Naravna olja in masla

Zelišča, čaji in začimbe

Darilni/akcijski paketi

Price

MUMIJO v prahu (Shilajit)

MUMIJO v prahu (Shilajit)

Premium mumijo v prahu.

Mumijo (tudi šiladžit) je smola temnorjave barve s kompleksno sestavo, ki izvira iz gorovij himalaje, altaia in kavkaza. Lokalni prebivalci teh področji, smolo kot prehransko dopolnilo uporabljajo že stoletja. 

Več podrobnosti


9,50 €

Razpoložljivost: Na zalogi

SMOLA MUMIJO se nahaja med skalami visoko v gorah in postane mehka, katranu podobna snov v poletnih mesecih. Večino smole sestavlja davno razpadla rastlinska biomasa. Smola v prahu je nabrana in prečiščena brez dodatnih primesi.


UPORABA: Priporočena dnevna količina je do  600 mg (do pol čajne žlice). Prah lahko umešamo v vodo ali čaj in spijemo. Če vam je okus pregrenak, lahko dodate tudi žlico medu ali agavinega sirupa. Po želji lahko prah dodamo tudi v smoothije, sokove ali jogurte. Najbolj priporočeno je uživanje že zjutraj.

Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Uživanje živila priporočamo v okviru raznolike in uravnotežene prehrane.

 

Mumijo mineralis

  

Zgodovina Mumjo smole:

Prve omembe mumijo smole so stare več kot tri tisoč let. Smola ni bila znano le v Babilonu, Perziji in Egiptu, temveč tudi v Grčiji, Rimu, zagotovo pa v Aziji. Sama beseda Mumijo (včasih jo imenujejo tudi kot Mimio, Mumjo, Mumie, Mumyo, Mumiyo…) ima verjetno svoj izvor v grščini, kjer pomeni "Ohranjalec telesa". To je ime, ki se najbolj pogosto uporablja v zahodni civilizaciji.

Tibetanci mumijo imenujejo Brogshaun - v prevodu gorska nafta, Indijci Shilajit, V Arabskem svetu pa mumijo označujejo kot Chafiz-al-Adzsod ali Arakul dzibal - gorski znoj.

Smolo so uporabljali že stari Sumerci. O tej smoli so pisali tudi v Vedas - indijskih svetih knjigah. Pogosto je omenjeno v spisih kot so: Susruta-Samhita, Ccaraka-samita ter v mongo kitajskih knjigah. Skrivnost mumijo smole in njene uporabnosti so od nekdaj ustno prenašali iz roda v rod samo v premožnih družinah.

Mumijo smolo je moč najti v delih Aristotela, ki je raziskoval vpliv na ljudi in hkrati zapisoval različne načine uporabe tega čudovitega sredstva. Omenjeno pa je tudi v delih Aristotelovega učenca Aleksandra Velikega in drugih (Shirasi, Tabib).

Tudi v cerkvenih krogih so zelo dobro poznali (in še vedno poznajo) mumijo. Pa tudi najbolj znani srednjeveški predstavniki znanosti, kot so bili Avicena, Paracleus, Agricola, Quiricus, Servet in ostali so poznali mumijo in jo seveda tudi uporabljali.


Opozorilo: Smola mumijo vsebuje kompleksno sestavo, zato obstaja možnost predoziranja, še posebej, če hkrati jemljete še druga prehranska dopolnila, ki vsebujejo minerale (naprimer železo). Priporočamo, da začnete jemati manjšo količino prahu na dan (četrtino oz. petino čajne žličke). Če se vam pri uživanju pojavi slabost, užijte večjo količino vode in prenehajte s terapijo. V primeru preobčutljivosti na sestavine v prahu, prekinite z uporabo.


Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi in v temnem prostoru. Shranjevati nedosegljivo otrokom!


Pakirano v Sloveniji

Poreklo: Indija

 

2 sorodnih izdelkov v kategoriji:

Košarica  

Ni artiklov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

ZAKLJUČI Z NAKUPOM

Phone

PRIPOROČAMO!

EKOLOŠKI

BALZAM ZA USTNICE

 

Ameriški slamnik & Melisa

 Za nego, zaščito in regeneracijo ustnic.


Več o balzamuPrice

UPORABNO

VEČNAMENSKI ŠAL RUTA

Večnameski šal/ruta

Brezplačno 1 kos ob vsakem nakupu nad 50 Eur!

Herbana.SI Facebook Stran

Išči po člankih

PayPal