Naravna olja in masla

Aromaterapija in spa

Zelišča, čaji in začimbe

Darilni/akcijski paketi

Price

Alantoin

Alantoin

Alantoin je poznana aktivna učinkovina, ki jo najdemo v koreninah gabeza. Izredno blagodejno deluje na kožo, izboljšuje vlažnost ter skrbi za regeneracijo.  

Več podrobnosti


6,00 €

Razpoložljivost: Na zalogi

Alantoin 
(učinkovina iz gabeza) 


Pakiranje: 50 g 

 

INCI: ALLANTOIN

Namen: aktivna učinkovina / vlažilec


Splošni opis:

Alantoin je izredno dobro poznana aktivna učinkovina, ki se nahaja v gabezu in nekaterih drugih zdravilnih rastlinah. V kozmetični in farmacevtski industriji se ga uporablja saj blagodejno deluje na kožo, poleg tega ni toksičen in ne draži kože, tudi v večjih količinah.


Delovanje in uporaba:

Alantoin je je najbolj poznan po tem, da izboljšuje vlažnost in mehkobo kože, preprečuje draženje kože, in pospešuje naravno regeneracijo kože. Izredno učinkovito deluje že pri nizkih koncentracijah. 

 Več o alantoinu...Lastnosti / napotki:  

 Topnost: v vodi do nekje 1g/L 

 Izgled: bel prah

 Vonj: brez vonja


Priporočena uporaba: 0,05 - 1,0 %

 Kreme, losjoni (emulzije olje v vodi): 0,05 - 1,0 %

 Mazila, balzami za ustnice (ali emulzije voda v olju): 0,05 - 0,25 %

 

 

 

KAJ POMENI - SESTAVINE - NAREDI SAM?

Naredi sam je rubrika v spletni trgovini Herbana.si, kjer so na voljo različne kozmetične sestavine, ki jih lahko uporabite za izdelavo svojih domačih kozmetičnih izdelkov (kreme, mazila, losjoni, balzami, itd). Sestavine so vrhunske kvalitete in od znanih, preverjenih dobaviteljev, zato se jih lahko uporablja tudi za izdelavo profesionalne linije izdelkov. Za vse sestavine so po potrebi na voljo tudi ustrezni certifikati.

6 sorodnih izdelkov v kategoriji: