Oblakovo mazilo iz divjega kostanja

VENOSAL - Oblakovo mazilo iz divjega kostanja

7,38 €

Tradicionalno kremno mazilo iz divjega kostanja za nego kronično utrujenih in otrdelih nog in stopal, v primeru neprijetnih pojavov na nogah in za nego zadnjične, analne odprtine. Mazilo vsebuje z escinom standardiziran izvleček divjega kostanja skupaj z uravnoteženo mešanico dodatnih rastlinskih izvlečkov in aktivnih učinkovin za boljše delovanje.

Referenca
OB3-75
Pakiranje
  • 75 ml
Na voljo
Zapri

Po kliku, počakajte 5 sekund, da se izdelek naloži v košarico.

OBLAKOVO MAZILO IZ DIVJEGA KOSTANJA

Tradicionalno mazilo
Ekološko kremno mazilo za nego in regeneracijo nog in stopal.  



Pomembne značilnosti
• Za nego in regeneracijo kronično utrujenih in otrdelih nog in stopal 
• Za sprostitvene masaže nog po večjih obremenitveh ali športnih aktivnostih
• Za intenzivno nego v primeru neprijetnih pojavov na nogah 
• Za zaščito kože pred vremenskimi vplivi 
• Za nego kože v predelu bolj vidnih žil na nogah
• Za nego in pomiritev žuljastih stopal  
• Za nego zadnjične (analne) odprtine


Divji kostanj


Mazilo vsebuje
 dobro premišljen in bogat izbor naravnih izvlečkov, ki se med seboj sinergijsko dopolnjujejo. Nosilna aktivna učinkovina je z escinom standardiziran izvleček divjega kostanja. Sestava je za boljše delovanje dodatno obogatena še z izvlečki medene detelje, vrtnega ognjiča, hamamelisa, ciprese, šentjanževke, prave sivke, mete, korenja ter s propolisom, vitaminom E, pantenolom, bisabololom in alantoinom.

Mazilna osnova je popolnoma naravnega izvora, sestavljena iz 80 % maščob in voskov ter 20 % bio gela aloje. Lipidni del je iz izvlečkov kokosa in palme, oljčnega, avokadovega, makadamijevega in ricinusovega olja, masla karite, lanolina in čebeljega voska. 

Divji kostanj v plodovih vsebuje escin, ki spada med saponine. Poleg tega so prisotni tudi flavonoidi in kumarinski glikozidi. Izdelki iz divjega kostanja se tradicionalno uporabljajo za nego nog in stopal. 


Izdelek je standardiziran na escin iz plodov divjega kostanja.


Ecogea Organic

Certificiran ekološki izdelek ECOGEA

BREZ parabenov, fenoksietanola in virov formaldehida
BREZ umetnih arom in barvil
BREZ mineralnih olj (parafina in vazelina)  
BREZ silikonov (dimetikon)
BREZ sulfatov (SLS in SLES)
BREZ PEG sulbilizatorjev/emulgatorjev
BREZ gensko spremenjenih organizmov (GSO)
BREZ nevarnih sintetičnih aditivov



Narejeno v Sloveniji

Mazilo v tankem sloju namažite na želena mesta. Uporabljate lahko večkrat na dan, brez omejitev. Po potrebi mazilo lahko uporabite tudi kot masažno podlago. Vtirajte ga tako, da ga s krožnimi gibi enakomerno vtrite v kožo. V primeru, da je potrebno mesto nanosa prej očistiti, to storite z milom in toplo vodo. Po potrebi lahko namazana mesta tudi prekrijete z zračno obvezo (gazo), obližem ali čisto tkanino. Pri krčnih žilah ali popokanih kapilarah mazila NE vtiramo, prav tako prizadetih mest ne masiramo.

Izdelek lahko uporabljate tudi v kombinaciji z namenskimi geli Herbana. Če želite bolj intenziven hladilni občutek, ga uporabite z hladilnim gelom Meta & Bor. Če pa morda želite dodatno grelni in poživljajoč učinek, pa ga uporabite skupaj z gelom Arnika & Čili. Za nego nog priporočamo uporabo mazila skupaj z gelom za noge Divji kostanj & Vražji krempelj. Lahko pa uporabite kateri koli drug priljubljen gel ali kremo.

Nasvet: Pri uporabi izdelkov za nego nog, ki vsebujejo divji kostanj, se priporoča tudi uživanje čajev ali drugih pripravkov, ki vsebujejo ajdo (zel in cvetovi) in navadne borovnice (plodovi). Izdelek lahko tako uporabljate v kombinaciji s premium Herbana čajno mešanico za ožilje.

Hranite dobro zaprto in pri sobni temperaturi.




Ecogea Effective
Dermatološko testirano
Aroma therapeutic
Ecogea sustainable
Cruelity free
Ključne aktivne učinkovine:

Nosilne:
Divji kostanj ... izvleček plodov

- Medena detelja ... izvleček cvetov

Izpostavljene:
- Aloe vera ... sok iz listov
Nepozebnik (hamamelis) ... izvleček listov
- Ognjič ... izvleček cvetov

- Bisabolol ... naravna aktivna učinkovina
-
Propolis ... naravna aktivna učinkovina
Sivka ... eterično olje
Cipresa ... eterično olje



Tu je predstavljeno le nekaj ključnih aktivnih učinkovin izdelka. Sam izdelek vsebuje veliko več sestavin, med njimi morda tudi nekatere pomembne aktivne učinkovine, ki tu niso naštete. Celoten spisek vseh sestavin izdelka si lahko ogledate pod zavihkom "Sestavine". Tu najdete sestavine, naštete po INCI nomenklaturi, po padajočem vrstnem redu glede na vsebnost v izdelku.  



Vse aktivne učinkovine so v izdelku v primernih koncentracijah in v sinergijskem razmerju za boljše delovanje. Delovanje aktivnih sestavin temelji na preverjeni tradicionalni uporabi ali na osnovi novih znanstvenih dognanj. Vse sestavine so varne za uporabo, ob upoštevanju navodil o namenu in načinu uporabe izdelka. Priporočamo, da si več o samih aktivnih učinkovinah preberete tudi v kateri od ustrezne strokovne literature ali spletnem leksikonu.  



Herbana Fito Kompleks

SESTAVINE: OLUS OLUS (VEGETABLE) OIL*/**, ELAEIS GUINEENSIS (PALM) OIL*/**, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE */**, AQUA*, CERA  ALBA*/**, GLYCERYL OLEATE*, POLYGLYCERYL-3-POLYRICINOLEATE*, OLEA EUROPEA (OLIVE) OIL UNSAPONIFIABLES*, LANOLIN*, AESCULUS HIPPOCASTANUM (WILD CHESTNUT) EXTRACT*, ESCIN*, CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT*/**, HYPERICUM PERFORATUM FLOWER/TWIG EXTRACT*/**, OLEA EUROPEA (OLIVE) OIL*/**, PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) OIL*, MELILOTUS OFFICINALIS HERB EXTRACT*,  HAMAMELIS VIRGINIANA LEAF EXTRACT*, CETEARYL ALCOHOL*, MACADAMIA INTERNIFOLIA SEED OIL*, RICINUS COMMUNIS SEED OIL*, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER*/**, TOCOPHEROL*, PANTHENOL (PROVITAMIN B5), SQUALANE (FROM OLIVE OIL)*, DAUCUS CAROTA SATIVA (CARROT) JUICE (SOURCE OF VITAMIN A)*/**, PROPOLIS CERA*, BISABOLOL*, ALLANTOIN, MAGNESIUM SULFATE (EPSOM SALT)*, DEHYDROACETIC ACID, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT*/**, CUPRESSUS SEMPERVIRENS OIL*, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA FLOWER OIL*, MENTHA PIPERITA OIL*, LECITHIN*, XANTAN GUM*, BENZYL ALCOHOL, LIMONENE***, LINALOOL***, GERANIOL***, COUMARIN***

* Sestavine naravnega izvora (97 %)
** Sestavine iz virov ekološkega kmetijstva (63 %)
*** Komponente naravnih eteričnih olj



Ročno narejeno logo

Podatki

Tip izdelka
Kremno-mazilo
Osnovno pakiranje
75 ml
Predel uporabe
Noge in stopala
Vsebnost lipidov (olj)
Visoka (●●●●○)
Vsebnost vlažilcev (humektanti)
Uravnotežena (●●●○○)
Vrsta vonja
Zeliščno-zemeljski
Intenzivnost vonja
Izrazit značilen
Učinek
Odpravljanje težav
Namen
Nega nog in stopal
Barva
Rjava
Vpojnost v kožo
Zmerna uravnotežena
Izpostavljena aktivna učinkovina
Divji kostanj
Certifikati
Ecogea Organic
NE SPREGLEJTE - 1. BREZPLAČNA poštnina po Sloveniji pri nakupu izdelkov nad 40 € | 2. Prejmite DARILO presenečenja pri nakupu izdelkov nad 60 €!