Naravna olja in masla

Aromaterapija in spa

Zelišča, čaji in začimbe

Darilni/akcijski paketi

Price

Kamilica - rimska, eterično olje (Anthemis nobilis)

Kamilica - rimska, eterično olje (Anthemis nobilis)

100 % naravno eterično olje iz cvetov rimske kamilice, pridobljeno s postopkom parne destilacije. Čisto brez sintetičnih primesi.
Volumni na voljo: 2 in 10 mL

Več podrobnosti


10,50 €

Razpoložljivost: Ta izdelek trenutno ni na zalogi


Obvesti me, ko bo na voljo

Eterično olje: RIMSKA KAMILICA - BIO

(Anthemis nobilis)


Eterično olje je iz certificirane ekološke pridelave: ECOCERT FR-BIO-01
 


KRATEK OPIS: Kamilica je znana po svojih belih cvetovih z rumeno sredico, ter prijetnim medenim vonjemi. Eterično olje je prozorne barve in ima izredno močan, grenak, zelen, zeliščen vonj.

Nemška in Rimska kamilica?
V aromaterapiji in zeliščarstvu se največ uporabljata dve vrsti kamilice, Nemška kamilica (Matricaria recutita) in Rimska kamilica (Anthemis nobilis). Obe vrsti sta si podobni in izhajata iz iste družine, imata podoben vonj in izgled. Kjub temu je med njima nekaj pomembnih razlik. Nemška kamilica velja za polj potentno saj vsebuje večjo količino kamazulena, ki velja za pomembno protivnetno učinkovino. Blagodejno deluje tudi pri raznih revmatičnih ali artritičnih obolenjih. Rimska kamilica ima manj kamazulena, zato ji pripisujejo šibkejše protivnetno delovanje, velja tudi za bolj nežno eterično olje primerno tudi za otroke in nosečnice (razredčeno). Rimska kamilica ima večji delež alkoholov kot nemška kamilica zato je bolj primerna za vsakodnevno nego neželenih pojavov na koži in splošno nego kože.  Eterična oljaOSNOVNE ZNAČILNOSTI:
 Pridobivanje: parna destilacija
 Uporabljen del: cvetovi
 Poreklo: Madžarska
 Vonj: zelen, grenak, prodoren, medicinski
 Barva: prozorna
 Nota: srednja 

 


Za vsa eterična olja jamčimo, da so 100% naravna, s kontroliranim poreklom!


NAČINI UPORABE - SPLOŠNO:
Eterična olja so namenjena uporabi v  aromaterapiji, kot dodatek kozmetičnim izdelkom in so pogosta sestavina masažnih in negovalnih olj. Izredno poplarna so za odišavljenje prostorov in kot preliv za savne ter aromatične kopeli. 

 


Opozorila: Eterična olja so visoko koncentrirani izvlečki iz določenih delov rastlin, pridobljeni s parno destilacijo ali hladnim stiskanjem. Pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. Če ste se polili tudi po oblačilih se preoblecite. Pri rokovanju z eteričnimi olji je priporočljivo nositi zaščitne rokavice, očala in haljo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljate med nosečnostjo in v času dojenja. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let.

Shranjujte: Dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.


30 sorodnih izdelkov v kategoriji:

Košarica  

Ni artiklov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

ZAKLJUČI Z NAKUPOM

Phone

PRIPOROČAMO!

Ognjič & Melisa100 % NARAVNI

BALZAM ZA USTNICE

 

Ognjič & Melisa

 Za nego, zaščito in regeneracijo ustnic.

Več o balzamuPrice

UPORABNO

VEČNAMENSKI ŠAL RUTA

Večnameski šal/ruta

Brezplačno 1 kos ob vsakem nakupu nad 50 Eur!

Herbana.SI Facebook Stran

Išči po člankih

PayPal