KAKO KUPOVATI?

 

 

Postopek nakupe oziroma oddaje naročila je preprost in zelo intuitiven. Za sam nakup niti ni potrebno opravite registracije in lahko kupujete kot, gost. Registrirani uporabniki imajo dodatne ugodnosti.
 
 

KORAKI PRI NAKUPU

 

1. Izbira izdelka in dodajanje v košarico

V spletni trgovini Herbana.si lahko uporabnik s klikom izbere možnost “Dodaj v košarico”. Sistem nato prikaže obvestilo o uspešnem dodajanju izdelka v košarico željenega izdelka in zabeleži dodani izdelek v nakupovalni košarici. Uporabnik lahko izbere možnost a) vrnitev na ponudbo trgovine s klikom na gumb ''Nadaljuj z nakupovanjem'' ali b) ''Nadaljuj na zaključek nakupa'', ki ga vodi na naslednji korak. V košarico kupec lahko doda poljubno količino in število artiklov.

Dodajanje izdelka v košarico

Dodaj v košarico

Prikazan povzetek izbranega izdelka - klik za nadaljevanje nakupa ali zaključek nakupa

Nadaljuj na zaključek nakupa2. Košarica

Povzetek košarice se nahaja v zgornjem desnem kotu. Podrobnosti si lahko ogledate če kliknete na gumb "Košarica" ali pa nadaljujete z nakupom tako, da kliknete na gumb ''Nadaljuj na zaključek nakupa", kjer se odpre še polj podrobna košarica, vključno z vsemi možnostmi za plačila in dostave.

Klik na Košarica vodi do zaključka nakupa in prikaz podrobnosti košarice

Košarica

Primer podrobnega pregleda Košarice pri zaključku nakupa - še vednoje možno spreminjati količine ali odstraniti izdelke

Košarica primer


3. Odstranitev izdelkov

Če želi kupec odstraniti določen izdelek iz košarice, lahko to stori tako, da klikne na klikne na ikono košarice v zgornjem desnem kotu spletne strani. Izdelek se iz košarice odstrani z preprostim klikom na ikono X. Izdelke lahko kupec odstranjuje (s klikom na ikono smetnjaka) ali ureja njihovo količino v pregledu košarice pred zaključkom nakupa. Če želi kupec po odstranitvi določenega izdelka dodajati nove izdelke ali storitve v košarico, to stori tako da se vrne v katalog spletne trgovine in ponovitvijo postopka iz prehodnega člena.
 

4. Zaključek nakupa in vpis podatkov

Kupec gre na zaključek nakupa tako, da klikne na desni gumb zgoraj "Košarica" in nato na gumb ''Nadaljuj na zaključek nakupa".
 
Kupcem se v tem koraku pojavi obrazec za zaključek nakupa na eni strani. V koraku št. (1) je najprej je potrebno vpisati e-mail. Vse stranke lahko kupujejo kot gosti (neregistrirani uporabniki) ali registrirani uporabniki. Če je kupec že registriran uporabnik se pred tem lahko tudi vpiše z e-mailom in geslom, ter tako lahko preskoči korak (2), kjer je potrebno vpisati naslov za dostavo, ter po potrebi tudi naslov za račun.
 
V koraku št. (2) kupec vpiše Naslov za dostavo in označi, če morda želi račun na podjetje. Z klikom se da omogočiti tudi, da se naslov na računu in naslov za dostavo razlikujeta.
 

V koraku št. (3) kupec izbere možnost dostave, ki so mu ponujene.

Možnosti dostave  

V koraku št. (4) kupec izbere možnost plačila, ki so mu ponujene. V primeru, da je uporabnik imetnik kupona oz. promocijske kode ali darilnega bona Herbana.si, lahko le-to uporabi in navede v ustreznem polju pri oddaji naročila. To polje se nahaja pod povzetkom košarice.
Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe. Edina razlika je da na zaključku nakupa kupec pravne osebe vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja.

Možnosti plačila

5. Pred potrditvijo nakupa

Pred potrditvijo naročila mora kupec pravilno izpolniti vsa polja, ki so označena z zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  telefonsko številko). Obrazec za zaključek nakupa omogoča, da lahko vsak ustvari uporabniški račun in s tem pridobi to, da so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.
 
Kupec lahko vsebino košarice poljubno spreminja, tako da dodaja količino izdelkov (z izbiro + / -), ter tako da iz košarice določene izdelke izbriše z ikono smetnjaka.
 
Kupec lahko na  obrazcu za zaključek nakupa  ustrezno označi ali želi v prihodnje prejemati promocijska e-sporočila in brezplačne vzorce.
 

6. Potrditev nakupa

Kupec zaključi naročilo s klikom na gumb »POTRJUJEM NAROČILO«. Po nekaj sekundah se odpre nova stran s potrditvijo naročila in prikazanimi vsemi podrobnostmi. Če je bilo sporočilo uspešno posredovano, kupec prejme tudi povratni mail.
Potrditev naročila

Če kupec izbere način plačila, kjer je znesek nakupa poravnan v teku procesa (plačilne/kreditne kartice in Paypal) ali je to plačilo ob prevzemu (odkupnina), potem velja da je tako naročilo takoj potrjeno in gre v odpremo v najkrajšem možnem času. Če kupec izbere način plačila preko bančnega nakazila, potem velja da bo naročilo potrjeno in šlo v odpremo takoj, ko prodajalec prejme denar na tekoči račun.