Aromaterapija in spa

Prehrana in dopolnila

Zelišča, čaji in začimbe

Sestavine - Naredi sam

Darilni/akcijski paketi

Price

ČRNA KUMINA, olje (Egipt, hladno stiskano) - Nigella sativa

Tradicionalno, tisočletja uporabljano olje v kulinariki in za nego telesa z značilnim začinjenim vonjem semen črne kumine.

Volumen: 200 mL

Več podrobnosti


18,00 € z DDV

Razpoložljivost: Na zalogi

ČRNA KUMINA, olje - TEMNE BARVE

100 % naravno - hladno stiskano.
Olje ima specifičen vonj po semenih črne kumine


OLJE ČRNE KUMINE je že tisočletja široko uporabljano olje v kulinariki, domačem zdravilstvu ter kot eliksir za nego telesa. Uporaba je predvsem razširjena na bližjem vzhodu in v jugovzhodni Aziji. Najdaljšo tradicijo pridelovanja olja črne kumine imajo Egipčani. Steklenička olja črne kumine je najdena tudi v Tutankamnovi grobnici. Znan prerok je pred približno 1400 leti dejal: „olje črne kumine zdravi vse razen smrti.“ Direktni prevod arabskega imena rastline pomeni „posvečena semena“. 


Znano je, da je olje črne kumine izredno bogat vir esencialnih maščobnih kislin ter vitaminov. Sodobne raziskave nakazujejo, da naj bi črna kumina imela več kot 100 zdravilnih učinkovin, ki jih še zmeraj aktivno raziskujejo. Najbolj raziskane so: linolna in gama-linolenska maščobna kislina, nigelon, nigelin, beta-sistosterin ter  vitamina A in E. 

Kot prehransko dopolnilo se olje tradicionalno uporablja pri različnih prebavnih motnjah. Znano je tudi, da blagodejno deluje pri raznih alergijah, izboljšuje imunski sistem in uravnava krvni sladkor. Pri negi kože se priporoča za suho, občutljivo in razdraženo kožo. Olje izboljša strukturo kože in jo naredi bolj gladko in prožno. 


Olje črne kumine Herbana je navišje kvalitete saj ga uvažamo direktno od najbolj poznanih pridelovalcev v Egiptu (prevod: "Polja v dolini reke Nil"). Olje je certificirano, nerazredčeno, brez dodatkov, 100% čisto, samo filtrirano (grobi delci) in ima značilno TEMNO barvo ter začinjen vonj semen črne kumine.


Poreklo: Egipt


Priporočamo za:

 Nego kože in obraza 

 Nego las in lasišča

 Dodatek k solatam ali drugim jedem

 Samostojno prehransko dopolnilo 


Olje črne kumine


Cene hladno stiskanih olj se pogosto spreminjajo in so precej odvisne od letine, naravnih nesreč in zalog v EU. Problem predstavlja tudi opustitev določenih nasadov, zaradi bolj dobičkonosnega gojenja bio goriv. V zadnjih letih so se cene ponekod zvišale tudi za 100%. Mi vsa hladno stiskana olja uvažamo, tako, da imamo čim manjše zaloge, saj le tako stranke lahko dobijo najbolj sveža olja z daljšim rokom uporabe. Dobava je zaradi vsega tega lahko občasno motena, cene pa lahko precej nihajo.


NAVODILO ZA KOZMETIČNO UPORABO: Olje nanesite na kožo in ga s krožnimi gibi enakomerno vtirajte v kožo. V kombinaciji z ostalimi olji (mandelj, sončnica,...) je primerno tudi za nežne in intenzivne masaže hrbta, ramen ter otrdelih in utrujenih okončin. Uporabljate ga lahko tudi za poživitev kože po prhanju ali kopanju.


Črna kumina
18 sorodnih izdelkov v kategoriji:

Košarica  

Ni artiklov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

ZAKLJUČI Z NAKUPOM

Phone

PRIPOROČAMO!

Ognjič & Melisa100 % NARAVNI

BALZAM ZA USTNICE

 

Ognjič & Melisa

 Za nego, zaščito in regeneracijo ustnic.

Več o balzamuPrice
Herbana.SI Facebook Stran

Išči po člankih

PayPal

Darila ob nakupu

  • Če kupite za vsaj še 60,00 € si lahko izberete darilo:
  • Vsa darila

    Darilo - Mešanica eteričnih olj (10 mL)

Vsa darila