POLITIKA PIŠKOTKOV

 
Na spletni strani Herbana.si se uporablja neškodljive t.i. piškotke, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in močno izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo. Če ste le obiskovalec spletne strani, o vas zbiramo podatke le z uporabo piškotkov. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika.
 

INFORMACIJE O PIŠKOTKIH  |  COOKIES

 
Piškotki so majhne podatkovne enote, ki prodajalcu omogočajo primerjavo novih in predhodnih obiskovalcev, razumevanje, kako uporabljajo spletno stran, in ki posredujejo podatke, s katerimi se lahko naredi prihodnji obisk spletne strani bolj prijeten in učinkovit.
 
Piškotki ne beležijo nobenih osebnih podatkov o uporabniku in ne shranjujejo informacij, ki bi obiskovalca lahko identificirale. Če prodajalcu ob registraciji/nakupu podatke posredujete sami, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku.
 
Piškotke uporablja večina svetovnih spletnih strani. Ob obisku naših spletnih strani, se bo na vaš računalnik ali drugo napravo shranilo več t.i. piškotkov. Podatki na piškotkih so namenjeni predvsem vam. Z njimi bo brskanje bolj učinkovito in prijetno poleg tega si boste prihranili tudi čas. Med drugim uporabljamo piškotke, ki olajšajo postopke prijave ter omogočajo, da prilagodite in shranite svoje nastavitve. Spletna trgovina uporablja piškotke, da vas lahko razlikuje od drugih uporabnikov, kar vam omogoča dobro izkušnjo pri brskanju po spletni strani in nam omogoča, da izboljšamo našo spletno stran. Piškotke lahko seveda z vašega računalnika kadarkoli sami zbrišete (ni priporočljivo).
 
 

PIŠKOTKI, KI SE JIH UPORABLJA NA SPLETNI STRANI

 

Uporabljamo te piškotke:

 
1. Osnovne-bistvene piškotke; Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta, med njimi so na primer piškotki, ki vam omogočajo, da se prijavite v svoj spletni računu.
 
3. Piškotki storitve / funkcionalnosti; S temi piškotki nam pomagate, da si zapomnimo podatke o registraciji in prijavi (razne nastavitve) in vas prepoznamo, ko se vrnete na našo spletno stran. Tako vas lahko pozdravljamo po imenu in si zapomnimo določene nastavitve (na primer, vaša izbira jezika ali regije).
 
3. Analitično-vedenjski / izvedbeni piškotki; Ti piškotki omogočajo prepoznati in šteti število obiskovalcev ter videti, kako se obiskovalci premikajo po naši spletni strani. To nam pomaga izboljšati način delovanja našega spletnega mesta, na primer z zagotavljanjem, da uporabniki z lahkoto iščejo tisto, kar želijo.
 
Za namen razločevanja med obiskovalci in štetja njihovega števila uporabljamo najbolj razširjeno orodje Google Analytics. Več o Google Analytics piškotkih si lahko preberete s klikom na to povezavo (https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage).
 
 

Zgoraj omenjeni piškotki se delijo v dve kategoriji po trajanju piškotkov:

 
1. Začasni piškotki; To so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej naši strani.
 
2. Vztrajni piškotki; Vztrajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Vztrajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Vztrajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.
Z uporabo naših spletnih strani soglašate z pogoji uporabe in dovoljujete uporabo piškotkov na vašem računalniku. Sprejem teh piškotkov je predpogoj za uporabo naše spletne strani, zato, če teh piškotkov ne sprejmete, ne moremo zagotoviti varnosti in popolnega delovanja naše strani.
 
V računalniku lahko nastavite brskalnik, da vas opozori vsakič, ko prejmete piškotek, blokira piškotke tretjih oseb ali blokira vse piškotke. Vendar z blokiranjem vseh piškotkov morda nimate dostopa do določenih funkcij na naših spletnih mestih. Če nadaljujete brskanje po našem spletnem mestu, nam dajete implicitno soglasje k naši uporabi piškotkov.