Naravna olja in masla

Aromaterapija in spa

Zelišča, čaji in začimbe

Darilni/akcijski paketi

Price

Kokosov glukozid

Kokosov glukozid

Kokosov glukozid je naravna površinsko aktivna snov oz. sredstvo za penjenje, ki se uporablja kot baza, za izdelavo šamponov, gelov za prhanje in ostalih čistilnih izdelkov. Lahko se ga uporablja tudi za izdelavo ekološke kozmetike. 

Več podrobnosti


4,50 €

Razpoložljivost: Na zalogi

Kokosov glukozid 


 

INCI: COCO-GLUCOSIDE

Namen: površinsko aktivna snov za izdelavo šamponov, gelov za prhanje in ostalih čistilnih izdelkov.


Splošni opis:

Kokosov glukozid je površinsko aktivna snov (PAS), oziroma sredstvo za penjenje naravnega izvora. Spada med alkil glukozide, neionske PAS. V naravnem okolju je kokosov glukozid popolnoma biorazgradljiv. Izvira iz kokosovega/palminega olja in glukoze 


Delovanje in uporaba:

Uporablja se kot baza za izdelavo naravnih šamponov, gelov za prhanje in drugih čistilnih preparatov (mila, čistilni geli za obraz, itd). Kokosov glukozid je primeren tudi za nežno in občutljivo kožo. Pogosto se ga, za boljše delovanje, kombinira tudi z drugimi PAS.  


Splošni napotek za pripravo gela za prhanje / šampona:

Prvi korak: posebej pripravimo vodno fazo (A) in fazo z površinsko aktivnimi snovmi (B). V primeru, da je potrebno PAS nekoliko segreti jih segrejemo le toliko, da se vse sestavine v fazi B lepo homogeno zmešajo skupaj.

Drugi korak - mešanje: Zmešamo fazi A + B in enakomerno mešamo, dokler ne dobimo homogene zmesi. Paziti je potrebno, da ne vmešamo preveč zraka. 

Uravnavanje pH: Z citronsko ali mlečno kislino se uravna pH na 5,0 do 6,0.

Konzerviranje: Vse izdelke, ki vsebujejo vodo je potrebno tudi konzervirati, drugače se precej hitro pokvarijo. V hladilniku zdržijo izdelki do največ 5-14 dni (odvisno od sestave). 

Napotek: Eterična olja ali arome dodamo v fazo skupaj z površinsko aktivnimi snovmi

 

Recept za izdelavo preprostega šampona/gela za prhanja:

55 - 85 % vode
5 - 45 % PAS
0,5 - 5 % aktivnih učinkovin / izvlečkov  
0,1 - 1 % eteričnih olj ali arom
0,5 - 1 % konzervansa

Namig: Del vode se lahko zamenja tudi z gelom aloje ali kakim hidrolatom. V vodo se lahko doda tudi sredstva za uravnavanje viskoznosti, kot je ksantan gum, sol ali podobno.

 

Lastnosti / napotki:  

 Topnost: v vodi (deluje tudi kot sulbilizator in raztaplja manjše količine olja v vodi)

 Izgled: prozorna rumenkasta tekočina

 Vonj: brez specifičnega vonja

 Aktivna snov: 51 - 53 % 

 Viskoznost: 2500 - 6000 mPas (Hoeppler, 20 °C) 

 Ionski naboj: neionski

 pH: 11,5 - 12,5 (nevtralizira se z citronsko ali mlečno kislino) 

Tipi kože: Vsi tipi kože 


Status v naravni in ekološki kozmetiki:

Uporaba v naravni in ekološki kozmetiki JE dovoljena. 

Podprti standardi: Ecogea, Cosmos, BDHI, NAtrue (in ostali sorodni)

 

Priporočena uporaba: 1 - 45 %

 Šamponi, geli za prhanje: 15 - 45 %

 Otroška nega: 5 - 15 %

 Čistilna nega obraza: 1 - 10 %



KAJ JE RUBRIKA - SESTAVINE - NAREDI SAM?

Naredi sam je rubrika v spletni trgovini Herbana.si, kjer so na voljo različne kozmetične sestavine, ki jih lahko uporabite za izdelavo svojih domačih kozmetičnih izdelkov (kreme, mazila, losjoni, balzami, itd). Sestavine so vrhunske kvalitete in od znanih, preverjenih dobaviteljev, zato se jih lahko uporablja tudi za izdelavo profesionalne linije izdelkov. Za vse sestavine so po potrebi na voljo tudi ustrezni certifikati.



6 sorodnih izdelkov v kategoriji:

Košarica  

Ni artiklov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

ZAKLJUČI Z NAKUPOM

Phone

PRIPOROČAMO!

Ognjič & Melisa100 % NARAVNI

BALZAM ZA USTNICE

 

Ognjič & Melisa

 Za nego, zaščito in regeneracijo ustnic.

Več o balzamu



Price
Herbana.SI Facebook Stran

Išči po člankih

PayPal

Darila ob nakupu

  • Če kupite za vsaj še 60,00 € si lahko izberete darilo:
  • Vsa darila

    Darilo - Mešanica eteričnih olj (10 mL)

Vsa darila