Propilen glikol

PROPILEN GLIKOL - Propylene Glycol

10,50 €

Propilen glikol farmacevtske kakovosti (Ph.Eur) se uporablja kot topilo ali kot vlažilec (humektant) za kožo, saj nanjo deluje vlažilno in jo zmehča. Velja za izredno priljubljeno in varno surovino v kozmetičnih izdelkih. pogosto se uporablja tudi kot stabilizator, saj izboljša teksturo in podaljšuje rok trajanja izdelkov.

Pakiranje: 250 ml in 1 L

Referenca
HM22-250
Pakiranje
  • 250 ml
  • 1 L
✔ Na zalogi

PROPILEN GLIKOL (TEKOČ) 

Premium propilen glikol farmacevtske in kozmetične kvalitete
Visoko prečiščen.  



Delovanje in uporaba
Propilen glikol se uporablja predvsem kot odlično topilo (za rastlinske ekstrakte, dišave in druge aktivne učinkovine) ter kot učinkovito vlažilno sredstvo (humektant) v kozmetičnih izdelkih. Nase odlično veže vodo, zato na kožo deluje vlažilno, jo mehča in ji pomaga zadrževati vlago, pri čemer na koži ne pušča lepljivega in težkega občutka (kot se to včasih zgodi pri glicerinu, če ga je dodanega preveč). Prav tako deluje kot ojačevalec penetracije, kar pomaga drugim koristnim sestavinam lažje in globlje prodreti v kožo. Številne lahke vlažilne kreme, serumi in toniki na trgu vsebujejo propilen glikol.

Propilen glikol je rahlo viskozna, popolnoma prozorna in brezbarvna tekočina, rahlo sladkega okusa in praktično brez vonja. Je organska spojina, ki se najpogosteje pridobiva visoko tehnološko. Propilen glikol se zaradi svoje varnosti, stabilnosti in vsestranskosti izredno veliko uporablja v kozmetični, farmacevtski in prehranski industriji.


Propilen glikol

Propilen glikol je lahka, prozorna tekočina, brez specifičnega okusa in brez vonja. Uporablja se kot topilo, vlažilec in stabilizator v kozmetični in prehranski industriji.


Priporočena uporaba:
• Kreme, losjoni (emulzije olje v vodi): 1 - 5 %
• Vlažilni serumi in maske: 5 - 10 %
• Nega las in lasišča: 0,1 -2 %
• Ličila, pudri, zobne paste: 0,5 - 5 %.
• Parfumi: 5 - 20 %.



Izdelek je farmacevtske kakovosti in je primeren za uporabo v kozmetiki.  

Polnjeno v Sloveniji

Podatki

Tip izdelka
Tekočina
Osnovno pakiranje
250 ml
Kemijsko ime
1,2-propandiol
INCI
PROPYLENE GLYCOL
CAS
57-55-6
Formula
C3H8O2
Posebnost
Visoko prečiščen
Poreklo
Nemčija
Vrsta vonja
Brez specifičnega vonja
Namen
Topilo / vlažilec za kožo (humektant) / Stabilizator
Gostota
1.036 g/cm3
Izgled
Prozorna tekočina
Topnost
V vodi in alkoholu, v oljih ni topen
Občutek na koži
Lahek in vlažilen
Priporočena koncentracija
0,1 - 20 %
Farmacevtska kvaliteta
Ph.Eur (zadnja verzija)
NE SPREGLEJTE - 1. BREZPLAČNA poštnina po Sloveniji pri nakupu izdelkov nad 40 € | 2. Prejmite DARILO presenečenja pri nakupu izdelkov nad 60 €!