Sol mrtvega morja - karnalit

Sol MRTVEGA MORJA - karnalit (premium)

6,97 €

Sol Mrtvega morja, ki je izredno bogata z minerali naravno prisotnimi v Mrtvem morju, se uporablja za terapevtske kopeli ali piling telesa. Deluje proti kožnim težavam ter razstruplja in revitalizira kožo ter telo.

Referenca
HA50-1000
Pakiranje
  • 1 KG
Na voljo
Zapri

Po kliku, počakajte 5 sekund, da se izdelek naloži v košarico.

SOL MRTVEGA MORJA 

Groba sol - premium kvalitete - KARNALIT
Sol Mrtvega morja iz Jordanije  Načini uporabe soli Mrtvega morja
• Primerno za terapevtske kopeli za telo ali samo stopala 
• Kot dodatek kozmetičnim izdelkom - na primer piling telesa
• Sestavina preparatom-gelom za namensko masažo telesa (30% sol / 70% voda)
• Za terapije namenjene razstrupljanju (detox) 
• Za SPA nego v savnah 

Sol Mrtvega morja
 je izredno bogata z minerali, naravno prisotnimi v Mrtvem morju. Mrtvo morje leži približno 400 metrov pod morsko gladino in meji na Izrael ter Jordanijo. Pravzaprav je to najbolj slano jezero na svetu, v katerem praktično ni življenje. Povprečna slanost je kar okoli 30 %.

Sol pridobljena iz Mrtvega morja deluje izredno blagodejno ter terapevtsko na kožo in telo. V svoji sestavi ima prisotne pomembne minerale, kot so magnezij, natrij, kalij, kalcij, brom in druge.  


Sol mrtvega morja - Herbana


Sol Mrtvega morja se uporablja za kopeli in kot dodatek kozmetičnim izdelkom, saj ima blagodejne učinke na kožo in telo. Na kožo deluje razstrupljevalno (detox) in očiščevalno. Iz kože odstrani strupe in jo intenzivno revitalizira. V telesu vzpostavlja ravnovesje in uravnava kožne funkcije. Poskrbi tudi za hitrejšo obnovo kožnih celic. Terapija s kopeljo je primerna za vse tipe kože tudi problematično ali tako podvrženo raznim kožnim težavam. Koža je po uporabi nahranjena, bolj prožna, sijoča in po izgledu bolj zdrava. 


Kvaliteta soli je pomembna!

Sol iz Mrtvega morja vsebuje, v nasprotju z običajno morsko soljo, več kalcijeve in magnezijeve soli. Naša premium sol Mrtvega morja (karnalit) vsebuje le do 8 % NaCl soli, ostalo so večinoma magnezijeve oz kalijeve soli. Mnogo ponudnikov cenene soli Mrtvega morja, le-to meša s klasično morsko soljo, ki je precej cenejša. Naša je certificirano 100 % čista in brez primesi.


Sol je certificirano 100 % naravna in s kontroliranim poreklom!   


Ecogea Natural

Certificiran naravni izdelek ECOGEA

BREZ parabenov, fenoksietanola in virov formaldehida
BREZ umetnih arom in barvil
BREZ mineralnih olj (parafina in vazelina)  
BREZ silikonov (dimetikon)
BREZ sulfatov (SLS in SLES)
BREZ PEG sulbilizatorjev/emulgatorjev
BREZ gensko spremenjenih organizmov (GSO)
BREZ nevarnih sintetičnih aditivovPolnjeno v Sloveniji

Sol Mrtvega morja se lahko uporablja na več načinov. Prednostno je namenjena raznim razstrupljevalnim kopelim ali se vnaša v pripravke za nego kože. Zaradi bogate mineralne sestave se lahko uporablja za regeneracijo, proti raznim kožnim težavam ali preprečevanju neželenih pojavov.

Navodilo za pripravo kopeli:
Kopel pripravite tako, da vanjo dodate približno od 250 g soli (po potrebi več) in vodo segrejete na 37 °C. V vodo lahko dodate tudi nekaj kapljic priljubljenih eteričnih olj. Terapija naj traja od 15 do 20 minut (redko več). Sam proces terapije je za telo precej naporen, zato je priporočljivo narediti le eno do največ dve kopeli na teden. Če želite, lahko opravljate tudi le delne kopeli, na primer samo noge ali komolce. V tem primeru prilagodite količino soli želenim potrebam. Sol lahko uporabljate tudi za umivanje obraza. Eno jušno žlico soli raztopite v pol litra vode. S tem si umijete in splaknete obraz.

Solna kopel - Herbana

Navodila za terapevtski masažni gel-raztopino s soljo:
Masažni gel-raztopina za terapevtske nege ter masaže kože se pripravi tako, da se zmeša približno 30 % soli Mrtvega morja in 70 % vode. Manjši del vode (1 - 3% ) lahko nadomestite tudi s priljubljenim hidrolatom (rožna voda). V mešanico se lahko doda tudi nekaj rastlinskega glicerina (2 %) in po želji eterična olja oz. kakšno dišavo. Pripravek nanesite na kožo in ga nekajkrat na dan s krožni gibi enakomerno vtirajte na želeni predel. Primerno za različne tipe masaž in intenzivno regeneracijo. Masirajte področja kot so kolena, mišice in drugi primerni deli telesa. Uporabljajte tudi za masažo in relaksacijo mišic ter sklepov pri večjih obremenitvah in fizičnih/športnih naporih. Po nanosu začutite srbeč občutek. V kolikor vas na koži srbi, počakajte 20 minut in nato vsebino obrišite. Gel deluje blagodejno tudi proti kožnim težavam in neprijetnim pojavom.

Navodilo za pripravo pilinga za telo:
Piling si pripravimo tako, da zmešamo sol in olje. vzamemo 1 posodico v velikosti čajne skodelice ter 1/4 posodice priljubljenega rastlinskega olja. Priporočamo mešanico mandljevega in kokosovega olja v razmerju 1:1. V mešanico lahko dodamo tudi do 20 kapljic eteričnega olja po želji. Bodite pozorni, katero eterično olje si izberete. Priporočamo eterična olja kot sta sivka in poprova meta. Piling s krožnimi gibi vtiramo v mokro kožo, najbolje po prhanju. Na koncu se oprhamo ter obrišemo. Na koncu priporočamo uporabo losjona za telo.

Solni piling Herbana
Izdelek lahko uporabljate tudi v kombinaciji z ostalimi izdelki Herbana. Če želite lahko izberete katero od rastlinskih olj ali si uporabite že pripravljeno masažno mešanico. Po želji si lahko po negi s soljo kožo negujete tudi s kremami za obraz ali losjonom za telo.  


Hranite dobro zaprto, na suhem in temnem ter pri sobni temperaturi. 
Ecogea Effective
Dermatologically tested
Ecogea sustainable
Cruelity free

Podatki

Tip izdelka
Sol
Osnovno pakiranje
1 kg
INCI
MARIS SAL
CAS
7647-14-5
Poreklo
Jordanija
Intenzivnost vonja
Brez vonja - ni dodanih dišav
Učinek
Detoks in regeneracija
Namen
Kopeli in kozmetika
Barva
Bela
Pridobivanje
Izhlapevanje vode
Priporočena koncentracija
Po potrebi
Certifikati
Ecogea Natural
Vegansko
Da (preverila Ecogea)
NE SPREGLEJTE - 1. BREZPLAČNA poštnina po Sloveniji pri nakupu izdelkov nad 40 € | 2. Prejmite DARILO presenečenja pri nakupu izdelkov nad 60 €!