Kandelila vosek - Herbana

Kandelila vosek (pelete) - candelilla wax

5,33 €

Kandelila vosek se v kozmetiki uporablja kot naravno trdilo, regulator viskoznosti, dodatek za lepšo glazuro (lip balmi) in stabilizator emulzij. Kandelila vosek je naravna alternativa sintetičnim voskom iz petrolatuma (nafte), ter odlična veganska alternativa čebeljemu vosku.  

Pakiranje: 150 g in 500 g

Referenca
HM111-150
Pakiranje
  • 150 g
  • 500 g
Na voljo
Zapri

Po kliku, počakajte 5 sekund, da se izdelek naloži v košarico.

KANDELILA VOSEK

Trdilo za kozmetične izdelke
Proizvod rastlinskega izvora.  Delovanje in uporaba

Kandelila vosek (candelilla wax) se v kozmetiki uporablja večinoma kot naravno trdilo, regulator viskoznosti in dodatek za lepšo glazuro (naprimer pri lip balmih). Poleg tega deluje tudi kot dober stabilizator emulzij v losjonih in kremah. Kandelila vosek je naravna alternativa sintetičnim voskom iz petrolatuma (nafte), ter najboljša veganska alternativa čebeljemu vosku. Kot dodatek v mazilih ali sorodnih formulacijah (emulzije voda v olju) deluje kot trdilo in naredi lepo glazuro. Pomembna lastnost candelilla voska je, da kože ne draži in izsušuje ter celo s svojim delovanjem ohranja vlago v koži. Od drugih voskov se loči po večji trdoti, ki jo da izdelku. Ima tudi visoko tališče.


Kandelila vosek - Herbana

Kandelila vosek je 100 % naravnega izvora, pridelan iz listov candellile (Euphorbia cerifera), ki raste predvsem v severni ameriki in Mehiki. Spada med naravne setavine (ECO cert approved), ki se jo lahko uporablja kot dodatek v najrazličnejših kozmetičnih izdelkih. Sam vosek je izredno varen za uporabo, saj se je nejgova uporaba razširjena tudi v prehranski industriji.

Priporočena uporaba:
• Kreme, losjoni (emulzije olje v vodi): 0,25 - 5,0 %
• Mazila (brezvodna), balzami za ustnice ali druge emulzije voda v olju: 1 - 15 %Izdelek je primeren za uporabo v naravni in ekološki kozmetiki. Ima tudi certifikat ECOGEA-Natural


Certificirano naravno

Ecogea PUREPolnjeno v Sloveniji

Podatki

Tip izdelka
Drobne granule
Osnovno pakiranje
150 g
Vsebnost lipidov (olj)
Zelo visoka (●●●●●)
Latinsko ime
Euphorbia cerifera
INCI
CANDELILLA CERA
CAS
8006-44-8
Vrsta vonja
Brez specifičnega vonja
Izgled
Rumenkaste pelete (lažje doziranje)
Barva
Rumena
Topnost
V oljih (se meša), netopno v vodi
Temperatura tališča
Med 68 - 70 °C
Priporočena koncentracija
0,25 - 15 %
Certifikati
Ecogea Natural
Vegansko
Da (preverila Ecogea)
NE SPREGLEJTE - 1. BREZPLAČNA poštnina po Sloveniji pri nakupu izdelkov nad 40 € | 2. Prejmite DARILO presenečenja pri nakupu izdelkov nad 60 €!