Naravna olja in masla

Zelišča, čaji in začimbe

Darilni/akcijski paketi

Price

Naravni emulgator Plantec HE20 (O/V)

Naravni emulgator Plantec HE20 (O/V)

Naravni emulgator HE20 se v kozmetiki uporablja za pripravo krem in losjonov oz drugih emulzij olje v vodi. Emulgator je preprost za uporabo (trde palete), zelo prijazen do kože, ekološko biorazgradljiv ter brez PEG. 

Več podrobnosti


13,50 €

Razpoložljivost: Na zalogi

Naravni emulgator Plantec HE20 (O/V) 


 

INCI: CETEARYL GLUCOSIDE, SORBITAN OLIVATE

Namen: emulgator (olje v vodi) za kreme in losjone


Splošni opis:

Naravni emulgator HE20, je mešanica spojin, ki tvorijo stabilne emulzije v kremah in losjonih (olje v vodi). Učinkovit je že pri nizkih koncentracijah in v širokem spektru pH. V naravnem okolju je emulgator popolnoma biorazgradljiv.  


Delovanje in uporaba:

Emulgator HE20 posnema koži identične medcelične lipide, zato je zelo združljiv z vsemi tipi kože. Poleg emulgirajočih lastnosti emulgator tudi blagodejno deluje na kožo, saj ustvarja prijeten lahkek in žametni občutek na koži. Zaradi lahke strukture se lahko uporablja tudi v izdelkih za mastno kožo. V osnovi se z emulgatorjem lahko dela nizko viskozne emulzije, z dodatkom različnih trdil pa tudi trše emulzije. 


Splošni napotek za pripravo kreme / losjona:

Prvi korak - segrevanje: oljno in vodno fazo segrejemo do 75 °C ter ju nato ob hitrem mešanju združimo in ohlajamo.
Drugi korak - mešanje: Zmes enakomirno mešamo in ohlajamo. Eterična olja ali arome dodamo pod 40 °C. Mešati prenehamo, ko se zmes ohladi na cca 30 °C. Za mešanje manjših količin lahko uporabimo kar palični mešalnik.
Konzerviranje: Vse emulzije, ki vsebujejo vodo je potrebno tudi konzervirati, drugače se precej hitro pokvarijo. V hladilniku zdržijo nekonzervirane kreme do največ 5 dni.   
Napotek: Najbolj idealno je, da se emulgatorja v izdelek doda ravno prav, saj pretirana količina emulgatorja v izdelku pomeni, da se bo le ta nekoliko bolj penil. Če želite doseči, da bo krema bolj trda je najbolje dodati poleg emulgatorja za trdilo tudi razne voske (čebelji vosek, vosek cetearilni alkohol, oljčni vosek,...). Če želite, da se vaš izdelek ne peni oz. če dodate preveč emulatorja, lahko penjenje izničite z dodatkom silikonskega olja (dimeticone, Abil350,...). Proti penjenju nekoliko blažje delujeta tudi babassu olje in propilenglikol. 

Lastnosti / napotki:  

 Topnost: v oljih (se meša), z vodo tvori emulzijo

 Temperatura tališča: med 50 - 60 °C 

 Izgled: bele-pelete (lažje doziranje)

 Vonj: brez specifičnega vonja

HLB: 9,5±1

Tipi kože: Vsi tipi kože - Najbolj primeren za mastno in normalno kožo, z uporabo emolientov in humektantov pa tudi za suho kožo


Status v naravni in ekološki kozmetiki:

Uporaba v naravni in ekološki kozmetiki JE dovoljena. 

Podprti standardi: Ecogea, Cosmos, BDHI, NAtrue (in ostali sorodni)


Priporočena uporaba: 3 - 8 %

 Kreme, (emulzije z več olja v vodi): 3 - 8 %

 Losjoni (emulzije z manj olja v vodi): 3 - 4 %KAJ JE RUBRIKA - SESTAVINE - NAREDI SAM?

Naredi sam je rubrika v spletni trgovini Herbana.si, kjer so na voljo različne kozmetične sestavine, ki jih lahko uporabite za izdelavo svojih domačih kozmetičnih izdelkov (kreme, mazila, losjoni, balzami, itd). Sestavine so vrhunske kvalitete in od znanih, preverjenih dobaviteljev, zato se jih lahko uporablja tudi za izdelavo profesionalne linije izdelkov. Za vse sestavine so po potrebi na voljo tudi ustrezni certifikati.6 sorodnih izdelkov v kategoriji:

Košarica  

Ni artiklov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

ZAKLJUČI Z NAKUPOM

Phone

PRIPOROČAMO!

EKOLOŠKI

BALZAM ZA USTNICE

 

Ameriški slamnik & Melisa

 Za nego, zaščito in regeneracijo ustnic.


Več o balzamuPrice

UPORABNO

VEČNAMENSKI ŠAL RUTA

Večnameski šal/ruta

Brezplačno 1 kos ob vsakem nakupu nad 50 Eur!

Herbana.SI Facebook Stran

Išči po člankih

PayPal