Navigacija med prispevki

Zadnji prispevki

Cimet, eterično olje različnih kakovosti
Cimet, eterično olje različnih kakovosti
222 ogledov

Eterično olje cimeta je eno izmed bolj cenjenih eteričnih olj v aromaterapiji in parfumski industriji. Tako, kot pri...

Preberi več
Trda mila - narejena po hladnem postopku
Trda mila - narejena po hladnem postopku
1016 ogledov

Naravna trda mila so koži prijazna mila. Poleg tega da praviloma ne vsebujejo umetnih penilcev, barv, konzervansov,...

Preberi več
Sandalovina ali Amiris - kaj uporabiti?
Sandalovina ali Amiris - kaj uporabiti?
220 ogledov

Amiris je pogosto poimenovan tudi "west indian sandalwood" oz. zahodno indijska sandalovina (Amyris balsamifera),...

Preberi več
Čaj - Zgodovina in vrste čajev
Čaj - Zgodovina in vrste čajev
206 ogledov

Po zgodovinskih zapisih sodeč, naj bi pravi čaj naključno odkril Kitajski cesar Shen Nong, ko mu je list čajevca...

Preberi več
Moč gline – kožo očisti in nahrani ter ji povrne ravnovesje
Moč gline – kožo očisti in nahrani ter ji povrne ravnovesje
124 ogledov

Glina čisti kožo globinsko, nase veže nečistoče in odmrle dele povrhnjice. Poleg tega kožo obnavlja, spodbuja...

Preberi več

Izpostavljeni prispevki

 
Sortiraj po:
 • Cimet, eterično olje različnih kakovosti
  Cimet, eterično olje različnih kakovosti
  222 Ogledov

  Eterično olje cimeta je eno izmed bolj cenjenih eteričnih olj v aromaterapiji in parfumski industriji. Tako, kot pri drugih zdravilnih rastlinah, se tudi pri cimetu eterično olje pridobiva iz različnih delov rastline. Najbolj kvalitetno in tudi najdražje je eterično olje, pridobljeno s parno destilacijo iz lubja.

  Preberi več
 • Trda mila - narejena po hladnem postopku
  Trda mila - narejena po hladnem postopku
  1018 Ogledov

  Naravna trda mila so koži prijazna mila. Poleg tega da praviloma ne vsebujejo umetnih penilcev, barv, konzervansov, kemičnih stabilizatorjev in drugih škodljivih kemikalij, pa se iz njih ne odstrani glicerola, ki je naravni vlažilec kože. Pri industrijsko pridelanih milih se glicerol odstrani in uporablja ločeno. Torej ta mila kožo sicer očistijo, ampak jo tudi bolj sušijo, kot pa vlažijo in negujejo.

  Preberi več
 • Sandalovina ali Amiris - kaj uporabiti?
  Sandalovina ali Amiris - kaj uporabiti?
  220 Ogledov

  Amiris je pogosto poimenovan tudi "west indian sandalwood" oz. zahodno indijska sandalovina (Amyris balsamifera), vendar je njegov vonj nekoliko drugačen kot vonj prave sandalovine poimenovane tudi "east indian sandalwood" oz. vzhodno indijska sandalovina (Santalum album). Prava sandalovina je zelo draga, zato se precej uporablja olje cenejšega amirisa, ki mu pripisujejo podoben vonj in je tako njen nadomestek.

  Preberi več
 • Čaj - Zgodovina in vrste čajev
  Čaj - Zgodovina in vrste čajev
  206 Ogledov

  Po zgodovinskih zapisih sodeč, naj bi pravi čaj naključno odkril Kitajski cesar Shen Nong, ko mu je list čajevca padel v vrelo vodo. Čajevec, znanstveno Camellia sinensis (ni enako kot tea tree, ki se uporablja za pridobivanje eteričnega olja) naj bi izviral iz Indije, od kjer se je 2700 let pr. n. št. razširil na Kitajsko. Pravi čaji se delijo glede na stopnjo oksidacije listov na črni čaj, zeleni čaj, oolong čaj in beli čaj. Ostale vrste, ki so vsem dobro znane so še rooibos, matcha,...

  Preberi več
 • Moč gline – kožo očisti in nahrani ter ji povrne ravnovesje
  Moč gline – kožo očisti in nahrani ter ji povrne ravnovesje
  124 Ogledov

  Glina čisti kožo globinsko, nase veže nečistoče in odmrle dele povrhnjice. Poleg tega kožo obnavlja, spodbuja cirkulacijo, uravna ravnovesje in pomirja razdraženo kožo. Glina deluje kot ‘goba’, ampak kar je najbolj zanimivo, da dobro loči med koristnimi in nekoristnimi snovmi. Nase veže le tisto, kar je koža ne potrebuje in ohrani popolno ravnovesje. Obstaja več vrst gline, ki se razlikujejo po vsebnosti mineralov oziroma prevladujočega minerala in tudi po barvi.

  Preberi več
 • Naravna olja in masla v kozmetiki
  Naravna olja in masla v kozmetiki
  216 Ogledov

  V kozmetiki so maščobe zelo pomembne, saj izdelkom dajejo trdnost in strukturo, so vir antioksidantov, pospešujejo obnovo celic, so odlično topilo za spojine, ki niso topne v vodi in zahvaljujoč maščobnim kislinam kožo zaščitijo, nahranijo in negujejo. Delimo jih na MASLA IN TRDA OLJA, OSNOVNA RASTLINSKA OLJA in AKTIVNA RASTLINSKA OLJA. V telesu imajo zelo pomembno vlogo, saj so pomemben vir energije, pripomorejo k absorbciji v maščobi topnih vitaminov in so ključna sestavina v mnogih...

  Preberi več
 • Eterična olja - Jih znate uporabljati varno?
  Eterična olja - Jih znate uporabljati varno?
  111 Ogledov

  Ob pravilni uporabi bomo hitro spoznali, da so eterična olja zares čudovita in, da z njimi lahko blažimo marsikatero težavo oziroma bolezensko stanje, poleg tega pa zelo dobro vplivajo na naše psihofizično počutje. Eterična olja oziroma hlapna olja nastajajo v rastlinskih organih, kot končni produkt presnove. Pri nekaterih rastlinah so razširjena po vsej rastlini, pri drugih pa le v določenih delih. Na kakovost eteričnega olja vplivajo talne in podnebne razmere, čas nabiranja ter pravilno...

  Preberi več
 • Živila, ki dvigujejo naš imunski sistem
  Živila, ki dvigujejo naš imunski sistem
  113 Ogledov

  Naredite si pripravek iz živil, ki dvigujejo imunski sistem in nas ščitijo v zimskih dneh. Dobra odpornost je ključ do lepega preživljanja čudovitih zimskih dni.

  Preberi več
 • Vse o sončenju
  Vse o sončenju
  128 Ogledov

  Uporaba preparatov za sončenje je zelo pomembna za celotno zaščito pred soncem. Za popolno učinkovitost si je potrebno izbrati preparate, ki so učinkoviti in hkrati ustrezajo vašemu tipu kože. Ravno zato je ključno razumevanje, kako ti preparati delujejo, kaj vpliva na njihovo učinkovitost ter kakšno potencialno tveganje predstavlja njihova uporaba. 

  Preberi več
Showing 1 to 9 of 9 (1 Page)