Lanolin brezvodni, adeps lane

LANOLIN, adeps lanae (brezvodni, Ph.Eur)

9,43 €

Brezvodni lanolin, prečiščen - farmacevtske kakovosti (Ph.Eur). Lanolin je rumena voskasta snov, pridobljena iz ovčje rune. Deluje kot izredno dober vlažilec in regenerator kože, lahko se ga uporablja tudi kot naravni emulgator za pripravo domačih krem. 

Pakiranje: 250 g in 1 kg

Referenca
HM15-250
Pakiranje
  • 250 g
  • 1 KG
Na voljo
Zapri

Po kliku, počakajte 5 sekund, da se izdelek naloži v košarico.

LANOLIN, BREZVODNI (PASTA) 

Premium lanolin farmacevtske kvalitete
Naravni, prečiščen in brezvodni.  Delovanje in uporaba
Lanolin je izredno kompatibilen s človeško kožo, saj je podoben podkožnem sebumu. Poznan je kot izredno dober emolient, ki kožo zmehča in jo naredi bolj prožno. Na koži lanolin naredi začasno pregrado (pol prepustni film), kar omogoča koži, da se globinsko navlaži in upočasni izhlapevanje vlage. Poleg tega prodre tudi globoko v kožo, kjer sprosti vlago, ki jo ima vezano nase in kožo tako tudi globinsko navlaži (večja prožnost). Dokazano je, da lanolin pripomore k hitrejši regeneraciji popokane, suhe in zaradi vremenskih vplivov poškodovane kože. Ker naredi kožo prožno in mehko, ga nosečnice pogosto uporabljajo v kozmetičnih izdelkih za preprečevanje strij, doječe matere pa z njim mažejo popokane ali poškodovane bradavičke.

V tradicionalni naravni kozmetiki se lanolin pogosto uporablja tudi kot emulgator, saj ima odlično lastnost (polarni značaj), da je topen v oljih, hkrati pa nase veže vodo.


Lanolin - Herbana

Lanolin je rumena voskasta snov, ki jo ovce izločajo preko žlez lojnic. Glavna naloga lanolina je, da ohranja ovčjo volno mehko ter hkrati zaščiti kožo pred vremenskimi vplivi. Poleg tega lanolin pripomore k hitrejši regeneraciji kožnih poškodb in deluje kot zaščita pred vnetji. Vosek pridobivajo s stiskanjem ovčje volne po striženju. Surov vosek se nato še dodatno prečisti. Lanolin se zaradi svojih odličnih lastnosti in učinkovanja na kožo veliko uporablja v kozmetični in farmacevtski industriji. Največkrat se dodaja v kreme, mazila, šminke, balzame za ustnice in maske za lase.

Splošni napotek za pripravo kreme/losjona:
Lanolin se lahko uporablja tudi kot emulgator ali co-emulgator (skupaj z drugimi emulgatorji). Velja, da lahko lanolin nase veže do največ dvakrat svojo težo vode. Kreme, pripravljene izključno z lanolinom, so precej mastne, zato so bolj primerne kot medicinski balzami (mazanje bradavic, dojenčkovih zadnjic, suhih podplatov, ipd.). Kremo pripravimo po klasični metodi. Oljno in vodno fazo segrejemo do 75 °C ter ju nato ob hitrem mešanju združimo in ohladimo. Eterična olja ali arome dodamo pod 40 °C. Mešati prenehamo, ko se zmes ohladi. Za mešanje manjših količin lahko uporabimo kar palični mešalnik. Vse emulzije, ki vsebujejo vodo, je potrebno tudi konzervirati, drugače se precej hitro pokvarijo. V hladilniku zdržijo nekonzervirane kreme do največ 5 dni.


Priporočena uporaba:
• Kreme, losjoni (emulzije olje v vodi): 1 - 60 %
• Mazila (brezvodna), balzami za ustnice ali druge emulzije voda v olju: 1 - 15 %
• Mila: 1 - 3 %

Barva: Lanolin je naravni material, zato se jakost rumene barve lahko od šarže do šarže nekoliko razlikuje. Kvaliteta svetlo rumenega voska ni nič slabša od kvalitete temnejše rumenega lanolina.


Izdelek je primeren za uporabo v naravni in ekološki kozmetiki. Ima tudi certifikat ECOGEA-Natural


Certificirano naravno

Ecogea Pharma verifiedPolnjeno v Sloveniji

Podatki

Tip izdelka
Voskasta snov
Osnovno pakiranje
250 g
Ph.Eur
Ustreza | ADEPS LANAE
INCI
LANOLIN
CAS
8006-54-0
Poreklo
Nemčija
Vrsta vonja
Rahel meden vonj
Namen
Emolient / Vlažilec / emulgator / regenerator
Izgled
Rumena pasta
Topnost
V oljih (se meša), z vodo tvori emulzijo.
Temperatura tališča
Med 38 - 44 °C
Občutek na koži
Lepljiv, mazljiv, hranilen
Priporočena koncentracija
1 - 60 %
Certifikati
Ecogea Natural
NE SPREGLEJTE - 1. BREZPLAČNA poštnina po Sloveniji pri nakupu izdelkov nad 40 € | 2. Prejmite DARILO presenečenja pri nakupu izdelkov nad 60 €!