Hamamelis ekološki hidrolat

HAMAMELIS, Nepozebnik - bio hidrolat (Hamamelis virginiana)

6,15 €

Ekološki hidrolat - rožna voda hamamelisa oz. virginijskega nepozebnika. Pridobljeno je s postopkom parne destilacije. Hidrolat ima značilen balzamičen, zemeljski vonj po hamamelisu. Primerno za uporabo v aromaterapiji, kozmetiki in kot osvežilni tonik. Deluje kot naravni adstringent (krči tkiva) ter ima blagodejni učinek na problematično, mastno in nečisto kožo.

Na voljo: 100 ml in 1 L (plastenka)

Referenca
HA55-100
Pakiranje
  • 100 ml
  • 1 L
Na voljo
Zapri

Po kliku, počakajte 5 sekund, da se izdelek naloži v košarico.

HAMAMELIS (NEPOZEBNIK) - HIDROLAT

Naravni hidrolat s kontroliranim poreklom
Pridobljeno s parno destilacijo  Načini uporabe hidrolatov
• Primerno za aromaterapevtsko uporabo 
• Kot dodatek kozmetičnim izdelkom
• Kot tonik ali osvežilec za obraz
• Za izdelavo detoks ali negovalne maske za obraz skupaj z glino v prahu
• Za nežno odišavljanje prostorov v izparilnikih
• Kot dodatek za kopeli ali savne 

Hamamelis
ali virginijski nepozebnik je velik grm s tipičnimi rumeno-rjavimi cvetovi. Poznamo ga kot eno od tradicionalnih zdravilnih rastlin severnoameriških Indijancev.  


Hidrolat hamamelis Herbana


Za hidrolat hamamelisa velja, da je najbolj poznan kot naravni adstringent, saj izredno dobro krči tkiva in oža pore. Hkrati izredno dobro preprečuje probleme s kožo in njeno občutljivost na zunanje vremenske vplive. Zaradi teh lastnosti je nepozebnik nepogrešljiv dodatek skoraj vsem vodicam po britju. Nepozebnik je primeren tudi kot tonik za problematično, mastno, aknasto in nečisto kožo. Izredno je priljubljen pri najstnikih z nečisto kožo. Kožo tudi izdatno vlaži, mehča, osveži in vzpostavlja pravilno ravnovesje. Kot tonik ali dodatek kozmetičnim izdelkom deluje blagodejno pri vseh kožnih težavah. Hidrolat je nežen in deluje izredno tonično in regenerativno ter se ga uporablja tudi za nego v primeru neprijetnih pojavov na koži. Lahko se uporablja tudi v kopelih ali savnah.


Kaj so hidrolati?
Pri destilaciji rastlin poleg eteričnih olj dobimo tudi hidrolate oz. rožne vode, ki so vodotopne sestavine destilata. Aromatične snovi v rastlinah vsebujejo v vodi topen in v vodi netopen del. Klasična eterična olja, kot jih poznamo, so v vodi netopni del in plavajo na vodi. V vodi topni del pa ni mogoče iz vode izločiti in predstavlja hidrolat. To so pomembne sestavine z izredno širokim spektrom uporabe. Najdemo jih v kozmetičnih pripravkih, v prehrani, ter kot nadomestilo v izdelkih, kjer bi bila eterična olja pregroba ali morda predraga.   


Vsi hidrolati Herbana so certificirano ekološki in s kontroliranim poreklom!   


Ecogea Organic

Certificiran ekološki izdelek ECOGEA

BREZ parabenov, fenoksietanola in virov formaldehida
BREZ umetnih arom in barvil
BREZ mineralnih olj (parafina in vazelina)  
BREZ silikonov (dimetikon)
BREZ sulfatov (SLS in SLES)
BREZ PEG sulbilizatorjev/emulgatorjev
BREZ gensko spremenjenih organizmov (GSO)
BREZ nevarnih sintetičnih aditivovPolnjeno v Sloveniji

Primeri uporabe hidrolatov: 
• Razpršilo oz. tonik za obraz - hidrolati so nežni do obraza, saj kožo osvežijo in negujejo.
• Osnova za kreme - hidrolate lahko uporabljamo kot osnove za izdelavo krem, saj tako izdelkom dodamo dodatno vrednost in izboljšamo njihovo kvaliteto.  
• Pripravki za kožo - hidrolati so zelo učinkoviti na primer za nego aken, problematične kože, suhe ali mastne kože ali kot vodica za po britju. 
• Maske za obraz - hidrolate lahko zmešamo skupaj z glino ali negovalnim blatom Mrtvega morja in si pripravimo masko za obraz.
• Čiščenje obraza - hidrolati se lahko uporabljajo za čiščenje kože ali odstranjevanje ličil.
• Ustna vodica - hidrolati delujejo blagodejno na zadah, proti problemom dlesni ali celo na težave v grlu. 
• Kopeli - hidrolati delujejo dobrodejno na počutje in kožo, zato se jih lahko dodaja tudi kopelim.
• Posteljnina - malo hidrolata poškropimo po posteljnini in tako ustvarimo prijetno spalnico z blagim subtilnim vonjem hidrolata.

Uporaba hidrolata - Herbana

Hidrolate lahko uporabljate tudi v kombinaciji z ostalimi izdelki Herbana. Preden uporabite kreme za obraz ali losjon za telo jih lahko uporabite kot vlažilni tonik za hidratacijo kože. Skupaj z glino ali blatom v prahu lahko pripravimo obloge ali maske za obraz. V kopelih jih lahko uporabimo v kombinaciji skupaj s soljo Mrtvega morja


Hranite dobro zaprto, na suhem in temnem prostoru, pri sobni temperaturi ali v hladilniku ter nedosegljivo otrokom. 
Ecogea Effective
Aroma-therapeutic
Ecogea sustainable
Cruelity free

SESTAVINE: HAMAMELIS VIRGINIANA FLOWER WATER*/**, BENZYL ALCOHOL°°° DEHYDROACETIC ACID°°°

* Sestavine naravnega izvora (99,4 %)
** Sestavine iz virov ekološkega kmetijstva (99,4 %)
°°° Konzervans primeren za uporabo v ekološki kozmetiki (0,6 %)

Barva in vonj izdelka se lahko nekoliko razlikujeta glede na serijo oziroma leto pridobivanja. Do tega pride, ker je hidrolat naravna sestavina. To ne vpliva na kakovost izdelka.Vegan logoVsi hidrolati vsebujejo konzervans, ki je dovoljen za uporabo v ekoloških izdelkih. Ker so hidrolati praktično 100% vodna raztopina, so podvrženi mikrobiološkemu kvaru. Če hidrolatu ne bi dodali konzervansa, bi se le-ta pokvaril v roku enega tedna po odprtju. Če bi ga hranili v hladilniku, bi po izkušnjah nepokvarjen ostal morda približno mesec dni. Nekonzervirani hidrolati predstavljajo tveganje za zdravje, tako da pri nakupu vedno preverite, da je hidrolat ustrezno zaščiten proti mikrobiološkemu kvaru. Hidrolati Herbana so primerni za kozmetično uporabo in aromaterapevtske pripravke. 

Kakšna je razlika med izvlečkom hamamelisa in hidrolatom hamamelisa?

Glavna razlika je v tem, da je izvleček hamamelisa bistveno bolj koncentriran kot hidrolat hamamelisa ter ima širši nabor aktivnih učinovin. Izvleček je potrebno pred uporabo vedno ustrezno razredčiti. Izvleček se pridobiva z ekstrakcijo rastlinskega materiala v topilu (voda-alkohol), hidrolat, se pridobiva s parno destilacijo. Kljub podobnemu učinkovanju imata oba pripravka podobno delovanje na kožo. Izvleček hamamelisa se lahko uporablja kot prehransko dopolnilo ali aktivna učinkovina v kozmetiki, za razliko od hidrolata hamamelisa, ki je primeren samo za zunanjo uporabo. 

Podatki

Tip izdelka
Raztopina
Osnovno pakiranje
100 ml
Latinsko ime
Hamamelis virginiana
INCI
HAMAMELIS VIRGINIANA FLOWER WATER
CAS
84696-19-5
Poreklo
Z.D.A.
Vrsta vonja
Balzamični, zemeljski
Intenzivnost vonja
Uravnotežen prepoznaven
Učinek
Adstrigent, nečista, mastna koža
Namen
Aromaterapija, kozmetika in dišave
Uporabljen del
Cvetovi
Barva
Prozorna
Nota
Nizka / Srednja (●●●●○)
Topnost
Se meša z vodo in alkoholom. Se ne meša z olji.
Pridobivanje
Parna destilacija
Priporočena koncentracija
Od 0,5 % do 100%
Certifikati
Ecogea Organic
Vegansko
Da (preverila Ecogea)
NE SPREGLEJTE - 1. BREZPLAČNA poštnina po Sloveniji pri nakupu izdelkov nad 40 € | 2. Prejmite DARILO presenečenja pri nakupu izdelkov nad 60 €!