Naravna olja in masla

Zelišča, čaji in začimbe

Darilni/akcijski paketi

Price

Amiris - sandal, eterično olje (Amyris balsamifera)

Amiris - sandal, eterično olje (Amyris balsamifera)

100 % naravno eterično olje iz lesa amirisa, pridobljeno s postopkom parne destilacije. Čisto brez sintetičnih primesi.
Volumni na voljo: 10 in 100 mL

Več podrobnosti


5,00 €

Razpoložljivost: Na zalogi

Eterično olje: AMIRIS - SANDAL

(Amyris balsamifera)

 

KRATEK OPIS: Amiris je zimzeleno drevo z lepimi belimi cvetovi, ki raste na goratih pobočjih Haitija. Značilno je, da deblo vsebuje veliko smole, ki izredno lepo diši. Zaradi velike količine olja v lesu ga pogosto imenujejo tudi bakleni ali svečni les.

Sandalovina in Amiris?
Amiris je pogosto poimenovan tudi "west indian sandalwood" oz. zahodno indijska sandalovina (Amyris balsamifera), vendar je njegov vonj nekoliko drugačen kot vonj prave sandalovine poimenovane tudi "east indian sandalwood" oz. vzhodno indijska sandalovina (Santalum album). Prava sandalovina je zelo draga, zato se precej uporablja olje cenejšega amirisa, ki mu pripisujejo podoben vonj in je tako njen nadomestek.

Indija je zaradi prevelikega poseka dreves prave sandalovine tudi precej omejila izvoz omenjenega olja, kar je sandalovino še dodatno podražilo.

Namig: Če želite pravo sandalovino kliknite tuEterična oljaOSNOVNE ZNAČILNOSTI:
 Pridobivanje: parna destilacija
 Uporabljen del: les
 Poreklo: Haiti
 Vonj: sladek, po lesu in blažilen
 Barva: prozorna do svetlo rjava
 Nota: spodnja (bazična) 

 


Vsa eterična olja so certificirano 100% naravna in s kontroliranim poreklom!


NAČINI UPORABE - SPLOŠNO:
Eterična olja so namenjena uporabi v  aromaterapiji, kot dodatek kozmetičnim izdelkom in so pogosta sestavina masažnih in negovalnih olj. Izredno poplarna so za odišavljenje prostorov in kot preliv za savne ter aromatične kopeli.


 

 


Opozorila: Eterična olja so visoko koncentrirani izvlečki iz določenih delov rastlin, pridobljeni s parno destilacijo ali hladnim stiskanjem. Pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. Če ste se polili tudi po oblačilih se preoblecite. Pri rokovanju z eteričnimi olji je priporočljivo nositi zaščitne rokavice, očala in haljo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljate med nosečnostjo in v času dojenja. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let.

Shranjujte: Dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

 

 

PIKTOGRAMI:
PozorPozor


OPOZORILO: Nevarno

NEVARNOSTI:
Vnetljiva tekočina in hlapi. Zdravju škodljivo pri zaužitju. Pri zaužitju in vstopu v dihalne poti je lahko smrtno. Povzroča draženje kože. Lahko povzroči alergijski odziv kože. Povzroča hude poškodbe oči. Povzroča hudo draženje oči. Lahko povzroči draženje dihalnih poti. Sum škodljivosti za plodnost ali nerojenega otroka. Zelo strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.

PREVIDNOSTNI STAVKI:
Ne vdihavati prahu/dima/plina/meglice/hlapov/razpršila. Nositi zaščitne rokavice/zaščitno obleko/zaščito za oči/zaščito za obraz. PRI STIKU Z OČMI: previdno izpirajte z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem. Vsebino/vsebnik odstranite v skladu z lokalnimi predpisi.


NEVARNE SESTAVINE: Cinamil alkohol, Cinamal, Citronelol, 3,7-Dimetilokta-2,6-dien-1-ol (Geraniol), Izoevgenol, Metilni ester kolofonije - delno hidrogeniranAnalizni izvidi in varnostni listi so na voljo na spletni strani www.herbana.euINCI: AMYRIS BALSAMIFERA BARK OIL , CINNAMYL ALCOHOL*, CINNAMAL*, CITRONELLOL*, GERANIOL*, ISOEUGENOL*, LINALOOL*

* Sestavine naravnih eteričnih olj

30 sorodnih izdelkov v kategoriji:

Košarica  

Ni artiklov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

ZAKLJUČI Z NAKUPOM

Phone

PRIPOROČAMO!

EKOLOŠKI

BALZAM ZA USTNICE

 

Ameriški slamnik & Melisa

 Za nego, zaščito in regeneracijo ustnic.


Več o balzamuPrice

UPORABNO

VEČNAMENSKI ŠAL RUTA

Večnameski šal/ruta

Brezplačno 1 kos ob vsakem nakupu nad 50 Eur!

Herbana.SI Facebook Stran

Išči po člankih

PayPal