Neem v prahu - bio

NEEM, Bio v prahu - listi (Azadirachta indica)

8,68 €

Premium neem v prahu iz ekološke pridelave. Neem oziroma „čudežno drevo“ je zimzelena trajnica z belimi cvetovi in olivam podobnimi plodovi. Velja za eno najbolj pogosto uporabljenih sestavin v ajurverdi. V starodavnih zapisih zasledimo, da so neem uporabljali že pred 5000 leti. 

Pakiranje: 125 g
Akcija: 3 + 1 (skupaj 500 g)

Referenca
HE36-125
Pakiranje
  • 125 g
  • AKCIJA 3+1 (gratis)
Ni na zalogi
Zapri

Po kliku, počakajte 5 sekund, da se izdelek naloži v košarico.

BIO NEEM - V PRAHU

Vsestranska ajurvedska rastlina
Namenjeno za kozmetično uporabo.  Pomembne značilnosti
• Proti kožnim težavam in neprijetnim pojavom na koži
• Za detoks nego obraza in telesa 
• Primerno za maske za obraz, telo ali lase
• V mešanico si lahko nakapljate svoj izbor eteričnih olj ali dišav (parfumskih olj) 


Neem v prahu - Herbana

Neem je hitro rastoče zimzeleno drevo imenovano tudi indijska melija, ki sega v višino 15-20 metrov. V Indiji je široko razširjen v tradicionalni ljudski uporabi, kjer večinoma uporabljajo plodove in listje. Glavna učinkovina neema je limonoid azadiracitin. Poleg tega vsebuje tudi razne gliceride, polifenole, triterpene in rastlinske sterole. Listi vsebujejo precej flavonoida kvercetina in katehina ter karotenoide in vitamin C.Izdelek je certificirano ekološki


Certificirano ekološko

Ecogea ORGANICPolnjeno v Sloveniji

Neem v prahu se uporablja na različne načine za nego kožo saj je znano, da odpravlja mnogo drobnih težav.

Kopel: 2 - 4 žlice prahu dodajte v kad, po kopanju pa se dobro stuširajte. Primerno za nego proti kožnim težavam. Kopel lahko pripravite skupaj s soljo mrtvega morja.

Maska za obraz: Prah zmešajte z vodo, da dobite gosto pasto in jo nanesite na kožo. Toplo vodo počasi dodajajte v 10 g prahu, po čajnih žličkah (2 - 4), ter intenzivno mešajte dokler ne dobite homogene zmesi. Pustite na obrazu do 20 minut in sperite z vodo. Prah lahko uporabite tudi skupaj z glino, moringoklorelo in blatom Mrtvega morja, ki  vašo masko še dodatno obogatijo. Primerno za nego aknaste in problematične kože. Za vse, ki želijo imamo tudi že pripravljeno optimalno mešanico Alge & Neem.

Lasje: Prah pomešajte z vodo in pripravite podobno zmes kot masko za obraz, le 2  3 x večjo količino. Enkrat do dvakrat na teden nanesite na lasišče in pustite delovati 20 - 30 minut. Prah lahko uporabite tudi skupaj z balzamom ali vašo priljubljeno masko za lase.

Maska za obraz z glino in neemom


Izdelek lahko uporabljate tudi v kombinaciji z ostalimi izdelki Herbana. Če lahko vsem pripravkom dodate tudi eterična olja ali dišave (parfumska olja), ter tako naredite poljubno kombinacijo svojih dišav in dodate tudi aromaterapevtsko delovanje.  


Hranite dobro zaprto, na suhem in pri sobni temperaturi.
Ecogea Effective
Vegansko
Ecogea sustainable
Cruelity free

Podatki

Tip izdelka
Prah
Osnovno pakiranje
125 g
Latinsko ime
Azadirachta indica
Botanična družina
Mahagonovci (Miliaceae)
INCI
AZADIRACHTA INDICA LEAF POWDER
CAS
84696-25-3
Poreklo
Indija
Namen
Za kozmetiko
Uporabljen del
Listi
Barva
Svetlo zelena
Pakirano
v Sloveniji
Certifikati
Ecogea Organic
NE SPREGLEJTE - 1. BREZPLAČNA poštnina po Sloveniji pri nakupu izdelkov nad 40 € | 2. Prejmite DARILO presenečenja pri nakupu izdelkov nad 60 €!