Naravna olja in masla

Aromaterapija in spa

Zelišča, čaji in začimbe

Darilni/akcijski paketi

Price

Vitamin E acetat

Vitamin E acetat

Vitamin E acetat je stabilna oblika vitamina E, ki se dodaja kozmetičnim izdelkom kot antioksidant (podaljšuje rok trajanja izdelka) in kot aktivna učinkovina, ki ima negovalni učinek na kožo.  


Več podrobnosti


16,50 €

Razpoložljivost: Na zalogi

VITAMIN E ACETAT 


 

INCI: TOCOPHERYL ACETATE

Namen: aktivna učinkovina / antioksidant


Uporaba v: kozmetiki 


Splošni opis:

Vitamin E acetat (tokoferol acetat) je stabilna oblika vitamina E (tokoferola), ki ima daljši rok trajanja in je bolj odporna proti toploti in hitri oksidaciji. Ravno zato, ker je naravni vitamin E zelo nestabilen v kozmetičnih izdelkih ter hitro propade in lahko postane celo pro-oksidant se uporablja veliko bolj stabilna acetatna oblika. Vitamin E v acetatni obliki tudi ni dražeč in se lahko uporablja v relativno velikih koncentracijah. Vitamin E je za boljši učinek priporočljivo uporabljati v paru s kakšno od stabilnih oblik vitamina C (palmitat, fosfat).   


Delovanje in uporaba:

Vitamin E se kozmetičnim izdelkom dodaja kot antioksidant (podaljšuje rok trajanja izdelka) in kot aktivna učinkovina, ki ima negovalni učinek na kožo. Dodaja se lahko tako izdelkom za nego kože, kot izdelkom za nego las. Vitamin E deluje kot in-vivo antioksidant, ki začiti celice pred prostimi radikali in in preprečuje peroksidacijo maščob. Kot nepolarna molekula je sposobna prehajati globoko v kožo, kjer deluje tudi kot vlažilec ter izboljšuje elastičnost in gladkost kože.  Raziskave so pokazale, da vitamin E varuje pred poškodbami, ki jih povzročajo UV žarki, zato ga v veliki količini dodajajo tudi izdelkom namenjenim zaščiti pred soncem. Tako deluje tudi proti staranju kože in preprečuje prehitro nastajanje gub. Dandanes ima skoraj vsak kozmetični izdelek dodano eno od oblik vitamina E. 

 Več o vitaminu E... 


Lastnosti / napotki:  

 Topnost: v oljih (se meša), netopen v vodi 

 Izgled: rumena viskozna zmez (podobna medu)

 Vonj: brez specifičnega vonja


Priporočena uporaba: 0,25 - 5 %

 Kreme, losjoni (emulzije olje v vodi): 0,25 - 2 %

 Mazila, balzami za ustnice (ali emulzije voda v olju): 0,5 - 5 %

 Masažna olja: 0,5 - 2 %



KAJ POMENI - SESTAVINE - NAREDI SAM?

Naredi sam je rubrika v spletni trgovini Herbana.si, kjer so na voljo različne kozmetične sestavine, ki jih lahko uporabite za izdelavo svojih domačih kozmetičnih izdelkov (kreme, mazila, losjoni, balzami, itd). Sestavine so vrhunske kvalitete in od znanih, preverjenih dobaviteljev, zato se jih lahko uporablja tudi za izdelavo profesionalne linije izdelkov. Za vse sestavine so po potrebi na voljo tudi ustrezni certifikati.



6 sorodnih izdelkov v kategoriji:

Košarica  

Ni artiklov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

ZAKLJUČI Z NAKUPOM

Phone

PRIPOROČAMO!

Ognjič & Melisa100 % NARAVNI

BALZAM ZA USTNICE

 

Ognjič & Melisa

 Za nego, zaščito in regeneracijo ustnic.

Več o balzamu



Price
Herbana.SI Facebook Stran

Išči po člankih

PayPal

Darila ob nakupu

  • Če kupite za vsaj še 60,00 € si lahko izberete darilo:
  • Vsa darila

    Darilo - Mešanica eteričnih olj (10 mL)

Vsa darila