatibilnsoti z ostalimi kozmetičnimi sestavinami. Rastlinski vazelin je precej bolj nežen do kože kot mineralna (sintetična) olja in se v kožo tudi bolje vpija, jo navlaži, ne maši por ter ne pušča mastnih madežev.

Priporočena uporaba:
• Kreme, losjoni (emulzije olje v vodi): 0,5 - 15 %
• Mazila (brezvodna), balzami za ustnice ali druge emulzije voda v olju: 2 - 80 %Izdelek je primeren za uporabo v naravni in ekološki kozmetiki. Ima tudi certifikat ECOGEA-Natural


Certificirano naravno

Ecogea PUREPolnjeno v Sloveniji

Podatki

Tip izdelka
Pasta
Osnovno pakiranje
250 g
INCI
OLUS (VEGETABLE) OIL
CAS
68956-68-3
Poreklo
Nemčija
Izvor surovine
Trigliceridi iz palme in kokosa.
Vrsta vonja
Brez specifičnega vonja
Namen
Maščobna osnova v kozmetičnih izdelkih | Emolient
Gostota
~ 0,913 kg/l
Izgled
Bela pol trda pasta
Topnost
V oljih (se meša), netopen v vodi in alkoholu.
Temperatura tališča
~ 50 °C
Občutek na koži
Emolient | hranilen, bogat
Priporočena koncentracija
0,5 - 80 %
Certifikati
Ecogea Natural
Vegansko
Da (preverila Ecogea)
NE SPREGLEJTE - 1. BREZPLAČNA poštnina po Sloveniji pri nakupu izdelkov nad 40 € | 2. Prejmite DARILO presenečenja pri nakupu izdelkov nad 60 €!