Mumijo (shilajit) mineralna smola

MUMIJO v prahu (Shilajit)

8,68 €

Premium mumijo (shilajit) v prahu. Mumijo (tudi šiladžit) je smola rjave barve s kompleksno sestavo, ki izvira iz gorovij Himalaje, Altaja in Kavkaza. Lokalni prebivalci teh področij smolo kot prehransko dopolnilo uporabljajo že stoletja.

Pakiranje: 60 g
Akcija: 3 + 1 (skupaj 240 g)

Referenca
HE29-60
Pakiranje
  • 60 g
  • AKCIJA 3+1 (gratis)
Ni na zalogi
Zapri

Po kliku, počakajte 5 sekund, da se izdelek naloži v košarico.

MUMIJO (SHILAJIT) - V PRAHU

Gorska smola - z izjemnimi lastnostmi
Mineralna smola iz rastlinskih sedimentov.  Pomembne značilnosti
Mineralna smola z bogato sestavo
• Priljubljena pri športnikih in aktivnih


Mumijo Herbana

Mumijo smola, poznana tudi pod imenom mineralna smola shilajit (šiladžit), se že tisočletja pridobiva visoko v gorah Himalaje, Altaja in Kavkaza. V tem času je postala del tradicionalne uporabe tamkajšnjih ljudstev. Že od nekdaj velja za zelo dragoceno surovino tudi v tradicionalni ajurvedi. Mumijo je rjava ali črna smola, ki je nastala iz davno razpadle rastlinske biomase v gorskih razpokah. Njeno nastajanje je izredno dolgotrajen proces. V poletnih mesecih postane mehka, katranu podobna snov in na nekaterih delih polzi po pobočjih. Zato ji pravijo tudi “gorske solze”. Vsebuje mnoge mineralne snovi in organske kisline, od katerih izstopa fluvična kislina. Smolo nabirajo izkušeni nabiralci, ki jo nato prečistijo in zmeljejo v prah.


Izdelek je certificiran ECOGEA PURE


Ecogea PURE

Certificiran izdelek ECOGEA PURE

S strani tretje neodvisne organizacije:
• Preverjeno analizirana mikrobiološka ustreznost
• Preverjeno analizirana kemijska osneževala (pesticidi in težke kovine)  
• Preverjeno poreklo in izvor sestavin izdelka
• Preverjeno brez problematičnih additivov
• Preverjeno spoštovanje okoljskih regulativ
• Preverjeno spoštovanje pravičnih poslovnih praks za surovine

• Preverjeno brez nedovoljenih gensko spremenjenih organizmov (GSO)Polnjeno v Sloveniji

Navodila za uporabo: Priporočena dnevna količina je do 600 mg (do pol čajne žlice). Prah lahko umešamo v vodo ali čaj in spijemo. Če vam je okus pregrenak, lahko dodate tudi žlico medu ali agavinega sirupa. Po želji lahko prah dodamo tudi v smutije, sokove ali jogurte. Najbolj priporočeno je uživanje že zjutraj. 

Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Uživanje živila priporočamo v okviru raznolike in uravnotežene prehrane.


Opozorilo: V primeru preobčutljivosti na sestavine v prahu prekinite z uporabo.

Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi v suhem ter temnem prostoru. Shranjevati nedosegljivo otrokom!
Opozorilo: Smola mumijo vsebuje kompleksno sestavo, zato obstaja možnost predoziranja, še posebej, če hkrati jemljete še druga prehranska dopolnila, ki vsebujejo minerale (na primer železo). Priporočamo, da začnete jemati manjšo količino prahu na dan (četrtino oz. petino čajne žličke). Če se vam pri uživanju pojavi slabost, užijte večjo količino vode in prenehajte s terapijo. V primeru preobčutljivosti na sestavine v prahu prekinite z uporabo.
Zgodovina Mumjo smole:

Prve omembe mumijo smole so stare več kot tri tisoč let. Smola ni bila znana le v Babilonu, Perziji in Egiptu, temveč tudi v Grčiji, Rimu, zagotovo pa v Aziji. Sama beseda Mumijo (včasih jo imenujejo tudi kot Mimio, Mumjo, Mumie, Mumyo, Mumiyo, ipd.) ima verjetno svoj izvor v grščini, kjer pomeni "Ohranjalec telesa". To je ime, ki se najbolj pogosto uporablja v zahodni civilizaciji.

Tibetanci mumijo imenujejo Brogshaun - v prevodu gorska nafta. Indijci Shilajit. V Arabskem svetu pa mumijo označujejo kot Chafiz-al-Adzsod ali Arakul dzibal - gorski znoj.

Shilajit v gorah - Altai


Smolo so uporabljali že stari Sumerci. O tej smoli so pisali tudi v Vedas - indijskih svetih knjigah. Pogosto je omenjena v spisih, kot so: Susruta-Samhita, Charaka-samita ter v mnogo kitajskih knjigah. Skrivnost mumijo smole in njene uporabnosti so od nekdaj ustno prenašali iz roda v rod samo v premožnih družinah.

Mumijo smolo je moč najti v delih Aristotela, ki je raziskoval vpliv na ljudi in hkrati zapisoval različne načine uporabe tega čudovitega sredstva. Omenjeno pa je tudi v delih Aristotelovega učenca Aleksandra Velikega in drugih (Shirasi, Tabib).

Tudi v cerkvenih krogih so zelo dobro poznali (in še vedno poznajo) mumijo. Poznali in seveda uporabljali pa so jo tudi najbolj znani srednjeveški predstavniki znanosti kot so bili Avicena, Paracleus, Agricola, Quiricus, Servet in ostali.

Podatki

Tip izdelka
Prah
Osnovno pakiranje
60 g
Sestavine
100 % mumija smola v prahu
INCI
MUMIJO MINERALIS
Poreklo
Indija
Namen
Prehransko dopolnilo
Okus
Grenak
Barva
Rjava
Pakirano
v Sloveniji
Certifikati
Ecogea PURE
Vegansko
Da (preverila Ecogea)
NE SPREGLEJTE - 1. BREZPLAČNA poštnina po Sloveniji pri nakupu izdelkov nad 40 € | 2. Prejmite DARILO presenečenja pri nakupu izdelkov nad 60 €!