Naravna olja in masla

Zelišča, čaji in začimbe

Darilni/akcijski paketi

Price

Sandalovina - prava, eterično olje (Santalum austrocaledonicum)

Sandalovina - prava, eterično olje (Santalum austrocaledonicum)

100 % naravno eterično olje iz lesa sandalovine, pridobljeno s postopkom parne destilacije. Čisto brez sintetičnih primesi.

Več podrobnosti


11,50 €

Razpoložljivost: Na zalogi

Eterično olje: SANDALOVINA (PRAVA)

(Santalum austrocaledonicum)

 

DELOVANJE IN UPORABA: Eterično olje prave sandalovine je primerno za vse vrste kože, še posebno za starejšo kožo, saj deluje pomlajujoče (gladi gubice), obnovitveno in blagodejno. Kožo tudi vlaži in ohranja njeno elastičnost in mehkobo. Pripisujejo mu tudi močan erotičen naboj, saj naj bi deloval kot aftodizijak, antistresno ter sprostitveno. Olje sandalovine su uporablja tudi v parfumski industriji kot ojačevalec ostalih vonjov. Pri mešanju z ostalimi olji sandalovina prispeva karakter in dušo.

Olje ni toksično, dražeče in ne vsebuje alergenov, zato je eno redkih, ki je primerno za direktno nanašanje na kožo. Ker ima izredno močan vonj se priporoča, da se ga uporablja v mešanici z rastlinskimi olji.

KRATEK OPIS: Sandalovina je drevo z velikimi značilnimi listi in je zančilna predvsem za področje od Indije do Nove Kaledonije. Les vsebuje veliko smole, ki izredno lepo diši.

Sandalovina in Amiris?
Amiris je pogosto poimenovan tudi "west indian sandalwood" oz. zahodno indijska sandalovina (Amyris balsamifera), vendar je njegov vonj nekoliko drugačen kot vonj prave sandalovine poimenovane tudi "east indian sandalwood" oz. vzhodno indijska sandalovina (Santalum album in Santalum austrocaledonicum). Prava sandalovina je zelo draga, zato se precej uporablja olje cenejšega amirisa, ki mu pripisujejo podoben vonj in je tako njen nadomestek. 

Indija je zaradi prevelikega poseka dreves prave sandalovine tudi precej omejila izvoz omenjenega olja, kar je sandalovino še dodatno podražilo. Zaradi spornega nenadzorovanega poseka dreves v Indiji, pravo sandalovino raje uvažamo iz Nove Kaledonije, kjer imajo kontrolirano sečnjo in vsako posekano drevo nadomestijo z novim.  

BODITE POZORNI!
Veliko trgovcev pod imenom SANDALOVINA prodaja cenejše olje AMIRIS. Prava sandalovina ima svojo ceno (draga je tudi v Aziji) in jo je v maloprodaji skoraj nemogoče dobiti ceneje kot pri nas.   Eterična oljaOSNOVNE ZNAČILNOSTI:
 Pridobivanje: parna destilacija
 Uporabljen del: les
 Poreklo: Nova Kaledonija
 Vonj: sladek, po lesu in blažilen
 Barva: prozorna do svetlo rjava
 Nota: spodnja (bazična)

 

 

Za vsa eterična olja jamčimo, da so 100% naravna, s kontroliranim poreklom!


NAČINI UPORABE - SPLOŠNO:
Eterična olja so namenjena uporabi v  aromaterapiji, kot dodatek kozmetičnim izdelkom in so pogosta sestavina masažnih in negovalnih olj. Izredno poplarna so za odišavljenje prostorov in kot preliv za savne ter aromatične kopeli. 

 


Opozorila: Eterična olja so visoko koncentrirani izvlečki iz določenih delov rastlin, pridobljeni s parno destilacijo ali hladnim stiskanjem. Pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi.Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. Če ste se polili tudi po oblačilih se preoblecite. Pri rokovanju z eteričnimi olji je priporočljivo nositi zaščitne rokavice, očala in haljo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljate med nosečnostjo in v času dojenja. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let.

Shranjujte: Dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.


Ta izdelek ni razvrščen v smislu Uredbe CLP.


30 sorodnih izdelkov v kategoriji:

Košarica  

Ni artiklov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

ZAKLJUČI Z NAKUPOM

Phone

PRIPOROČAMO!

EKOLOŠKI

BALZAM ZA USTNICE

 

Ameriški slamnik & Melisa

 Za nego, zaščito in regeneracijo ustnic.


Več o balzamuPrice

UPORABNO

VEČNAMENSKI ŠAL RUTA

Večnameski šal/ruta

Brezplačno 1 kos ob vsakem nakupu nad 50 Eur!

Herbana.SI Facebook Stran

Išči po člankih

PayPal