Vitamin E acetat

Vitamin E acetat (tekoči) - tocopheryl acetate

13,52 €

Vitamin E acetat je stabilna oblika vitamina E, ki se dodaja kot aktivna učinkovinam kozmetičnim izdelkom za kožo in lase. Kot in-vivo antioksidant ščiti celice pred prostimi radikali in preprečuje peroksidacijo telesnih maščob. Je tudi učinkovit emolient ter izboljšuje elastičnost in gladkost kože. 

Pakiranje: 100 ml

Referenca
HM1-100
Pakiranje
  • 100 ml
Na voljo
Zapri

Po kliku, počakajte 5 sekund, da se izdelek naloži v košarico.

VITAMIN E ACETAT 

Aktivna učinkovina in antioksidantDelovanje in uporaba
Vitamin E se kozmetičnim izdelkom dodaja kot antioksidant (podaljšuje rok trajanja izdelka) in kot aktivna učinkovina, ki ima negovalni učinek na kožo. Dodaja se lahko tako izdelkom za nego kože, kot izdelkom za nego las. Vitamin E deluje kot in-vivo antioksidant, ki začiti celice pred prostimi radikali in in preprečuje peroksidacijo maščob. Kot nepolarna molekula je sposobna prehajati globoko v kožo, kjer deluje tudi kot vlažilec ter izboljšuje elastičnost in gladkost kože.  

Raziskave so pokazale, da vitamin E varuje pred poškodbami, ki jih povzročajo UV žarki, zato ga v veliki količini dodajajo tudi izdelkom namenjenim zaščiti pred soncem. Tako deluje tudi proti staranju kože in preprečuje prehitro nastajanje gub. Dandanes ima skoraj vsak kozmetični izdelek dodano eno od oblik vitamina E.


Vitamin E - Herbana

Vitamin E acetat (tokoferil acetat) je stabilna oblika vitamina E (tokoferola), ki ima daljši rok trajanja in je bolj odporna proti toploti in hitri oksidaciji. Ravno zato, ker je naravni vitamin E zelo nestabilen v kozmetičnih izdelkih ter hitro propade in lahko postane celo pro-oksidant se uporablja veliko bolj stabilna acetatna oblika. Vitamin E v acetatni obliki tudi ni dražeč in se lahko uporablja v relativno velikih koncentracijah. Vitamin E je za boljši učinek priporočljivo uporabljati v paru s kakšno od stabilnih oblik vitamina C (palmitat, fosfat).

Priporočena uporaba:
• Kreme, losjoni (emulzije olje v vodi): 0,1 - 2,0 %
• Mazila (brezvodna), balzami za ustnice ali druge emulzije voda v olju: 0,5 - 5 %
• Masažna olja: 0,2 - 1 %Izdelek je preverjene kvalitete. 


Učinkovitost preverjena

Ecogea Allergen freePolnjeno v Sloveniji

Podatki

Tip izdelka
Viskozna tekočina
Osnovno pakiranje
100 ml
Vsebnost lipidov (olj)
Zelo visoka (●●●●●)
INCI
TOCOPHERYL ACETATE
CAS
7695-91-2
Formula
C31H52O3
Poreklo
Nemčija
Vrsta vonja
Brez specifičnega vonja
Namen
Aktivna učinkovina / Antioksidant
Izgled
Rumena viskozna zmez (podobna medu)
Barva
Prozorno rumena
Topnost
V oljih (se meša), netopen v vodi.
Priporočena koncentracija
0,1 - 5 %
Certifikati
Ecogea PURE
Vegansko
Da (preverila Ecogea)
NE SPREGLEJTE - 1. BREZPLAČNA poštnina po Sloveniji pri nakupu izdelkov nad 40 € | 2. Prejmite DARILO presenečenja pri nakupu izdelkov nad 60 €!