Naravna olja in masla

Zelišča, čaji in začimbe

Darilni/akcijski paketi

Price

MIRA - COMMIPHORA (smola)

MIRA - COMMIPHORA (smola)

Smola mire se že tisočletja uporablja v aromaterapiji, za odišavljenje prostorov, pri meditaciji in verskih obredih ter kot zdravilna sestavina v različnih pripravkih.

Več podrobnosti


6,50 €

Razpoložljivost: Na zalogi

SMOLA MIRE 

VRSTA: COMMIPHORA

(Commiphora myrhha) 


SPLOŠNI OPIS IN ZGODOVINA:
Smolo mire pridobivajo iz g
rma mire, ki raste predvsem v v Jemnu, Eritreji, Etiopiji, Omanu, Somaliji in Svadski Arabiji. Poleg najbolj razširjene Commiphora mire poznamo tudi druge vrste, ki rastejo v mediteranu, naprimer vrsta Momol. V starih časih je bila mira, tako kot bosvelija bolj dragocena kot zlato in je veljala skupaj z dragimi kamni in začimbami za izredno iskano blago na zahodu.   

OSNOVNE ZNAČILNOSTI:
 Uporabljen del: smola grma
 Poreklo: Severo vzhodna afrika
 Vonj: kafrast, duhovni, lesno-balzamičen, prodoren
 Čistost: popolnoma očiščena smola brez lubja (najvišja kvaliteta A+)
 Pakiranje: kroglice (solzice) 


Mira
Smola mireDELOVANJE IN UPORABA: Smola mire bosvelije se uporablja v aromaterapiji, za odišavljenje prostorov, pri meditaciji in verskih obredih, ter kot zdravilna sestavina v raznih kozmetičnih pripravkih.  

NAČINI UPORABE:

 PIROLIZA (sežig) na oglju ali v izgorilniku za smole - Košček olja naprej zažarite nad plemenom, nato ga postavite v izgorilnik oz. kermaično posodo ali na trdo negorljivo podlago in nanj položite zvrhano kavno žličko smole. Smola se pri tem topi in žege ter oddaja aromatične spojine, ki prepojijo celoten prostor...
Primer (klikni) 
 IZPARILNIKI za eterična olja oz. aromaterapevtske lučke - smola se topi precej počasneje in oddaja nekoliko šibkejši a še vedno prijeten vonj...
Primer (klikni)  
 Pripravki za KOŽO - za pripravo izvlečkov (tinktur) se najbolj pogosto uporablja razmerje 1:10. Torej za 100 g tinkture vzamemo: 90 g jedilnega čistega alkohola (96%) in 10 g čiste smole. Če želimo močnejo tinkturo lahko razmerje prilagodimo tudi na 1:5. 
 PARFUMI - za pripravo parfumov, lahko uporabimo kar tinkturo (glej napotek zgoraj). Tinkture delujejo kot fiksativi (spodnje note), kar pomeni, da bodo pripomogle k daljši obstojnosti vonja vašega unikatnega parfuma. 


1 sorodnih izdelkov v kategoriji: