Aromaterapija in spa

Prehrana in dopolnila

Zelišča, čaji in začimbe

Sestavine - Naredi sam

Price

Grenivka, eterično olje (Citrus paradisi)

Grenivka, eterično olje (Citrus paradisi)

100 % naravno eterično olje iz lupine grenivke, pridobljeno s postopkom hladnega stiskanja. Čisto brez sintetičnih primesi.
Volumni na voljo: 10 in 100 mL

Več podrobnosti


5,00 € z DDV

Razpoložljivost: Na zalogi

Eterično olje: GRENIVKA

(Citrus paradisi)


KRATEK OPIS: Grenivka, je drevo, ki spada v družino citrusov in ima lepe sadeže rumene barve.


Eterična oljaOSNOVNE ZNAČILNOSTI:
 Pridobivanje: hladno tlačno stiskanje
 Uporabljen del: lupina
 Poreklo: Egipt
 Vonj: svež, prodoren, po citrusih
 Barva: svetlo rumena
 Nota: visoka 

 

Vsa eterična olja so certificirano 100% naravna in s kontroliranim poreklom!


NAČINI UPORABE - SPLOŠNO:
Eterična olja so namenjena uporabi v  aromaterapiji, kot dodatek kozmetičnim izdelkom in so pogosta sestavina masažnih in negovalnih olj. Izredno poplarna so za odišavljenje prostorov in kot preliv za savne ter aromatične kopeli.

 

 

 


SPLOŠNA OPOZORILA:
Eterična olja so visoko koncentrirani izvlečki iz določenih delov rastlin. Pri pravilni uporabi imajo dokazano blagodejne učinke na počutje, telo in kožo. Pri uporabi eteričnih olj je potrebna previdnost, saj so ob nepravilni uporabi lahko škodljiva in nevarna za zdravje. Nekatere naravne spojine eteričnih olj imajo v prevelikih koncetracijah lahko negativni vpliv na posameznika.


Pozor Eterična olja so namenjena predvsem za zunanjo uporabo. Interno uporabo odsvetujemo. V primeru uživanja eteričnih olj se obvezno posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali certificiranim aromaterapevtom. Koncentriranih eteričnih olj se nikoli ne sme zaužiti.
Pozor Na koži obvezno uporabljajte le razredčena eterična olja (naprimer v rastlinskih oljih), saj koncentrirana eterična olja večinoma delujejo zelo dražilno.
Pozor Previdni bodite pri uporabi eteričnih olj v času nosečnosti ter pri dojenčkih in manjših otrocih. Precej eteričnih olj v teh obdobjih ni priporočljivo pretirano uporabljati.
Pozor Nekatera eterična olja lahko povzročajo alergije pri preobčutljvih posameznikih. V takih primerih takoj prenehajte z uporabo.
Pozor Koncentrirana eteričnih olja v ne smejo priti direktno v stik s sluznico ter v oči in v predel okoli oči. Če se to zgodi, izpostavljen predel nemudoma spertie z večjo količino vode in milom.
Pozor Nekatera eterična olja imajo lahko vpliv na učinek določenih zdravil. Če redno jemljete zdravila, preverite morabitne medsebojne vplive, kot so povečan, zmanjšan ali spremenjen učinek zdravil.
Pozor V primeru, da imate kakšno kronično bolezen, visok krvni tlak ali epilepsijo se o uporabi eteričnih olj vedno posvetujte s strokovnjakom, saj nekaterih olj v teh primerih ni priporočljivo uporabljati.
Pozor Če se polijete z eteričnimi olji, politi predel telesa obvezno dobro sperite z milom in vodo. Če ste se polili tudi po oblačilih se preoblecite.
Pozor Pri rokovanju z večjimi količinami eteričnih olj je priporočljivo nositi zaščitne rokavice, očala in haljo.

Pozor Eterična olja shranjujte pri sobni temperaturi ter izven dosega otrok.


Embalaža eteričnih olje je po pravilniku o nevarnih kemikalijah označena z opozorilnimi stavki in znaki, ki sporočajo da so eterična olja lahko nevarna. Ta opozorila veljajo izključno le pri nepravilni uporabi in skladiščenju, ob pravilni uporabi eterična olja nimajo škodljivih vplivov na zdravje in počutje.

 

PIKTOGRAMI:
PozorPozorPozorPozor


OPOZORILO: Nevarno

NEVARNOSTI:
Vnetljiva tekočina in hlapi. Zdravju škodljivo pri zaužitju. Pri zaužitju in vstopu v dihalne poti je lahko smrtno. Povzroča draženje kože. Lahko povzroči alergijski odziv kože. Povzroča hudo draženje oči. Zelo strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.

PREVIDNOSTNI STAVKI:  
Hraniti ločeno od vročine/isker/odprtega ognja/vročih površin. – Kajenje prepovedano. Uporabiti električno/prezračevalno opremo, opremo za razsvetljavo, odporno proti eksplozijam. PRI ZAUŽITJU: takoj pokličite CENTER ZA ZASTRUPITVE ali zdravnika. PRI STIKU S KOŽO (ali lasmi): takoj odstraniti/sleči vsa kontaminirana oblačila. Izprati kožo z vodo/prho. Hraniti zaklenjeno. Vsebino/vsebnik odstranite v skladu z lokalnimi predpisi.

 

30 sorodnih izdelkov v kategoriji:

Košarica  

Ni artiklov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

ZAKLJUČI Z NAKUPOM

Phone

PRIPOROČAMO!

Ognjič & Melisa100 % NARAVNI

BALZAM ZA USTNICE

 

Ognjič & Melisa

 Za nego, zaščito in regeneracijo ustnic.

Več o balzamuPrice
Herbana.SI Facebook Stran

Išči po člankih

Darila ob nakupu

  • Če kupite za vsaj še 60,00 € si lahko izberete darilo:
  • Vsa darila

    Darilo - Mešanica eteričnih olj (10 mL)

Vsa darila