Maršičevo zeliščno mazilo

MARŠIČEVO zeliščno mazilo

7,17 €

Maršičevo zeliščno mazilo je izdelano po originalni recepturi znanega zdravilca in zeliščarja iz Škofljice, Ivana Maršiča. Sestavljeno je iz zeliščnih izvlečkov in eteričnih olj. Primerno je za večnamensko regeneracijo in nego kože.

Referenca
MA1-50
Pakiranje
  • 50 g
Na voljo
Zapri

Po kliku, počakajte 5 sekund, da se izdelek naloži v košarico.

MARŠIČEVO ZELIŠČNO MAZILO

Tradicionalno mazilo - Maršičeva mast
Maršičevo zeliščno mazilo je izdeloval znan zdravilec in zeliščar iz Škofljice, Ivan Maršič. Sestavljeno je iz zeliščnih izvlečkov in eteričnih olj.   



Pomembne značilnosti
• Za regeneracijo pri negi kože v predelu hrbta, kolen, ramen in ostalih okončin 
• Za namenske masaže mišic pri obremenitvah
• Za lajšanje in preprečevanje kožnih težav in odpravo neželenih pojavov
• Za zaščito kože pred vremenskimi vplivi in izsušitvi
• Za splošno nego izredno suhe kože
• Za večnamensko nego kože


Smrekova vejica s storži


Mazilo vsebuje
oljčno olje, palmino mast, čebelji vosek, med, eterična olja sivke, jelke, žajblja in poprove mete, tinkture regrata, čemaža, oreha in brina. 


Izdelano po originalni recepturi zeliščarja Ivana Maršiča iz Škofljice. Mazilo ima ekološki certifikat in je na tržišču prisotno že od 60. let.


Ecogea Organic

Certificiran ekološki izdelek ECOGEA

BREZ parabenov, fenoksietanola in virov formaldehida
BREZ umetnih arom in barvil
BREZ mineralnih olj (parafina in vazelina)  
BREZ silikonov (dimetikon)
BREZ sulfatov (SLS in SLES)
BREZ PEG sulbilizatorjev/emulgatorjev
BREZ gensko spremenjenih organizmov (GSO)
BREZ nevarnih sintetičnih aditivov



Narejeno v Sloveniji

Mazilo krepi in obnavlja telo. Uporabljate ga lahko neomejeno dolgo, ker nima neželenih učinkov in je primerno za večnamensko uporabo. Mazilo je primerno za vse starostne skupine. Dele telesa pred mazanjem (najbolje zvečer) umijte s toplo vodo, ker je mazilo na čisti in vlažni koži učinkovitejše.

Izdelek lahko uporabljate tudi v kombinaciji z drugimi izdelki Herbana. Priporočljiva je uporaba z namenskimi geli Herbana, primernimi za intenzivno nego in regeneracijo ali Oblakovim smrekovim mazilom. Za nego kožnih težav se odlično obnese tudi Oblakovo ognjičevo kamilično mazilo OKAMA

Barva in vonj izdelka se lahko nekoliko razlikujeta glede na serijo. Do tega pride zaradi naravnih in ekoloških sestavin. To ne vpliva na kakovost izdelka.

Hranite dobro zaprto in pri sobni temperaturi.
Ključne aktivne učinkovine:

- Čemaž ... izvleček listov
- Oreh ... izvleček plodov
Regrat ... izvleček listov

- Brin ... izvleček plodov
-
Med ... naravna aktivna učinkovina
Sivka ... eterično olje
Poprova meta ... eterično olje
Žajbelj ... eterično olje
Jelka ... eterično olje



Tu je predstavljeno le nekaj ključnih aktivnih učinkovin izdelka. Sam izdelek vsebuje veliko več sestavin, med njimi morda tudi nekatere pomembne aktivne učinkovine, ki tu niso naštete. Celoten spisek vseh sestavin izdelka si lahko ogledate pod zavihkom "Sestavine". Tu najdete sestavine, naštete po INCI nomenklaturi, po padajočem vrstnem redu glede na vsebnost v izdelku.  

SESTAVINE: OLEA EUROPAEA FRUIT OIL*, ELAEIS GUINEENSIS OIL*/**, CERA ALBA*/**, ALLIUM URSINUM EXTRACT*, JUGLANS REGIA SEED EXTRACT*, TARAXACUM OFFICINALE EXTRACT*, JUNIPERUS COMMUNIS FRUIT EXTRACT*, ALCOHOL*, MEL*/**, LAVANDULA HYBRIDA OIL*, MENTHA PIPERITA OIL*, SALVIA OFFICINALIS OIL*, ABIES ALBA NEEDLE OIL*, LIMONENE***, LINALOOL***, GERANIOL***, EUGENOL*** 

* Sestavine naravnega izvora (100 %)
** Sestavine iz virov ekološkega kmetijstva (20 %)
*** Komponente naravnih eteričnih olj

Nekaj zanimivosti o zeliščarju Ivanu Maršiču:

Zeliščar IVAN MARŠIČ iz Škofljice pri Ljubljani je bil med najuspešnejšimi zeliščarji, ne samo v nekdanji SFRJ in po njej, ampak tudi v evropskem in širšem merilu. To dokazuje na stotine ozdravljenih oseb, ki jim sodobna medicina ni mogla več pomagati in na tisoče ozdravljenih po vsem Balkanu, v Evropi in svetu, ki so sprejeli njegov način zdravljenja ter njegova navodila. Niti eden od bolnikov se ni pritožil, da zdravilo ni pomagalo. Poleg bolnikov so se pogosto obračali po nasvete tudi strokovnjaki iz raznih področij medicine in farmacije.
                                                                           
                                                                           Mihailo Blečić, Život bez bolesti, 1989.

IVAN MARŠIČ se je z zeliščarstvom začel ukvarjati zaradi svoje težke bolezni davnega leta 1962, ko je bil star komaj 27 let. Takrat je bil zaposlen kot miličnik na Železniškem kolodvoru v Ljubljani. Zbolel je na ledvicah, in sicer tako močno, da so mu zdravniki napovedali največ en mesec življenja, če ne bo šel na operacijo. Doživljal je tako hude bolečine, da je pogosto padal v nezavest. Dobival je tudi veliko zdravil, ta pa mu niso pomagala.
Spomnil se je svojih staršev, ko so v njegovem otroštvu nabirali zelišča in tudi brezplačno zdravili bolne in ranjene ljudi. Ko je čakal na težko in tvegano operacijo, se je začel zavedati, da je sam odgovoren za svoje zdravje in jo odpovedal. Še isti dan je opustil vse škodljive razvade in si z naravnimi sredstvi pomagal do zdravja. Pri tem mu je pomagala tudi njegova soproga. Od takrat naprej nikoli več ni potreboval zdravniške pomoči. V treh tednih se je postavil na noge in moral oditi v službo, ker mu zdravstvo ni priznalo bolniškega dopusta zaradi odpovedane operacije.
Za takratno medicino je bil to čudež, nihče ni mogel verjeti. Ta informacija se je zelo hitro širila in postal je tako iskana oseba, da se je moral celo izogibati ljudem, če je želel imeti vsaj malo zasebnosti. Tudi novinarji so veliko pisali o njem, še zlasti v Srbiji.
Odločil se je, da bo nadaljeval delo svojih staršev. Zahtevna služba mu ni dopuščala veliko časa, zato je svoje zeliščno mazilo ustvarjal ponoči. Še naslednjih deset let je potreboval, da je dokončno izpopolnil recepturo in mazilo še danes izdelujemo po istem receptu. Začeli so ga uporabljati celo v nekaterih bolnišnicah za rehabilitacijo invalidov in bolnikov s cerebralno paralizo.
V začetku 70. let je začel izdelovati še dve čajni mešanici in zeliščne kapljice, ki so ravno tako imeli veliko uspeha pri zdravljenju.
Veliko revnejšim ljudem je pomagal do zdravja tudi brezplačno, ker mu je zadovoljstvo bolnikov pomenilo več kot zaslužek. Zaradi tega razloga je bila tudi cena njegovih izdelkov zelo dostopna. Maršičevo mazilo si je prislužilo status ljudskega mazila.
Njegovi pripravki so še danes zelo poznani in cenjeni kljub vse večji konkurenci.
Po razpadu države v 90. letih je bilo poslovanje precej oteženo, zato se je odločil, da bo v prihodnje posloval pretežno v Sloveniji.
Leta 2012 je zeliščarsko obrt prevzel njegov vnuk BORUT ZUPANČIČ, ki ravno tako uspešno pomaga in svetuje veliko ljudem tudi na območju nekdanje SFRJ.

                                                                    
Zeliščarstvo Maršič vam želi veliko zdravja.

Podatki

Tip izdelka
Mazilo (brezvodno)
Osnovno pakiranje
50 g
Predel uporabe
Celotno telo
Vsebnost lipidov (olj)
Zelo visoka (●●●●●)
Vsebnost vlažilcev (humektanti)
Blaga (●○○○○)
Vrsta vonja
Zeliščni
Intenzivnost vonja
Uravnotežen prepoznaven
Učinek
Odpravljanje težav
Namen
Nega in regeneracija
Barva
Rumena
Vpojnost v kožo
Zmerna uravnotežena
Izpostavljena aktivna učinkovina
Sivka
Certifikati
Ecogea Organic
NE SPREGLEJTE - 1. BREZPLAČNA poštnina po Sloveniji pri nakupu izdelkov nad 40 € | 2. Prejmite DARILO presenečenja pri nakupu izdelkov nad 60 €!