Naravna olja in masla

Zelišča, čaji in začimbe

Darilni/akcijski paketi

Price

Vrtnica - damaščanska, eterično olje (Rosa damascena)

Vrtnica - damaščanska, eterično olje (Rosa damascena)

100 % naravno eterično olje iz cvetov vrtnice, pridobljeno s postopkom parne destilacije. Čisto brez sintetičnih primesi.
Volumni na voljo: 1 in 5 mL

Več podrobnosti


25,00 €

Razpoložljivost: Na zalogi

Eterično olje: DAMAŠČANSKA VRTNICA

(Rosa damascena)

 

NERAZREDČENO, čisto eterično olje!
 

DELOVANJE IN UPORABA: Eterično olje damaščanske vrtnice ima prelep cvetni vonj ter deluje izredno blagodejno. Kožo revitalizira, regenerira, deluje tonično ter izredno dobro gladi gubice. Ureja tudi količino sebuma v koži (suha-mastna koža), uravnava pH, izboljšuje prekrvavljenost, oža pore, deluje čistilno ter predvsem ohranja zdravo polt. Psihološko vonj vrtnice ustvarja občutek varnosti in ugodja, zato se jo lahko uporablja tudi v izparilnikih.

Nasvet za pripravo parfuma: Eterično olje vrtnice zmešajte z rastlisnkim oljem jojobe ali pšeničnih kalčkov (5% mešanica) in ga kapljico po kapljico uporabljajte kot parfum. Vrtnica  ima izredno dolgotrajen vonj, zato se uporablja tudi v industriji parfumov.

KRATEK OPIS: Vrtnica je prelepa roža, ki je razširjena po celem svetu. Ima izredno prijeten vonj ter blagodejne lastnosti, zato se njene pripravke veliko uporablja v kozmetični industriji. Že iz antičnih časov je zanano, da pripravki iz vrtnice delujejo lepotilno in obnovitveno na kožo. Eterično olje je izredno drago saj je potrebno za 1 liter olja predelati več kot 2 toni svežih cvetov
.Eterična oljaOSNOVNE ZNAČILNOSTI:
 Pridobivanje: parna destilacija
 Uporabljen del: cvetovi
 Poreklo: Bolgarija
 Vonj: cvetilčni
 Barva: rjavo-prozorna
 Nota: srednja 

 


Za vsa eterična olja jamčimo, da so 100% naravna, s kontroliranim poreklom!


NAČINI UPORABE - SPLOŠNO:
Eterična olja so namenjena uporabi v  aromaterapiji, kot dodatek kozmetičnim izdelkom in so pogosta sestavina masažnih in negovalnih olj. Izredno poplarna so za odišavljenje prostorov in kot preliv za savne ter aromatične kopeli.


 

 


Opozorila: Eterična olja so visoko koncentrirani izvlečki iz določenih delov rastlin, pridobljeni s parno destilacijo ali hladnim stiskanjem. Pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. Če ste se polili tudi po oblačilih se preoblecite. Pri rokovanju z eteričnimi olji je priporočljivo nositi zaščitne rokavice, očala in haljo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljate med nosečnostjo in v času dojenja. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let.

Shranjujte: Dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.
30 sorodnih izdelkov v kategoriji:

Košarica  

Ni artiklov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

ZAKLJUČI Z NAKUPOM

Phone

PRIPOROČAMO!

EKOLOŠKI

BALZAM ZA USTNICE

 

Ameriški slamnik & Melisa

 Za nego, zaščito in regeneracijo ustnic.


Več o balzamuPrice

UPORABNO

VEČNAMENSKI ŠAL RUTA

Večnameski šal/ruta

Brezplačno 1 kos ob vsakem nakupu nad 50 Eur!

Herbana.SI Facebook Stran

Išči po člankih

PayPal