Naravna olja in masla

Zelišča, čaji in začimbe

Darilni/akcijski paketi

Price

Ognjič - BIO suhi cvetovi (Calendula officinalis)

Ognjič - BIO suhi cvetovi (Calendula officinalis)

Suho zelišče ognjiča iz ekološke pridelave. Pogosto se uporablja kot učinkovina v kremah in mazilih saj deluje protivnetno, pospešuje celjenje ran in kožo primerno zaščiti.

Vsebina 50 g

Več podrobnosti


3,90 €

Razpoložljivost: Na zalogi

BIO Ognjič - suhi cvetovi (brez košaric)
(Calendula officinalis)

(Pakiranje: 50 g)


OPIS: Ognjič je zdravilna rastlina, ki se uporablja predvsem v izdelkih za nego kože. Pogosto se ga uživa tudi v obliki čajev ali kapljic. Rastlino zaradi blagodejnih učinkov gojijo že po celem svetu. Ima tipične rumene cvetove in prijeten medu podoben vonj. NOTRANJA UPORABA: 
Ognjičevi pripravki blagodejno vplivajo na prebavo. Ognjič miri krče, spodbuja znojenje in predvsem preprečuje vnetja v prebavnem traktu. Deluje splošno protivnetno, protivirusno in protibakterijsko.  Znano je, da ognjič balgodejno deluje tudi pri urejanju menstrualnih težav.


Odmirjanje za pripravo čaja: Dve čajnih žlički suhih cvetov na čašo vrele vode. Priporočeno je, da se spije do trikrat na dan. 

ZUNANJA UPORABA: Ognjič je na našem področju že stoletja eno od najbolj uporabljanih zelišč za pripravo krem in mazil za nego poškodovane kože. Znanstveno je dokazano, da ognjič deluje protivnetno ter kot granulacijsko sredstvo, pospeši nastanek zrnastega tkiva pri celjenju ran. Poleg tega ognjič na kožo deluje blažilno, jo zmehča, varuje in obnovi. Ognjičev izvleček je pogosto tudi v kremah za nego mastne in aknaste kože ter v izdelkih proti staranju (antioksidativno delovanje)


OPOZORILA: Možne so neželene reakcije pri posameznikih z znano preobčutljivostjo na košarice. Načeloma velja ognjič kot zelo varno zelišče. Notranja uporaba ognjiča ni priporočljiva za nosečnice in doječe matere. Zunanja uporaba je zelo varna saj je ognjič pogosta sestavina krem za dojenčke.


OSNOVNE ZNAČILNOSTI:
 
Vonj: Meden
 Uporabljen del: Cvetovi (brez košaric)
 Poreklo: Egipt 
 Certifikat: SI-EKO-001 


    

Ekološko zelišče

 

 
12 sorodnih izdelkov v kategoriji: