KAKAVOVO MASLO - BIO
BIO - nerafinirano, s specifičnim vonjem
Maslo ima specifičen vonj po kakavu oz. čokoladi
Poreklo: Peru (Criollo)
Maslo je pakirano v obliki majhnih peletov (solzic) za lažjo uporabo.

Kulinarična uporaba: Kakavovo maslo je ključna sestavina čokolade. Maslo lahko dodajate različnim jedem. Uporabite ga pri pripravi čokolade, sladoleda, sladkih prelivov, smoothijev in raznih sladic.
Kozmetična uporaba: Maslo v nanesite na kožo, kjer se bo v stiku s kožo spremenil v tekoče olje ter lepo aromatično zadišal po čokoladi. S krožnimi gibi olje enakomerno vtirajte v kožo. Lahko pa ga pred uporabo tudi stopite, tako da skodelico z maslom postavite v toplo vodo, ter ga nato samega ali v kombinaciji z ostalimi olji (oljčnim) uporabljate kot hranilno olje za nego telesa. Po uporabi kožo izdatno navlaži, jo zmehča in naredi bolj prožno ter sijočo. Poleg tega zaščiti koži ob različnih vremenskih vplivih, krepi njeno obrambno sposobnost in spodbuja njeno regeneracijo. Ker se vpije globoko v kožo zelo blagodejno deluje predvsem na suho in razpokano kožo.

POVPREČNE HRANILNE VREDNOSTI NA 100 g:
Energijska vrednost 3680 kJ (879 kcal); Maščobe 96,10 g, od tega nasičene maščobe 57,40 g, od tega enkrat nenasičene maščobe 31,10 g, od tega večkrat nenasičene maščobe 3,42 g; Ogljikovi hidrati 3,20 g, od tega sladkorji 0 g; Prehranske vlaknine 0 g; Beljakovine 0,33 g; Sol 0 g; Vitamin E 1,8 mg (15% PDV*);
*PDV - priporočen dnevni vnos.
Priporočeni vnosi za povprečno odraslo osebo (8400 kJ / 2000 kcal).
Uživanje živila priporočamo v okviru raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.
Shranjujte pri sobni temperaturi, v suhem in temnem prostoru.
Pakirano v Sloveniji
Država porekla: Peru